Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

avensis 2007

Featured Replies

Napisano

Witam,

znajomy poszukuje auta i prawdopodobnie padnie na avensisa 2.0 vvt-i z 2007r.

jak wyglada sprawa awaryjnosci tego auta i czy ~10-11l po miescie typu Wroclaw jest realne?

Napisano
  • Autor

nikt nie ma stycznosci z tym silnikiem?

teraz doszla odziwo opcja 1.8 vvt-i, takze jak ktos cos wie odnosnie tego silnika to tez prosze o info

20.GIF

Napisano

> nikt nie ma stycznosci z tym silnikiem?

> teraz doszla odziwo opcja 1.8 vvt-i, takze jak ktos cos wie odnosnie tego silnika to tez prosze o

> info

To ja napiszę coś o T25 w takim silniku. Przez kilka lat teściu powoził czymś takim w automacie. Muszę przyznać, że spalanie było dla mnie zaskakujące. Przy normalnej jeździe raczej miejskiej (dojazd spod W-wy do W-wy) w dość gęstym ruchu wychodziło ~9l/100km. Obecnie jeździ T27 z 2.0 vvt-i i skrzynią CVT i wychodzi jakiś litr więcej.

Napisano

> Witam,

> znajomy poszukuje auta i prawdopodobnie padnie na avensisa 2.0 vvt-i z 2007r.

> jak wyglada sprawa awaryjnosci tego auta i czy ~10-11l po miescie typu Wroclaw jest realne?

Mam takiego Avensisa z 2006,kupiony w listopadzie 2010 i od tego czasu przejechałem nim 26 tyś. km.Generalnie jestem zadowolony,brak usterek.Koszt przeglądów w ASO około 800 pln mały ,około 1500 duży przeglad.Spalanie po mieście 9,5-10,5 (Chorzów).Po Wrocławiu pewnie wyjdzie trochę więcej.Na trasie przy spokojnej jeździe dawało się zejść do 6,5 litra(Chorzów-Lublin-Chorzów).Sporo informacji znajdziesz na forum avensis. .

Napisano
  • Autor

a 1.8 nie byl mulowaty w tym aucie? bo roznica niby tylko 10KM, a warto wiedziec czy szukac 2.0 czy pozostac przy 1.8

Napisano
  • Autor

ja narazie nie planuje zmiany auta:P a on nie jezdzi w godzinach szczytu bo prace konczy po 17 oink.gif

to dobrze mowil ze w granicy 11l sie zmiesci

Napisano

> a 1.8 nie byl mulowaty w tym aucie? bo roznica niby tylko 10KM, a warto wiedziec czy szukac 2.0 czy

> pozostac przy 1.8

W tamtym czasie jeździłem 210 konnym autem więc dla mnie było mułowate wink.gif Ciężko mi porównywać oba auta bo tamten miał 4-o biegowego automata, a T27 ma 7-o biegową CVT żwawiej reagującą na ręczną zmianę przełożeń. Generalnie do bardzo sprawnego i dynamicznego poruszania się po mieście było na prawdę git. Lubiłem tym jeździć do i po W-wie. Na światłach nie zostawałem i miałem luźną prawą stopę w korkach. W T25 nie wiem czy warto 2.0 hmm.gif

Napisano
  • Autor

> W tamtym czasie jeździłem 210 konnym autem więc dla mnie było mułowate Ciężko mi porównywać oba

> auta bo tamten miał 4-o biegowego automata, a T27 ma 7-o biegową CVT żwawiej reagującą na

> ręczną zmianę przełożeń. Generalnie do bardzo sprawnego i dynamicznego poruszania się po

> mieście było na prawdę git. Lubiłem tym jeździć do i po W-wie. Na światłach nie zostawałem i

> miałem luźną prawą stopę w korkach. W T25 nie wiem czy warto 2.0

automat to odpada na wejscie grinser006.gif

znajomy pojezdzil juz troche po ludziach i sie dziwil jak w tych 2.0 zaczynaja olej zjadac, a przebiegi rzedu 140-160tys.

gdzies wyczytal ze niby 1.8 jest bardziej wytrwaly i ma wieksza bez awaryjnosc, dlatego zmienia prawdopodobnie punkt poszukiwan

Napisano

jeździłem dłuższym czas Avenem 1,8, ale w nowej budzie i wcale nie jest mułowaty smile.gif

Napisano
  • Autor

> jeździłem dłuższym czas Avenem 1,8, ale w nowej budzie i wcale nie jest mułowaty

i wlasnie padlo na 1.8 tongue.gif

w pt jedzie podpisac umowe z gosciem 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja mam 1,8 vvti z gazem. Spalkanie benzyny po mieście ok. 9,5 latem schodziłem do 9. Mam ok. 65000km od nowości i poza hamulcami i przeglądami nic nie robione od nowości! Osiągi ok. choć jak się przyzwyczaisz to już nie starcza mocy:-))

Napisano

> teraz doszla odziwo opcja 1.8 vvt-i, takze jak ktos cos wie odnosnie tego silnika to tez prosze o

> info

Mam ten silnik w Corolli. Zużycie oleju (Amsoil 5w30) przy przebiegu ok 90 tys zerowe. Corolla jest nieco lżejsza od Avensisa - u mnie spalanie średnie 8,6 l, osiągi mocno satysfakcjonujące mimo, ze mam automat.

Napisano
  • Autor

juz zakupione 270751858-jezyk.gif

1.8 wersja soul (czy jakos tak oink.gif )

najwazniejsze ze I wlasciciel, serwisowany w ASiO, i przebieg 110tys, nie bity tylko jakas przecierka na zderzaku i byl malowany, takze znajomy bardzo zadowolony zlosnik.gif aaaaa.... i spalanie po WRO ok 10l grinser006.gif

Napisano

> juz zakupione

> 1.8 wersja soul (czy jakos tak )

> najwazniejsze ze I wlasciciel, serwisowany w ASiO, i przebieg 110tys, nie bity tylko jakas

> przecierka na zderzaku i byl malowany, takze znajomy bardzo zadowolony aaaaa.... i spalanie

> po WRO ok 10l

Ile taka przyjemność? Jeśli można oczywiście palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Ile taka przyjemność? Jeśli można oczywiście

wyjsciowo gosciu krzyczal 40tys, ale po malej negocjaji zostalo na waciki grinser006.gif

do 38 tys zeszlo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.