Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BINGO w zimie...!!!

Featured Replies

Napisano

Witam! Posiadam ASTRE F z komputerem Bingo M. Ostatnio poniewaz temperaturka spadla dobrze ponizej zera po odpaleniu na automacie i przelaczeniu na Pb cos sie zbuntowalo i nie chcialo ponownie przelaczyc na LPG. Pozatym wszystko dziala OK! Czy ktos z posiadaczy Bingo spotkal sie z czyms takim. Brat jest gazownikiem i mowi ze juz kilka osob do niego dzwonilo w tej sprawie. Czyzby slabosc Bingo?

Napisano

Hmm, wydaje sie mnie, ze silnik musi się nagrzać. U mnie po jkakiś 3 kilometrach przejechanyk przełącza się na gaz.

Pozdro899

Napisano

U mnie czasami na mrozie jest tak, że odpalam na automacie, przerzucam na gaz i jeżeli zgaśnie mi w tym momencie lub w ciągu kilku sekund to przy ponownej próbie centralka wogóle nie załącza automatu tylko pali na benzynie. Po rozgrzaniu wszystko wraca do normy.

Ja mam Bingo S jeśli ma to tutaj jakieś znaczenie.

Napisano

> U mnie czasami na mrozie jest tak, że odpalam na automacie,

> przerzucam na gaz i jeżeli zgaśnie mi w tym momencie lub w ciągu

> kilku sekund to przy ponownej próbie centralka wogóle nie

> załącza automatu tylko pali na benzynie. Po rozgrzaniu wszystko

> wraca do normy.

> Ja mam Bingo S jeśli ma to tutaj jakieś znaczenie.

Ja mam bingo S i puki co zadnych problemow tego typu, a juz jezdzilem przy -15C, przelacza mi sie przy temp. cieczy chlodzacej +10C, w takich mrozach tuz po przelaczeniu czasem lubi jeszcze troche poszarpac ale to nie problem.

pzdr.

Napisano

A tam nie ma jakiegos czujnika temp w reduktorze ktory nie pozwoli przelaczyc na lpg poki ciecz chlodzaca sie osiagnie ustawionej temperatury ???

Napisano
  • Autor

> Ja mam bingo S i puki co zadnych problemow tego typu, a juz jezdzilem

> przy -15C, przelacza mi sie przy temp. cieczy chlodzacej +10C, w

> takich mrozach tuz po przelaczeniu czasem lubi jeszcze troche

> poszarpac ale to nie problem.

> pzdr.

ja tez nie narzekam. Wczesniej mialem autronica Al 700 i zmienilem na Bingo dziala o wiele lepiej. Nawet zimny na gazie chodzi OK pod warunkiem ze ma sie dobra sade(niedawno musialem wymienic)

Napisano

> A tam nie ma jakiegos czujnika temp w reduktorze ktory nie pozwoli

> przelaczyc na lpg poki ciecz chlodzaca sie osiagnie ustawionej

> temperatury ???

No jest i mam wlasnie ustawione na minimu jakie mozna czyli +10C ale jak juz mowilem to nie problem potrzymie go chwila na danym biegu na obrotach rzedu 3000 i jest po chwili ok

pzdr.

Napisano

> No jest i mam wlasnie ustawione na minimu jakie mozna czyli +10C ale

> jak juz mowilem to nie problem potrzymie go chwila na danym

> biegu na obrotach rzedu 3000 i jest po chwili ok

> pzdr.

W Autronicu AL-700 mam ustawione na 0stC i po nocnym postoju przełączyć na lpg mogę dopiero po 2-3km. Mówię tutaj o ostatnich dniach gdy temp powietrza wynosiła około -12 do -15st C

Napisano

Jeśli chodzi o moją instalkę to może i jest taki czujnik, ale nie włączony na komputerze, bo po pierwszym odpaleniu przerzucam sobie odrazu na gaz bez żadnego problemu nawet przy -15 (mam ustawione przełączanie w zależności od obrotów). Dopiero jak mi zgaśnie (gaśnie rzadko i tylko z mojej winy - np. dam za mało gazu przy ruszaniu) to wtedy nie chce po ponownym odpaleniu przełączyć sie na LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.