Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana rozrusznika 1,2 8v

Featured Replies

Napisano

silnik siedzi w palio, prawdopodobnie bendiks idzie pa pa, bo wydaje odglosy jak mlynek do mielenia kawy.

Jest jakis sprytny patent by go wymontowac? garage ni mam kanal ew najazd bym gdzies znalazl

nie bede raczej naprawial bo nie wiem czy tylko sam bendiks bedzie do wymiany czy cos jeszcze sie podrodze nie wysypie, raczej wymienie odrazu na nowy caly rozrusznik.

pozdro

Napisano

a jaki chciałbys patent? przykrecony na srubki do bloku silnika i tyle

ja u siebie robiłem jakis miesiąc temu. wysypał sie bendiks, szczotki i tulejka. profesjonalny zakład wziął za naprawe 145 zł i dali roczną gwarancje, wiec nie opłaca sie nowego

Napisano
  • Autor

> a jaki chciałbys patent? przykrecony na srubki do bloku silnika i tyle

> ja u siebie robiłem jakis miesiąc temu. wysypał sie bendiks, szczotki i tulejka. profesjonalny

> zakład wziął za naprawe 145 zł i dali roczną gwarancje, wiec nie opłaca sie nowego

taaa kojaze tylko ze z jakie strony sie do niego zabieracc od gory ?? sciagajac kolektor dolotowy ?? czy od dolu jest lepsze dojscie,

przykrecony na 3 sruby 13 to wiem przewody to chyba 10 i 13.

moze faktycznie lepiej regenerowany podzwonie i sie podowiaduje co i jak

Napisano

dokładnie nie wiem jak jest w 1.2, ale u mnie w 1.6 jest zupełnie w zasięgu wzroku i ręki, tuz za zderzakiem od spodu. oczywiscie z kanału najlepiej, ale na upartego na chodniku tez bym wymienił

Napisano

> taaa kojaze tylko ze z jakie strony sie do niego zabieracc od gory ?? sciagajac kolektor dolotowy

> ?? czy od dolu jest lepsze dojscie,

> przykrecony na 3 sruby 13 to wiem przewody to chyba 10 i 13.

> moze faktycznie lepiej regenerowany podzwonie i sie podowiaduje co i jak

ja u siebie mam rozrucha na torxy przykręconego. 2 śruby masz od góry, a jedna do dołu i raczej będzie trzeba wpełznąć pod auto. Przeszkadzać deko może półoska (ja miałem akurat ją wymontowaną jak odkręcałem).

Napisano

Rozrusznik jest zamocowany przy pomocy 2 śrub M8 na kluczyk 13 i jednej tulejki ustalającej, jedna ze śrub odrkeca się nad skrzynią biegów, natomiast drugą od spodu samochodu, z ta pierwszą moze być lekki problem z odkręceniem tzn. ja używam grzechotki o małym skoku plus przegub kardana, do rozrusznika dochodzą dwa przewody + przykręcony nakrętką M8 na kluczyk 13 mm oraz sygnał przymocowany przy pomocy nakrętki 10, ogólnie trzeba pewnie odkręcić pare innych detali jak np. aku itp, nia pamiętam jak to jest dokąłdnie w Palio bo wyciągałem skrzynie grubo ponad rok temu, podany opis jest na bazie Punto II 1.2 8V. Ogólnie lepiej sie go wykręca niż w Matizie. A z Nowym to jest dobry pomysł wink.gif tylko wiesz że niektóre tanie "nowe" rozruszniki są poprostu regenerowane/odpicowane.....

Pozdrawiam wink.gif

Napisano
  • Autor

> Rozrusznik jest zamocowany przy pomocy 2 śrub M8 na kluczyk 13 i jednej tulejki ustalającej, jedna

> ze śrub odrkeca się nad skrzynią biegów, natomiast drugą od spodu samochodu, z ta pierwszą

> moze być lekki problem z odkręceniem tzn. ja używam grzechotki o małym skoku plus przegub

> kardana, do rozrusznika dochodzą dwa przewody + przykręcony nakrętką M8 na kluczyk 13 mm oraz

> sygnał przymocowany przy pomocy nakrętki 10, ogólnie trzeba pewnie odkręcić pare innych detali

> jak np. aku itp, nia pamiętam jak to jest dokąłdnie w Palio bo wyciągałem skrzynie grubo

> ponad rok temu, podany opis jest na bazie Punto II 1.2 8V. Ogólnie lepiej sie go wykręca niż w

> Matizie. A z Nowym to jest dobry pomysł tylko wiesz że niektóre tanie "nowe" rozruszniki są

> poprostu regenerowane/odpicowane.....

> Pozdrawiam

zrobilem tak-

podjechalem do warsztatu specjalizujacego sie w elektromechanice, zostawilem auto na 3godziny i

przez te 3 godziny wyciagneli, zregenerowali i zamontowali mi rozrusznik z gwartancja i zaplacilem 175zeta

sama regeneracja to koszt 50,- plus czesci

bez dostepu do kanalu lub podnosnika niema co sie za to zabierac

dziekuje pozdrawiam

[edit]

jak by ktos chcial ksiazke - fiat palio/siena naprawiam sam - to mam fajny egzemplarz w formacie pdf i udostepnie za free np na maila (prubowalem dodac go jako zalacznik ale chyba jest zadurzy bo ma 51.6MB)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.