Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B5 1.9TDI AFN automat - pytanie o auto

Featured Replies

Napisano

Mam do kupienie auto, jest to vw passat 1,9tdi afn w automacie - o i le o silniku coś tam wiem o tyle o skrzyni stosowenej w tym modelu nic. Auto to jest dokładnie ten egzp.

Blacharsko ok, nie jest to "przystanek" ale miał malowany błotnik z tyłu z lewej ~200-500mikro - oczywiście te 500 występuje w obrzarze 5x8cm - więc raczej bardziej klepany nie był. Progi podłużnice z przodu i z tyłu od 80 do 120mm.

Silnik - cichy, jak na diesla, wg właściciele - wymienione szklanki i jest po regeneracji turbo - fakt turbo nie wygląda na zużytą, auto ciągnie od niskich po wysokie obroty.

Zawieszenie - właściciel zastrzega się, że w 2011 roku wymienił komplet z przodu na ruville - fakt jeździ przyjemnie i cicho wybiera najgorsze nierówności. Co ciekawe powiedział, że wymieniał tam gdzie osobiście serwisuje auta - no nic właściciel zakładu dobry znajomy to podpytam.

Skrzynia - i tu sam nie wiem, niby ładnie chodzi, nie szarpie, nie rzuca. Ma tylko dziwne zjawisko przy kickdown - mianowicie chwilę zawahania i jak ma wrzucony 4 bieg to zmieni na 3 po czym po chwili na 2 lub odwrotnie z 2 na 3ke.

Jak spalanie przy tym automacie ?

Auto będzie z racji wykonywanej pracy jeździło 50%trasa 50%miasto

Olej podobno zmieniany w skrzyni co 40kkm - właściciel ma auto 3 lata i zmieniał 2 razy.

Aha z minusów - odpadła klamka od schowka - widać nawet na zdjęciach, no i nie można z zewnątrz otworzyć drzwi pasażera z tyłu z lewej.

Drodzy vwmaniacy - brać czy nie brać ?

Na co jeszcze zwrócić uwagę ?

edit: przypomniało mi się - mimo płynu do spryskiwczy świeci check hmm.gif

Napisano

> Mam do kupienie auto, jest to vw passat 1,9tdi afn w automacie - o i le o silniku coś tam wiem o

> tyle o skrzyni stosowenej w tym modelu nic. Auto to jest dokładnie ten egzp.

> Blacharsko ok, nie jest to "przystanek" ale miał malowany błotnik z tyłu z lewej ~200-500mikro -

> oczywiście te 500 występuje w obrzarze 5x8cm - więc raczej bardziej klepany nie był. Progi

> podłużnice z przodu i z tyłu od 80 do 120mm.

> Silnik - cichy, jak na diesla, wg właściciele - wymienione szklanki i jest po regeneracji turbo -

> fakt turbo nie wygląda na zużytą, auto ciągnie od niskich po wysokie obroty.

> Zawieszenie - właściciel zastrzega się, że w 2011 roku wymienił komplet z przodu na ruville - fakt

> jeździ przyjemnie i cicho wybiera najgorsze nierówności. Co ciekawe powiedział, że wymieniał

> tam gdzie osobiście serwisuje auta - no nic właściciel zakładu dobry znajomy to podpytam.

> Skrzynia - i tu sam nie wiem, niby ładnie chodzi, nie szarpie, nie rzuca. Ma tylko dziwne zjawisko

> przy kickdown - mianowicie chwilę zawahania i jak ma wrzucony 4 bieg to zmieni na 3 po czym po

> chwili na 2 lub odwrotnie z 2 na 3ke.

> Jak spalanie przy tym automacie ?

> Auto będzie z racji wykonywanej pracy jeździło 50%trasa 50%miasto

> Olej podobno zmieniany w skrzyni co 40kkm - właściciel ma auto 3 lata i zmieniał 2 razy.

> Aha z minusów - odpadła klamka od schowka - widać nawet na zdjęciach, no i nie można z zewnątrz

> otworzyć drzwi pasażera z tyłu z lewej.

> Drodzy vwmaniacy - brać czy nie brać ?

> Na co jeszcze zwrócić uwagę ?

> edit: przypomniało mi się - mimo płynu do spryskiwczy świeci check

zderzak z przodu z prawej strony cos kiepsko spasowany , jesli chodzi o schowek mozna powiedziec ze norma , kontrolka od plynu moze sie palic dlatego ze jakis kabelek jest urwany albo czujnik walniety , polecam poczytac to forum http://forum.vw-passat.pl/forum.php duzo rzeczy sie dowiesz smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.