Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 97r - Zapłon i diagnostyka

Featured Replies

Napisano

Witam, mam probolemy z Uno z 1997 roku. Silnik nie odpala jak sie nagrzeje i nie trzyma niskich obrotów. Silnik ma LPG ale na benzynie tez jest lipa.

Iskra z cewki jest i zasilanie do modułu raczej dochodzi, bo jak odłączam to silnik gaśnie (musze jeszcze zmierzyć miernikiem, czy tam ma byc 12v czy mniej ?).

Z tego co się orientowałem to przyczyny moga być 2: moduł w aparacie, czujnik hallotronowy w aparacie zapł.

Ufo jest nie szczelne, ale po zaciśnięciu rurek, nadal auto szarpie i nie pali na ciepłym. Pytanie jak zdiagnozować czy to hall czy moduł ???

Jak się podpiac do tego ustrojstwa komputerem ?? Znalazłem przy kompie pod schowkiem wtyczkę gdzie sa tylko dwa kable ...?! Czy za pomoca przejściówki mozna się połaćzyć z Uno przy pomocy ELM 327 ???

Napisano

>Mechanika samochodowa, naprawa i wymiana tłumików, spawanie. Marki pod Warszawą. gg- 4640201.ZAPRASZAM.

zolta.gif

Napisano

objawy które opisujesz to typowe dla modułu. Zastosuj test mokrej szmaty, a będziesz wszystko wiedział.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc. Moduł tak się grzał że nie można było dotknąć do radiatora goła reką, więc go wymieniłem. Test mokrej szmaty pomógł odpalic gorący silnik. Wymieniłem także tzw. "ufo" bo było nie szczelne.

Problem w tym że jak zgaszę nagrzany silnik i poczekam ok. 10 minut, to samochód nie chce odpalić ...

Pomożecie, bo już mi ręce opadają ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.