Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra i problemy

Featured Replies

Napisano

Witam

Na wstępie chciałem się przywitać smile.gif

Niedawno kupiłem Vectre A (silnik C16NZ) , no i problemem było niedogrzanie silnika, i nieco za wysokie obroty na jałowym. Reszta była ok, ogrzewanie po kilku km też działało. Na pokładzie LPG, parownik też się nagrzewa. Termostat zakupiony i miałem go na dniach wymienić.

Temperatura dochodziła zawsze do 70 stopni na wskaźniku, dzisiaj jednak była około 50, troszkę stałem w korku ( kilka (naście ? ) ) minut - silnik zaczął się trząść, po dodaniu gazu przestał, ale obroty strasznie wolno schodziły w dół. Na benzynie miał wysokie obroty.

Jak dojechałem do domu, to górny wąż od chłodnicy gorący, dolny ciepły, chłodnica u góry gorąca, na dole ciepła (słabo raczej).

Płyn chłodniczy ok, olej też ok ( nie przybywa, nie ubywa, nie ma masła pod korkiem itp. ). Bąble w płynie też nie lecą.

Oczywiście termostat wymienię (kwestia niestety dostępu do garażu), ale czy coś jeszcze ? Pompa ?

Napisano

Wymieniaj ten termostat a pompę sam sprawdzisz jak rozbierzesz rozrząd, bo z tego co pamiętam to w tym silniku aby wymienić termostat trzeba zrzucać rozrząd. Jak zrzucisz pasek i spuścisz płyn chłodniczy sprawdzisz pompę, jak ciężko będzie chodzić tzn. że się zaciera lub już jest zatarta.

Napisano

> Wymieniaj ten termostat a pompę sam sprawdzisz jak rozbierzesz rozrząd, bo z tego co pamiętam to w

> tym silniku aby wymienić termostat trzeba zrzucać rozrząd.

Jak to jest to samo co c14nz to niestety trzeba zrzucic pasek lub trafic na kogos z malymi raczkami. Uwazaj zeby nie ukrecic tych srubek od obudowy termostatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.