Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z otwarciem dachu.

Featured Replies

Napisano

Znajomy od pewnego czasu ma problem z panoramicznym dachem. Chciałbym mu pomóc więc bym był wdzięczny za kilka wskazówek co może być grane i od czego zacząć po za bezpiecznikami. Dodam, że wcześniej miał dodawany alarm META, a pacjent jest z 2005r. wersja Schumacher 140konna, ale to chyba nie ma znaczenia.

Napisano

> Znajomy od pewnego czasu ma problem z panoramicznym dachem. Chciałbym mu pomóc więc bym był

> wdzięczny za kilka wskazówek co może być grane i od czego zacząć po za bezpiecznikami. Dodam,

> że wcześniej miał dodawany alarm META, a pacjent jest z 2005r. wersja Schumacher 140konna, ale

> to chyba nie ma znaczenia.

hmm.gif

"Problem" - to bardzo pojemne słowo.

Możesz opisać co się dzieje?

Mogę opisywać usterki i co sprawdzić ale czy trafie w tą co ma Twój kolega niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> "Problem" - to bardzo pojemne słowo.

Hahaha...

Fakt, że napisałem to tak trochę bez sensu.

Problem polega na tym, że nie otwiera się. Ani pilot, ani przyciski koło lampki nie wprawiają dach w żaden ruch. Dodam, że wcześniej kilku krotnie miał problem z przeciekaniem i może silniczek zalało?

Napisano

> Hahaha...

> Fakt, że napisałem to tak trochę bez sensu.

> Problem polega na tym, że nie otwiera się. Ani pilot, ani przyciski koło lampki nie wprawiają dach

> w żaden ruch. Dodam, że wcześniej kilku krotnie miał problem z przeciekaniem i może silniczek

> zalało?

Przeciek nie będzie nigdy na wysokości silnika = nie zaleje

Zrobić reset/kalibrację:

1. Ustawić pokrętło wybieraka obrotowego w położeniu "0" (wszystko zamknięte)

2. Wcisnac i przytrzymać wybierak obrotowy (przez czas dłuższy niż 2 sekundy) - dach stopniowo zamyka się

3. Odczekać, stale przytrzymując naciśnięty wybierak, po zakończeniu zamykania dachu, aż do momentu, gdy osłona wykona podwójny skok zamknięcia, a następnie powróci do położenia "Soft closing position"

4. Zwolnić wybierak i ponownie go nacisnąć w czasie nie przekraczającym 3 sekund

5. Przytrzymać wciśnięty wybierak aż do momentu, gdy dach (płyty i osłona) zostanie całkowicie otwarty, a następnie ponownie go zamknąć

6. Zwolnić wybierak

Proces inicjalizacji nie zostanie prawidłowo zakończony w przypadkach:

- wybierak obrotowy nie został ustawiony w położenie "0"

- wybierak został zwolniony podczas wykonywania operacji

- został wciśnięty przycisk uruchamiający osłonę

Jeżeli proces nie został zakończony pozytywnie, należy go powtórzyć

A szybsza metoda to wcisnąć wybierak i przekręcić (wciśnięty) wybierak na pozycję 1. Dach się odblokuję skromny.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Dach się odblokuję

I miałeś racje. Kolega zadowolony i ja też, bo mu pomogłem, ale cała podziękowania dla Ciebie claps.gifclaps.gifclaps.gif

Napisano

> I miałeś racje. Kolega zadowolony i ja też, bo mu pomogłem, ale cała podziękowania dla Ciebie

IThankYou.gif

nie ma za co... do następnej awarii waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.