Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelki podszybia szyb bocznych ?

Featured Replies

Napisano

Witam

W trakcie naprawy klamki zwróciłem uwagę na coś co już wcześniej widziałem ale teraz mnie bardziej zainteresowało, otóż wszystkie gumy zamocowane po zewnętrznej stronie na listwach podszybia 4 szyb opuszczanych są troszkę za krótkie. Nie Pamiętam czy tak było zawsze wychodzi mi, że się gumy skurczyły.

Element plastikowy jest odpowiednio długi ale wsunięta w profil listwy gumowa uszczelka jest tak od 0,5 - 1 cm za krótka.

Nie zwracał bym na to uwagi gdyby nie to że choć drzwi w środku szczelne być nie muszą tak całkowicie i maja odpływy dolne to ilość wody w drzwiach (wilgoci) jaka zastałem w środku gdy wyjmowałem klamkę jest niepokojąca - rozbierałem klamkę we wtorek po pracy u mnie padało i dlatego tyle wody dziś jest w środku such ale dziś nie padało niby zjawisko normalne ale chciał bym ograniczyć ilość wchodzącej do środka wody poprzez zakupienie odpowiedniej długości uszczelek.

Czy ktoś rozwiązywał podobny problem ew. wie czy istnieje możliwość kupienia samych gumek? Jeżeli nie to kupie listwy od Seicento tam są dłuższe, a sama guma taka sama więc dotnę sobie i powinno być ok. Może ktoś już rozwiązywał powyższy problem?

Przepraszam, że się aż tak rozpisałem ale może ktoś pomoże?

Napisano

> Witam

> W trakcie naprawy klamki zwróciłem uwagę na coś co już wcześniej widziałem ale teraz mnie bardziej

> zainteresowało, otóż wszystkie gumy zamocowane po zewnętrznej stronie na listwach podszybia 4

> szyb opuszczanych są troszkę za krótkie. Nie Pamiętam czy tak było zawsze wychodzi mi, że się

> gumy skurczyły.

to ze tak powiem.. u mnie to samo i szczerze sie tym nei przejmuje smile.gif

zdejmowalem te listwy i rozciagalem te gumke - bylo znowu dobrze ale na krotki okres czasu wiec... olalem sprawe

zawsze mozesz pojsc do sklepu i przymiarke zrobic nowego elementu

Napisano

> to ze tak powiem.. u mnie to samo i szczerze sie tym nei przejmuje

> zdejmowalem te listwy i rozciagalem te gumke - bylo znowu dobrze ale na krotki okres czasu wiec...

> olalem sprawe

> zawsze mozesz pojsc do sklepu i przymiarke zrobic nowego elementu

Przypadłość Fijatów.

W SC przez 10 lat skurczyły się prawie 2cm.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Przypadłość Fijatów.

> W SC przez 10 lat skurczyły się prawie 2cm.

Jak je zdemontować w SC trzeba było chyba pociągnąć ku tyłowi, a jak jest w Pandzie?

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Jak je zdemontować w SC trzeba było chyba pociągnąć ku tyłowi, a jak jest w Pandzie?

Czy ktoś wie jaka jest różnica między uszczelkami podszybia w starszych pandach, a w nowszych ASO wyróżnię dwie różne części do Pandy i twierdzą, że mogą się różnić wyglądem - aktualnie widzę różnice w cenie bo te nowsze dużo tańsze - może coś poprawili?

Czy ktoś może zamieścić zdjęcia tej uszczelki w najnowszej pandzie np w My Life ?Bo pewnie tego typu auta ma na myśli ASO mówiąc o nowszych wersjach?

Napisano

> Czy ktoś wie jaka jest różnica między uszczelkami podszybia w starszych pandach, a w nowszych ASO

> wyróżnię dwie różne części do Pandy i twierdzą, że mogą się różnić wyglądem - aktualnie widzę

> różnice w cenie bo te nowsze dużo tańsze - może coś poprawili?

> Czy ktoś może zamieścić zdjęcia tej uszczelki w najnowszej pandzie np w My Life ?Bo pewnie tego

> typu auta ma na myśli ASO mówiąc o nowszych wersjach?

chodzi ci o przednie podszybie czy uszczelki/listwy przy bocznych szybach?

Napisano
  • Autor

> chodzi ci o przednie podszybie czy uszczelki/listwy przy bocznych szybach?

uszczelki przy bocznych szybach czyli to się nazywa zbieracz podszybia zewnętrzna listwa pod szybą w drzwiach smile.gif

Napisano

> uszczelki przy bocznych szybach czyli to się nazywa zbieracz podszybia zewnętrzna listwa pod szybą

> w drzwiach

oki

daj chwile na ogarniecie tematu

Napisano
  • Autor

> oki

> daj chwile na ogarniecie tematu

ok super smile.gif

Napisano

w kolejnosci

przód - calosc

285861178-P.jpg

przod - przod

285861178-PP.jpg

przod - tyl

285861178-PT.jpg

tyl - calosc

285861178-T.jpg

tyl - przod

285861178-TP.jpg

tyl - tyl

285861178-TT.jpg

Napisano
  • Autor

> w kolejnosci

> przód - calosc

> przod - przod

> przod - tyl

Super bardzo Ci dziękuję smile.gif

żona wróci to muszę porównać tyłu nie robiłeś?

