Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevrolet evanda

Featured Replies

Napisano

Witam mam mały problem w evandzie z radiem nie mogę go przyciszyć .

Napisano

Jak masz oryginalne radio - to da się zdjąć panel. Zobacz czy wszystkie styki są w dobrym stanie. I jeszcze jak masz zmywacz do elektroniki ( np. Sonax elektronik Reiniger )- to po zdjęciu panela można spryskać okolice "gały" od podgłaśniania. Pozostawić do wyschniecia i zamontować. Ja tak wyczyściłem potencjometr od grzania dupy w mojej ex-octavii - robił lekkie zwarcia.

Może ktoś inny będzie miał bardziej profesjonalną rade smile.gif

P.S

A może wystarczy rozłączyć AKU ??? Całkiem przypadkiem może jakąś funkcje włączyłeś ??

Napisano
  • Autor

Dzięki kolego może to być tego przyczyna bo zdejmowałem klemę i od tego czasu to się stało,pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w nowym roku.

Napisano
  • Autor

Witam nic nie dało zdjęcie klemy nadal to samo po przekręceniu pokrętła na 1 jest głośno a na 2 mało głośniki nie wyskoczą tak samo jest gdy steruje z kierownicy siłą głosu.

Napisano

> Witam mam mały problem w evandzie z radiem nie mogę go przyciszyć .

a czy sterowanie z kieownicy działa normalnie

Napisano
  • Autor

Tak sterowanie działa dobrze takie same objawy są z kierownicy jak z pokrętła 1 głośno 2 bardzo głośno a 4 bardzo cicho 5 głośno i tak do końca skali , może to być potencjometr ale tak samo jest z sterowaniem z kierownicy.

Napisano

Jeżeli chodzi o działanie potencjometru, które opisujesz. Mam identyczną sytuację w moim starym mp3 playeru- lekko dotknę "podgłoaśnianie" i momentalnie moc muzyki ustawia się na 100%. Trzeba w tym samym momencie troche pokręcić tymże potencjometrem, żeby nie ogłuchnąć.

Radze sobie z tym problemem używając właśnie - wcześniej wspomnianego Sonax Elektronik Reiniger. Ale problem powraca- niestety w moim przypadku styki są już wyrobione, jeżeli chciałbym to naprawić na stałe, musze wymienić potencjometr mocy.

ale wiesz... może trzeba wpierw przepatrzeć instrukcję obsługi, w sekcji Audio. Może jest opisane podobne zachowanie ??

Napisano
  • Autor

Gdyby uszkodzony był potencjometr to regulacja z kierownicy powinna działać dobrze,może ktoś ma takie radio albo panel do sprzedania bo przewróciłem cały net i nic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.