Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tani zestaw165 pod seryjne radio (maks. 150 zł)

Featured Replies

Napisano

Witam!

Potrzebna mi jest porada. Chcę wymienić głośniki w fiacie bravo mk1. Podłączone one będą pod seryjne radio o mocy 2x30 w. Nie oczekuję zbyt wiele (bo i też nie chcę zbyt dużo $ wydawać) maksymalnie 150 zł.

Może ktoś doradzi co do wybranych przeze mnie głośników, które są warte polecenia:

magnat 162; moc rms 50 w, maks 100 w

magnat 162; moc rms 60w, maks 240 w

JBL CS6 ; moc rms 45 w, maks 135 w

Może coś innego polecicie? Czy te głośniki będą odpowiednie mocowo dopasowane do radia? wink.gif

Napisano

Miałem te JBLe w poprzednim samochodzie i tak: grało to niespecjalnie (zaznaczam, że miałem fabryczne, dobrej jakości ale niewielkiej mocy radio). Po dołożeniu wzmacniacza zrobiłem icon_eek.gif dźwięk zmienił się nie do poznania ale wciąż przy większym poziomie głośności pozostawał jakiś niedosyt hehe.gif Okazało się, że do szczęścia brakuje tweeterów. Dwudrożność dwudrożnością ale zwrotnica i oddzielny tweeter sprawiły, że głośnik grał czysto prawie, że w każdych warunkach.

Pod samo radio- moim zdaniem się zawiedziesz ale zależy jeszcze co to za radio. Ja miałem te głośniki z przodu, z tyłu JBL 6/9 a całość ciągnął wzmacniacz 4kanałowy i efekt był jak dla mnie naprawdę super serduszka.gif

Napisano
  • Autor

U mnie w aucie jest takie radyjko radio bravo h3

Takie radio ładnie komponuje sie z deską rozdzielczą i nie będę chciał więcej kasy wkładać w audio oprócz wymiany przednich głośników (papierowe jajka nokii hehe.gif) i wygłuszenia drzwi. Chcę tylko delikatnego polepszenia jakości dźwięku w aucie. I dlatego pytam czy to będzie znośnie grało przy radiu które ma moc 2x30w i zakupie głośników o mocy rms w przedziale 50-60w (nie widziałem słabszych 16cm).

Z góry dzięki za wszelkie sugestie smile.gif

Napisano

Hehe ja maiałem właśnie w Bravie seryjne h3, to z linku to h2. Wszystko, co zamontujesz będzie grało lepiej niż te fabryczne, ale bez wzmacniacza cudów nie oczekuj. Jakiegoś Blaupunkta idzie wyjąć za 100-150zł z Allegro. Zmień głośniki, jak wciąż będzie źle to dołóż wzmacniacz i różnica będzie kolosalna. palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe ja maiałem właśnie w Bravie seryjne h3, to z linku to h2. Wszystko, co zamontujesz będzie

> grało lepiej niż te fabryczne, ale bez wzmacniacza cudów nie oczekuj. Jakiegoś Blaupunkta

> idzie wyjąć za 100-150zł z Allegro. Zmień głośniki, jak wciąż będzie źle to dołóż wzmacniacz i

> różnica będzie kolosalna.

Zostańmy przy opcji zmiana głośników wink.gif Polecasz w tej cenie Blaupunkta zamiast JBL czy Magnatów? biglaugh.gif

Napisano

> Zostańmy przy opcji zmiana głośników Polecasz w tej cenie Blaupunkta zamiast JBL czy Magnatów?

Pisząc Blaupunkt miałem na myśli jakiś wzmacniacz. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pisząc Blaupunkt miałem na myśli jakiś wzmacniacz.

To poleć jakieś głośniki w tej cenie, żeby jakby co nie były zbyt mocne do radyjka z bravo skromny.gif

Napisano

> To poleć jakieś głośniki w tej cenie, żeby jakby co nie były zbyt mocne do radyjka z bravo

Nie ma takich. hehe.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma takich.

Dobra to głośniki, które w połączeniu z seryjnym radiem będą lepiej grały niż seryjne zlosnik.gif

Napisano

> Dobra to głośniki, które w połączeniu z seryjnym radiem będą lepiej grały niż seryjne

helixy, takie jak tutuaj : Klik helix DB 6X

Powinno dac rade. Kiedys testowo podlaczylem helixy DB 62.1 pod samo radio, bylem dosc mocno zaskoczony. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.