Napisano

> Super bardzo Ci dziękuję

> żona wróci to muszę porównać tyłu nie robiłeś?

spoko... wpadles w trakcie edycji wink.gif

sa wszystkie po kolei

Napisano
  • Autor

> spoko... wpadles w trakcie edycji

> sa wszystkie po kolei

Jak tak patrzę na to to jeżeli mój sklep mi załatwi jedną stara to kupie ale jeżeli nie to wezmę komplet nowych są trochę jak by lepiej zakończone , nie ma tych szparek smile.gif

Dzięki za pomoc dam znać co się w końcu urodziło smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jak tak patrzę na to to jeżeli mój sklep mi załatwi jedną stara to kupie ale jeżeli nie to wezmę

> komplet nowych są trochę jak by lepiej zakończone , nie ma tych szparek

> Dzięki za pomoc dam znać co się w końcu urodziło

Zakupiłem komplet listew do pandy po liftingu - duża różnica w dopasowaniu do ramek okiennych, nie są tak jak te poprzednie za krótkie generalnie widać różnicę mam wrażenie, że coś poprawili smile.gif

Żeby było śmieszniej ten komplet po liftingu jest tańszy niż ten ze starszych pand.

Mam do sprzedania listwy z drzwi przednich i prawych tylnych w dobrym stanie jeżeli ktoś zainteresowany.

Bardzo dziękuję za pomoc Rejmi

Napisano
  • Autor

> Zakupiłem komplet listew do pandy po liftingu - duża różnica w dopasowaniu do ramek okiennych, nie

> są tak jak te poprzednie za krótkie generalnie widać różnicę mam wrażenie, że coś poprawili

> Żeby było śmieszniej ten komplet po liftingu jest tańszy niż ten ze starszych pand.

> Mam do sprzedania listwy z drzwi przednich i prawych tylnych w dobrym stanie jeżeli ktoś

> zainteresowany.

> Bardzo dziękuję za pomoc Rejmi

Ok mam problem z prawidłowym zamontowaniem uszczelek tylnych. Jak się wyjmuję szybę ? Chodzi mi o to jak się rozpina tą zapinkę?

Napisano

> Zakupiłem komplet listew do pandy po liftingu - duża różnica w dopasowaniu do ramek okiennych, nie

> są tak jak te poprzednie za krótkie generalnie widać różnicę mam wrażenie, że coś poprawili

obym sie mylil....

ale pamietam ze na poczatku w mojej starej pandzie listwy (te sprzed zmiany) byly super spasowane.... z czasem sie skurczyly

wiec nie mow hop ...hahah

Napisano

> Ok mam problem z prawidłowym zamontowaniem uszczelek tylnych. Jak się wyjmuję szybę ? Chodzi mi o

> to jak się rozpina tą zapinkę?

nie cwiczylem - zwyczajnie silowo od brzegu wciskalem te listwe

Napisano
  • Autor

> nie cwiczylem - zwyczajnie silowo od brzegu wciskalem te listwe

no wiem ze tak siłowo na wcisk ale własnie jedna mi nie wchodzi frown.gif

Napisano

> no wiem ze tak siłowo na wcisk ale własnie jedna mi nie wchodzi

... odgiac drzwi potem dogiac i bedzie cacy wink.gif hahah

Napisano
  • Autor

> ... odgiac drzwi potem dogiac i bedzie cacy hahah

Dlatego wolałem wyjąć szybę łatwiej chyba niż giąć drzwi :D

Napisano

> Dlatego wolałem wyjąć szybę łatwiej chyba niż giąć drzwi :D

uwazaj jak bedziesz rozbrajal zeby

- nie polamac zatrzaskow w zaslepce kolo klamczki (pod ta zaslepka sa sruby ktore tzreba odkrecic)

- nie porwac sobie folli w srodku drzwi

a co do mocowania to nawet jak nie za bardzo wiesz jak jest szyba zamocowana to po zdjeciu boczku bedziesz mial wszystko jak na dloni

Napisano
  • Autor

> uwazaj jak bedziesz rozbrajal zeby

> - nie polamac zatrzaskow w zaslepce kolo klamczki (pod ta zaslepka sa sruby ktore tzreba odkrecic)

> - nie porwac sobie folli w srodku drzwi

> a co do mocowania to nawet jak nie za bardzo wiesz jak jest szyba zamocowana to po zdjeciu boczku

> bedziesz mial wszystko jak na dloni

Mówisz o zdejmowaniu tapicerki? Nie to jakoś ogarniam bez problemów. Dopracowałem przy regeneracji klamki smile.gif

Mocowanie szyby ogarniam tylko są różne konstrukcje tych spinek szyby z mechanizmem regulacji, a to jest plastik i nie chce uszkodzić w Hondzie mam wszędzie takie listwy i śruby ściskające. Tu jest inaczej.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Mówisz o zdejmowaniu tapicerki? Nie to jakoś ogarniam bez problemów. Dopracowałem przy regeneracji

> klamki

> Mocowanie szyby ogarniam tylko są różne konstrukcje tych spinek szyby z mechanizmem regulacji, a to

> jest plastik i nie chce uszkodzić w Hondzie mam wszędzie takie listwy i śruby ściskające. Tu

> jest inaczej.

Nadal te tylne mi nie pasują przednie wchodzą i jest super tylne nie diabła i nie wiem co z dziadostwem zrobić. Pewnie nowe są takie sztywne może mają w fabryce na to jakiś sposób ja na razie nie mam frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.