Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy...

Featured Replies

Napisano

Cześć. Wczoraj jeździłem wytrzeszczem 1.2 8v, żony auto. Pędziłem po ekspresówce 120-130 i przez pewien czas auto nie miało mocy, czułem jakby przyhamowywało, redukcja na 4 bieg ponat 4500 rpm i nie było tego czuć, znów 5 bieg 120-130 i znów przyhamowanie, lekka górka i prędkość spadała diametralnie. Tak było przez ok 20 minut, potem problem zniknął i teraz jest ok. Na desce nic nie było, żadne kontrolki się nie paliły, tylko ten brak mocy, co to może być ? Jechać z tym do ASO czy poczekać jak coś się sypnie ?

Napisano

Górki się skończyły więc nabrał wigoru.

1.2 8V to nie demon prędkości i mocy.

ja bym to .... się nie przejmował, jeżeli nie towarzyszy temu zapalanie kontrolki checka i jeżeli żonie to nie przeszkadza.

Napisano
  • Autor

> podpiac pod komputer, moze sonda lambda. dziala do 3500 rpm.

dziś zapaliła się kontrolka silnika i świeci światłem ciągłym ale zero objawów, spadków obrotów, braku mocy, wręcz jakby wytsesc nabrał poweru. Umówiłem się na piątek do ASO, zobaczymy... aha sonda lambda powinna iść na gwarancji ???

Napisano

jezeli auto nowe i na gwarancji to tak, jezeli ASo juz ja wymienialo to takze powinno wymienic. mnie ostatnio sonda wytrzymala 18 000 km icon_eek.gif. w PII pad sondy nie wyswietla info na desce rozdzielczej jedynie ten blad z kompa sie odczytuje. bledy wtryskow, centralki badz cewek powoduja juz wyswietlenie bledu na desce rozdzielczej.

Napisano
  • Autor

Byłem w ASO, testowali auto ze 3 godziny... posprawdzali całą elektronikę, wyszło, że wymienili wiązkę przewodów przed sondą lambda nr 1, czyli tą przed katalizatorem i teraz jest malyna, silnik pracuje równo i ciągnie jak trzeba. Do ASO mam 10 km, spalanie tam wyszło mie 8,6 l/100, z powrotem 5,9, chyba jest ok zlosnik.gif aha i oczywiście w salonie podnieśli mie ciśnienie, bo zobaczyłem, że dokładnie za takie same piniondze co 2,5 roku temu kupiłem pII classic dzisiaj miałbym punto evo (grudzien 2010) z tym samym wyposażeniem angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.