Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik słabo kręci

Featured Replies

Napisano

czasem się też zacina, mam tak od 1.5 roku i się nie poprawia zlosnik.gif no może rzadziej trochę się przycina

coś z tym musze w końcu zrobić bo jak przyjdzie -40 to będą kłopoty... dodam że aku nowy 40Ah Centry

co tam w nim się mogło zepsuć, opłaca się naprawiać czy używkę lepiej kupić?

Napisano

> co tam w nim się mogło zepsuć, opłaca się naprawiać czy używkę lepiej

> kupić?

Na smietniku jest wielgachny referat o rozkręcaniu i czyszczaniu rozrusznika. Ale to raczej wyższa szkoła jazdy ( przaynajmniej jak dla mnie ). Mi kiedyś nie chciał się wyłączac po zapaleniu silnika ( pracował jeszcze ze 2 sekundy ). Ale jak to w fiatach łatwo przyszło, łatwo poszło - pewnego dnia wrócił do normy:)

Napisano

Czympredzej musisz go naprawic bo akumulator zalatwisz!! najprawdopodobniej tuejki trzeba wymienic, a to niewielki wydatek. Gorzej, jezeli jest juz zapózno confused.gif

Napisano
  • Autor

> Czympredzej musisz go naprawic bo akumulator zalatwisz!!

> najprawdopodobniej tuejki trzeba wymienic, a to niewielki

> wydatek. Gorzej, jezeli jest juz zapózno

fakt, jeden już załatwiłem crazy.gif

w 100 się zmieszcze z robotą?

Napisano

Witam!

Niedawno kupiłem brave 16. 16v po dzwonie z uszkodzonym alumulatorkiem.. Po naprawie blacharskiej ( silnik nie ruszony) wsadziłem aku 55A krece silnik i jest oki.. Autko postało kilka dni przychodze krece i silnik kreci nieco mozolnie alarm zaczyna pikać tak jak by sie odłaczyło na chwile kleme i resetuje sie kom.. Ale odpala.. Za kolejnym razem jest juz oki.. Autko stoi do rana.. rano przychodze ta sama sprawa.. Wymieniłem aku uznajac ze padaczka.. ale objawy te same.. Mam za male udezenie na aku czy tulejki w ruchaczu sie koncza? Autko ma przesmigane 85tys km i 6latek..

Napisano
  • Autor

> Czympredzej musisz go naprawic bo akumulator zalatwisz!!

> najprawdopodobniej tuejki trzeba wymienic, a to niewielki

> wydatek. Gorzej, jezeli jest juz zapózno

przyszły mrozy i wykrakałem że będą problemy. Dziś przy -20 odpalił z pychu bo rozrusznik wyjątkowo niechętnie kręcił.

Byłem u mechaniora przy okazji wymiany tłumika i stwierdził, że tulejki się we fiatach nie psują i to może być albo automat (że niby słabo łączy) albo szczotki. Dodam że na ciepłym silniku kręci dobrze, a na zimnym jakby miał duuuże opory, a zacina się bez względu na temperaturę.

Dziś wywaliło mi też olej spod korka zbiornika wspomagania kiery, może to nie wina rozrusznika tylko coś przy silniku się zacina...

Co wy na to?

Napisano

> czasem się też zacina, mam tak od 1.5 roku i się nie poprawia no

> może rzadziej trochę się przycina

> coś z tym musze w końcu zrobić bo jak przyjdzie -40 to będą

> kłopoty... dodam że aku nowy 40Ah Centry

> co tam w nim się mogło zepsuć, opłaca się naprawiać czy używkę lepiej

> kupić?

wymieniłem tulejkę od strony bendixa do tego smar i śmiga jak nówka tulejka pasuje od 126 p ,sprawdż jeszcze przewód masowy jeśli jest pod koszulką zielony to wymień napewno zrobisz sam

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

z dzisiejszej wyprawy do mechaniora zysk jeden - okazało się że rozrusznik nie miał smaru. teraz wyczyszczony i śmiga jak nówka ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.