Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak sprawdzić działanie licznika\zegarów??

Featured Replies

Napisano

Jak w domowych warunkach sprawdzić czy to rzeczywiście wysiadł licznik??

Od pewnego czasu zaniżał mi obroty na zegarze, ale auto pracowało prawidłowo. Sprawdzałem w FES'ie i różnica między wskazaniami komputera, a tą wyświetloną na liczniku to ok 300 obrotów. Któregoś ranka po odpaleniu licznik zaczął migać - tzn. wyświetlacz z przebiegiem i zegarkiem. Różnica przebiegu między FES'em i licznikiem to ok 3tys. (wcześniej nie migał, licznik nie był wymieniany przeze mnie, auto mam ponad rok). Wczoraj po przejechaniu 60km zgasiłem auto i po ponownym uruchomieniu przestał działać prędkościomierz frown.gif Praca silnika cały czas jest taka sama, nie zauważyłem żadnych problemów, falowania obrotów itp. Pozostałe kontrolki i wskazówki (temp. i stan paliwa) działają.

Przechodzone liczniki nie są jakoś szczególnie drogie, ale problem w tym, że to automat i licznik jest nieco inny (dłuższy wyświetlacz), a taki już bardzo ciężko znaleźć frown.gif

Napisano

> Przechodzone liczniki nie są jakoś szczególnie drogie, ale problem w tym, że to automat i licznik

> jest nieco inny (dłuższy wyświetlacz), a taki już bardzo ciężko znaleźć

Witaj. Jak szukasz np na alledrogo to wpisz samo słowo klucz PUNTO ponieważ wielu sprzedjących nie wie że to jest od wersji z automatem. Tu dla przykładu masz wersje ze sprotinga. Sam bym chętnie takie zergary przytulił zlosnik.gifjakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Jak szukasz np na alledrogo to wpisz samo słowo klucz PUNTO ponieważ wielu sprzedjących nie

> wie że to jest od wersji z automatem.

No tak też szperam, ale niestety wybór niewielki, dosłownie pojedyncze egzemplarze.

Podobno licznik musi mieć mniejszy przebieg niż wskazania kompa, żeby dało się go wyosiować?? Liczniki od sportinga różnią się czymś jeszcze, poza większym zakresem wartości na zegarach i kolorem tarcz??

Napisano

> Jak w domowych warunkach sprawdzić czy to rzeczywiście wysiadł licznik??

Mnie licznik przestał działać, kiedy źle podpiąłem wtyczkę kabla diagnostycznego i wysunęła się w czasie uruchomionego FES. Pokazał błąd prędkościomierza i czegoś jeszcze (ale nie pamiętam), a prędkościomierz przestał działać (wskazówka opadła poniżej zera). Pomogło proste odpięcie akumulatora na parę minut.... Może po prostu coś się zawiesiło i tyle....

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Postanowiłem w ciemno wymienić licznik na nowy i na szczęście udało się - problem tkwił właśnie w liczniku. Prawdopodobnie siadła elektronika (zimne luty itp.) chociaż nie na 100% bo nie był diagnozowany.

Znaleźć nowy do automata to nie lada wyczyn, ale na szczęście się udało, nawet z mniejszym przebiegiem niż stary, także osiowanie nie powinno sprawić problemów. No i wyświetlacz nie pulsuje, co często się zdarza przy wymianie.

Mam nadzieję, że będzie pracował jak należy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.