Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana organizacji ruchu

Featured Replies

Napisano

właśnie przed kilkoma dniami, na drodze, którą poruszam się do pracy została zmieniona organizacja ruchu (inaczej niż do tej pory było wytyczono drogi główne). A cóż robią nasi kierownicy? Ano jeżdżą na pamięć, czyli po staremu. Wczoraj taki jeden chciał mnie prawie na siłę przepuścić. Dopiero jak mu narysowałem w powietrzu romb i wskazałem kierunek, w którym znajduje się znak, z pewną dozą niedowierzania, ale w końcu ruszył ze skrzyżowania. Oczywiście dochodzi do mniej ciekawych sytuacji, kiedy to przyjezdni jadą tak jak znak wskazuje a tubylcy na pamięć. W sumie to jednak służby porządkowe mogłyby w jakiś sposób podać do publicznej wiadomości o zmianach w organizacji ruchu, co oczywiście nie usprawiedliwia kierowników jeżdżących na pamięć. Wystarczyłoby pod znakiem umocować na pewien czas jakąś tabliczkę z napisem "Zmiana w organizacji ruchu". To chyba wiele nie kosztuje

Napisano

swego czasu u mnie zrobili taką zmianę [konkretnie chodzi o ulicę Księcia Janusza w Wawie, kto był to wie OCB]

znaki o planowanej zmianie były około 2 tygodni wcześniej [tu duży plus dla drogowców]; mimo tego już po zmianie organizacji wiekszość luda jeździła na pamięć

nawet teraz się zdarza że ja wyjeżdżając z bocznej ulicy w momencie gdy mam pierwszeństwo muszę nierzadko hamować bo jakiś wrrr.gif-wiel nie zna się na przepisach...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.