Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki w zawieszeniu przednim

Featured Replies

Napisano

czy ktoś wie co to może być, badałem zawieszenie na stacji diagnostycznej i nic nie wyszło żadnych luzów, amortyzatory 80 % a stuka z prawej i lewej jak najęte, ileż to można wytrzymać. Kto ma jakieś pomysły sciana.gif

Napisano
  • Autor

> przekladnia....

na nią własnie padło podejrzenie tylko jak na 100% sprawdzić ?

Napisano

> na nią własnie padło podejrzenie tylko jak na 100% sprawdzić ?

wyjąć zlosnik.gif = ale to kupa roboty...

może tylko końcówki są do wymiany? poszukaj dobrego diagnosty

Napisano

> czy ktoś wie co to może być, badałem zawieszenie na stacji

> diagnostycznej i nic nie wyszło żadnych luzów, amortyzatory 80 %

> a stuka z prawej i lewej jak najęte, ileż to można wytrzymać.

> Kto ma jakieś pomysły

ja też miałem stuki w przednim lewym kole ,słychac to było na nierównosciach , na stacji diagnostycznej byłem 2 razy nic nie znalezli u 2 mechaników tak samo dopiero 3 znalazł usterke.Okazało sie ze do wymiany jest zwrotnica , sworzen który przychodzi z wachaczem nie został prawidłowo skrecony przy wymianie wahaczy(poprzedni własciciel) i zrobił sie luz w zwrotnicy.Koszt zwrotnicy uzywanej ok 300 ale do 1.8

Napisano

na 100 % będą to silentbloki czyli tuleje wachaczy- koszt ok 50-60zł !! Miałem to samo wymieniali mi mechanicy wszystko-koncowki drazkow,laczniki stabilizatora i inne rzeczy i nic !!!

wyczutalem na kaciki,wymienilem i teraz jest spoko !!!

smile.gif

Napisano

Witam! U mnie tez stukalo, szarpaki i inne trzepaczki nic nie wykazaly! dopiera jak sforzen wachacza wymienilem to wszystko ucichlo. Przykrecilem go troszke za mocno (storzek) no i stoki powrocily. Dobry mechanik jakos zaczarowal, zeby calej piasty nie trzeba bylo wymieniac!! Bogu dzieki narazie jest cisza wink.gif

Napisano

a ja miałem także to samo z tym że nic nie można było znaleść a wkońcu wyszło że śruba łącznika stabilizatora była za długa i stukała o wachacz sciana.gif

bo stabilizator się przesunął frown.gif

uciąłem i ucichło smile.gif)

zobacz czy nie ma gdzieś śladów obcierania smile.gif)

Napisano

mi od tulei na stabilizatorze stukało i od wyrobionej zwrotnicy - tam gdzie wchodzi sworzeń

od innych luzów (wahacze, końcówki stabiliz.,itp.) nic mi nie stukało

Napisano

Hmmm... ja mam jedna maglownice na zbyciu - uzywana - ale od 1.4 12V - wiec nie bedzie pasowala.

Ja bym obstawial sworzen wahacza lub laczniki stabilizatorow - ale raczej sworzen. Po prostu potrzebny Ci jest mechanik, ktory dokladnie to sprawdzi, element po elemencie.

Sam mialem kiedys dziwny przypadek, ze tez mi cos stukalo z lewej i z prawej strony. Takie metaliczne stuki.

Jeden mechanik chcial mi skrzynie wymieniac, bo stwierdzil, ze to mechanizm roznicowy - idiota. Drugi rozebral i zlozyl samochod i dalej nic nie znalazl a trzeci mechanik - taki niepozorny starszy Pan - wlozycl okulary, stetoskop - opukal osluchal i znalazl przyczyne.

Okazalo sie, ze poprzedni mechanik jak montowal mi amortyzatory i sprezyny - zle je spasowal i ostatni zwoj sprezyny stukal o kielich amortyzatora. Z obydwu stron. Wystarczylo podlozyc kawalki gum. Ale to dlatego, ze amortyzatory montowalem nieoryginalne.

pzdr

Rostek

> sworzeń

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.