Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Insignia 15kkm 9 miesięcy - raport

Featured Replies

Napisano

no i wyskoczyło coś w stylu "Skontaktuj się z serwisem w celu wymiany oleju"

Isia skończyła 9 miesięcy przejechała 15kkm

Dieselek 160KM kombi, data produkcji 2010, rok modelowy 2011, z DPF i dwumasą

Podsumujmy:

-awarie: chyba już pierwszym miesiącu zjeżdżanie z górki na luzie i auto sobie samo zagazowało i walnęło komunikat "awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem" w ASO wgranie nowego softu załatwiło sprawę, przy okazji poprawiono ustawienie świateł, na CB mówili że z tyłu oślepiają na autostadzie (biksenony skrętne z pełnym automatem-ludzie piszą różne rzeczy o ksenonanch - ja jestem zachwycony z tego systemu)

Ostatnio "Wezwanie" (celowo w cudzysłowie bo sam się zainteresowałem) w celu wymiany jakiegoś przycisku zwlaniającego tylnej klapy.

przejazdy 2xtydzień w sumie 30 km w obie strony jazda miejska

3xtydzień 50 km w sumie w obie strony jazda w przeważającej ilości po obwodnicy trójmiejskiej, problemów z DPF i dwumasą nie zaobserwowano mniej więej co 4rte tankowanie leje ONpremium

Spalanie średnia średnich z klima w automacie itp 7l/100

(min w trasie 5,9)

Dwójka szkrabów 5 i 3 lata plus mnóstwo podłączanych gadżetów, nawiew na tył, podłokietnik z tyłu, przyciemniane szyby te wszystkie gadżety się sprawdziły, wyjazdy wakacyjne , na deskę windsurfingową na zatokę itp bez problemu z pakowaniem itp, komfortem jazdy itd jednakże z tyłu dla pasażerów powiedziałbym miejsca na styk bez zapasu (jak mi bąki urosną (a sami z żoną jesteśmy wysocy to może być jeżdżenie kolanami po plecach-zobaczymy); bagażnik za to łyka wszystko i wygodnie się go pakuje

Wrażenia: wygodne fotele możliwośc sporej konfiguracji i dostosowania, jeżeli jedziesz zgdonie z przepisami lub 10/20 więcej fajnie autko jedzie; jeżeli jedziesz na pusto i trochę ciśniesz mogłyby lepiej trzymać fotele w trzymaniu bocznym a i wrażenie lekko chcącego wyjechać przodu (może to kwestia cięższego przecież diesla) mogłoby byc ciut mniejsze.

Dynamika przyspieszanie ( niezależnie od załadowania, klimy) pełen komfort w trasie , jeżeli chchesz startować spod świateł pierwszy-zapomnij (masa plus przełożenia na 1 i 2ce robia swoje "na minus")

Tyle wrażeń, podsumowań; na 4x4.pl więcej info w kwestaich kosztów

Napisano

> mogłyby lepiej trzymać fotele w trzymaniu bocznym

A jakie masz fotele? Standardowe?

Napisano

> Dieselek 160KM kombi, data produkcji 2010, rok modelowy 2011, z DPF i dwumasą

> Podsumujmy:

wytlumacz mi jak krowie na miedzy - jaki jest sens kupowania diesla przy rocznych przebiegach rzedu 20 kkm?

Napisano
  • Autor

> wytlumacz mi jak krowie na miedzy - jaki jest sens kupowania diesla przy rocznych przebiegach rzedu

> 20 kkm?

jak to mówią wszystko zależy (w moim przypadku podobne auta tylko z różnymi silnikami miały cenę korzystniejszą na rzecz diesla)

Napisano
  • Autor

> A jakie masz fotele? Standardowe?

raczej tak; a co to znaczy standardowe (na pewno nie żadne sportowe, kubełkowe itp)

Napisano

> raczej tak; a co to znaczy standardowe (na pewno nie żadne sportowe, kubełkowe itp)

Wydaje mi się, że te skórzane, z pełną elektryką są inne - u siebie nie zauważyłem, żeby coś było nie tak z trzymaniem bocznym.

Napisano

> wytlumacz mi jak krowie na miedzy - jaki jest sens kupowania diesla przy rocznych przebiegach rzedu

> 20 kkm?

a zabronisz bogatemu grinser006.gif

Napisano

> Wydaje mi się, że te skórzane, z pełną elektryką są inne - u siebie nie zauważyłem, żeby coś było

> nie tak z trzymaniem bocznym.

Z tego co pamietam, to moga byc chyba tez standardowe w prosiaku. Ja mam u siebie te sportowe w skorze i one trzymaja dosc dobrze.

Napisano

> Z tego co pamietam, to moga byc chyba tez standardowe w prosiaku. Ja mam u siebie te sportowe w

> skorze i one trzymaja dosc dobrze.

O właśnie - spojrzałem do specyfikacji teraz i faktycznie, te które mam u siebie mają dopisek "sportowe".

Z fotelami zresztą trochę zamieszali w RM2012 - sprzedawca w salonie nie bardzo potrafił mi powiedzieć co i jak ma która opcja. Było ciekawie, bo w centrali też nie wiedzieli zlosnik.gif Ale ostatecznie udało się skonfigurować fotele zgodnie z potrzebami.

Napisano

> O właśnie - spojrzałem do specyfikacji teraz i faktycznie, te które mam u siebie mają dopisek

> "sportowe".

> Z fotelami zresztą trochę zamieszali w RM2012 - sprzedawca w salonie nie bardzo potrafił mi

> powiedzieć co i jak ma która opcja. Było ciekawie, bo w centrali też nie wiedzieli Ale

> ostatecznie udało się skonfigurować fotele zgodnie z potrzebami.

Mnie najbardziej zabolalo gdy sie dowiedzialem, ze Insignia MY2012 z silnikiem 2.0 i 4x4 ma 250km sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie najbardziej zabolalo gdy sie dowiedzialem, ze Insignia MY2012 z silnikiem 2.0 i 4x4 ma 250km

to dobrze czy źle?

Napisano

> to dobrze czy źle?

Dobrze, że dodali, źle, że się nie załapał zlosnik.gif

Napisano

> to dobrze czy źle?

Jak kolega powyzej odpisal. Nie zalapalem sie na wyzsza moc. Zabraklo jakies 6 miesiecy sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze, że dodali, źle, że się nie załapał

ok teraz jest 250 a bylo?

btw ktos redboxowal inisgnie?

Napisano

> ok teraz jest 250 a bylo?

220

Napisano

> 220

Niestety. 220KM fajnie sie odpycha, ale po pewnym czasie czlowiek potrzebuje czegos mocniejszego. Teraz zaluje, ze nie kupilem OPC. Mialem chec trzymac auto 3-5 lat, ale chyba pogonie do zyda jak sie gwarancja skonczy.

Napisano

> Niestety. 220KM fajnie sie odpycha, ale po pewnym czasie czlowiek potrzebuje czegos mocniejszego.

> Teraz zaluje, ze nie kupilem OPC. Mialem chec trzymac auto 3-5 lat, ale chyba pogonie do zyda

> jak sie gwarancja skonczy.

no ma się te problemy.... musiałem biglaugh.gif

Napisano

> no ma się te problemy.... musiałem

horse.giffoch.gifklnie.gif Poza tym admin.gif mu hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.