Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uklad chłodzenia

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie bo wymienilem termostat. Szukam na forum ale co znajuduje to jest tylko napisane ze uklad moze byc zapowietrzony. A ja mam pytanie (skrecilem wszystko ale uklad jest pusty ) czy da sie jakos wlac plyn chlodniczy tak zeby nie zapowietrzyc ukladu czy raczej sie nie da ? A jesli sie nie da to jak go pozniej odpowietrzyc ?

Napisano

> Mam pytanie bo wymienilem termostat. Szukam na forum ale co znajuduje to jest tylko napisane ze

> uklad moze byc zapowietrzony. A ja mam pytanie (skrecilem wszystko ale uklad jest pusty ) czy

> da sie jakos wlac plyn chlodniczy tak zeby nie zapowietrzyc ukladu czy raczej sie nie da ? A

> jesli sie nie da to jak go pozniej odpowietrzyc ?

kolego jak wymieniałeś termostat to musisz odpowietrzyć układ.

- wlewasz płyn do pełna do zbiorniczka wyrównawczego , nagrzewnice w środku otwierasz na max ciepło . Jak maskę masz otwarta i stoisz przodem do samochodu masz z lewj strony ( przy wlewie do spryskiwaczy ) taki gumowy przewodzik zaslepiony ( korek wkręcony) to go odkrecasz . Odpalasz samochód i czekasz aż przez ten węzyk poleci płyn , między czasie dolewasz płynu do zbiorniczka. Jest jeszcze jeden odpowietrznik , ale nie wszyscy go mają na przewodzie który idzie z komory silnika do środka samochodu ( nagrzewnicy) jesli go masz to będzie wmontowany w przewód ( śrubokręt i luzujesz ) tak aby sie tez przelało . I to na tyle smile.gif

Ale sie rozpisałem blush.gif

Napisano
  • Autor

a jeszcze mam pytanie bo iwdzialem juz taki problem ale nie moge go teraz znalesc jest tak ze odpowietrzylem uklad sadze ze dobrze ale cieple powietrze leci tylko jak silnik ma wyzsze obroty to dobrze czy nie ? Bo byl taki temat juz ale nie pamietam co tam bylo napisane

Napisano

> a jeszcze mam pytanie bo iwdzialem juz taki problem ale nie moge go teraz znalesc jest tak ze

> odpowietrzylem uklad sadze ze dobrze ale cieple powietrze leci tylko jak silnik ma wyzsze

> obroty to dobrze czy nie ? Bo byl taki temat juz ale nie pamietam co tam bylo napisane

prawdopodobnie masz jeszcze zapowietrzony uklad . w moim cc ciepłe leci nawet na wolnych obrotach .

Spróbuj odpowietrzyć go pare razy .

Napisano

klik klik

To ten wątek wink.gif Sam o to pytałem, ale odpowiedzi nie usykałem..

Jak będzie trochę więcej czasu na zajęcie się CC to wtedy odpowietrze go kilka razy, tak jak mówił Janeks ok.gif

Azi też coś mówił, że w mądrej książce miał jeszcze dodatkowy myk na to i ma poszukać i dać znać, dowiem się - to napisze waytogo.gif

Napisano
  • Autor

ok dzieki ja tez pomyslalem zeby zrobic tak zeby odpowietrzyc go jak zrobie jakas trase to moze wtedy gdzies jeszcze powietrze wyskoczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.