Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra G - potwornie skrzypiący fotel

Featured Replies

Napisano

jeszcze niedawno pomagało solidne przywalenie w oparcie, teraz juz nawet to nie pomaga. Trza więc je rozebrać. Ktoś to robił, jakieś wskazówki, ostrzeżenia, uwagi?

dzięki

Napisano

Po zakupie musiałem rozebrać poszycie i przesmarować wszystko bo skrzypiał przeraźliwie. Tam jest dość specyficzny sposób montażu tapicerki. Zaczynasz z tyłu fotela od dołu. Są takie plastikowe listwy, które łączą się "na zakładkę". Musisz to sam rozpracować - z początku może wydawać się, że się nie da, ale po chwili załapiesz w czym rzecz:)

Napisano

> jeszcze niedawno pomagało solidne przywalenie w oparcie, teraz juz nawet to nie pomaga. Trza więc

> je rozebrać. Ktoś to robił, jakieś wskazówki, ostrzeżenia, uwagi?

U mnie na skrzypiące oparcie pomogło spryskanie paru miejsc od spodu fotela (również w przedniej części) specyfikiem typu WD40. Wiem, że to brzmi cokolwiek dziwnie, ale zadziałało.

k.

Napisano
  • Autor

> Po zakupie musiałem rozebrać poszycie i przesmarować wszystko bo skrzypiał przeraźliwie. Tam jest

> dość specyficzny sposób montażu tapicerki. Zaczynasz z tyłu fotela od dołu. Są takie

> plastikowe listwy, które łączą się "na zakładkę". Musisz to sam rozpracować - z początku może

> wydawać się, że się nie da, ale po chwili załapiesz w czym rzecz:)

no wlasnie przed chwilą to zdjąłem. Tzn to tylne poszycie z tymi listwami

Ukazała się taka , hmm, ramka z 3 spręzynami po kazdej ze stron. Nic wiecej tam kurde nie ma. Ruszając łapami nic nie trzeszczało no ale to bez obciążenia. Potem to przesmaruję (spręzyny, miejsca gdzie są zaczepione o stelaż i tę ramkę). Zobaczymy czy to coś da.

dzięki

Napisano

Posmaruj też te śruby do regulacji oparcia. U mnie chyba właśnie to najmocniej skrzypiało.

Napisano
  • Autor

> Posmaruj też te śruby do regulacji oparcia. U mnie chyba właśnie to najmocniej skrzypiało.

tzn sruba regulacji POCHYLENIA oparcia?

trzeba cos pruć jeszcze czy dostanę sie tam od tyłu?

Napisano

Tzn miałem na myśli cały ten mechanizm zębatkowy do regulacji pochylenia oparcia. Część elementów jest w środku, część dostępna od zewnątrz, tylko trzeba zdjąć te plastikowe osłony od strony tunelu środkowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.