Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sygnał dźwiękowy vel klaksnon a raczej jego brak

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. Padł mi klakson. Najpierw co jakiś czas nie zadziałał a teraz już dokumentnie wysiadł. Sprawdzałem na bezpiecznikach pod maską - jest prąd, bezpiecznik okej, wyjęcie - zamiana przekaźnika nic nie dała. Po zdjęciu osłony airbagu na wtyczce tez brak prądu. frown.gif Może ma to coś wspólnego z taśmą od poduszki -od pewnego czasu jeżdżę na ukręconej w czasie ostrego kręcenia kierownicą? Jak by ktoś miał jakieś sugestie no i możliwość zamieszczenia schemaciku okablowania co i jaki kolor gdzie idzie to bym był wdzięczny. Pozdrawiam

Napisano

A może zacznij od samego klaksonu i sprawdź czy on jest sprawny , często brak kontaktu na wsuwkach powoduje efekt jak opisujesz , podłącz go na krótko bezpośrednio pod akumulator.

Napisano

Może ma to coś wspólnego z taśmą od poduszki -od pewnego czasu jeżdżę na ukręconej w

> czasie ostrego kręcenia kierownicą? Jak by ktoś miał jakieś sugestie no i możliwość

> zamieszczenia schemaciku okablowania co i jaki kolor gdzie idzie to bym był wdzięczny.

Tasma przewodzi prad dla poduchy i klaksonu - o ile dobrze pamietam. Jesli sam klaskon jest ok, to tasma kaput.

Napisano

> Może ma to coś wspólnego z taśmą od poduszki -od pewnego czasu jeżdżę na ukręconej w

> Tasma przewodzi prad dla poduchy i klaksonu - o ile dobrze pamietam. Jesli sam klaskon jest ok, to

> tasma kaput.

zolta oslona - poducha, czarny klakson

calosc.jpg

Napisano

285647879-schematklakson.JPG

Tu masz schemat sygnału dźwiękowego do PII i jak na nim widać jest on załączany masowo .

Jak troszkę kumasz z elektryką to sobie poradzisz .

post-54206-14352515129983_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dziękuję Panowie za szybkie odpowiedzi. Dam znać jak dojdę co było i jak poszła dłubanina food.gif. Sygnał łączyłem na krótko - działa. Pozostaje mi więc kierownica do rozbiórki.

Napisano

> Pozostaje mi więc kierownica do rozbiórki.

Aku nie zapomnij wypiac!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.