Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem nie chce mi odpalać na benzynie podejrzewam pompkę paliwa powiedzcie gdzie to ustrojstwo się znajduje oraz bezpiecznik i przekaźnik abym mógł po kolei wszystko sprawdzić

Napisano

> Witam

> Mam problem nie chce mi odpalać na benzynie podejrzewam pompkę paliwa

> powiedzcie gdzie to ustrojstwo się znajduje oraz bezpiecznik i

> przekaźnik abym mógł po kolei wszystko sprawdzić

Zbiornik paliwa, pod siedzeniem szukaj

Napisano

> Witam

> powiedzcie gdzie to ustrojstwo się znajduje oraz bezpiecznik i

> przekaźnik abym mógł po kolei wszystko sprawdzić

Do pompy dostaniesz się przez bagażnik. odchyl wykładzinę, jest tam pokrywa którą trzeba odkręcić.

Napisano

> Zbiornik paliwa, pod siedzeniem szukaj

Taaaa..... pod siedzeniem, na pewno znajdzie pompę. screwy.gif

Napisano

Zatankuj 10 litrów

Bezpiecznik jest z przodu pod maską silnika z lewej strony jak miejsce na filtr pp podszybie, pod taką plastikowa pokrywą, a u góry pokretło.

intryga

Napisano

> Taaaa..... pod siedzeniem, na pewno znajdzie pompę.

hmmmm, poyebalo mi sie z thalią niewiem.gif - sprawdzę w domu, za wprowadzenie w bład przepraszam... ale z pod siedzenia do bagaznika blisko zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> Bezpiecznik jest z przodu pod maską silnika z lewej strony jak

> miejsce na filtr pp podszybie, pod taką plastikowa pokrywą, a u

> góry pokretło.

Patrzyłem są tam dwa bezpieczniki (jeden od pompy a drugi ...? czy to jest od wtrysku )i jeden miałem przepalony wymieniłem ale i tak dalej nie odpala na benzynie

Napisano

Jesli jeszcze nie rozwiazales problemu to wsluchaj sie w dzialanie pompy.

Po dluzszym postoju przekrec stacyjke w pozycje jeden. Z okolicy bagaznika powinienes uslyszec jak pompa sie zalacza i napelnia instalacje paliwem.

Napisano
  • Autor

Niestety, ale się nie załącza wczoraj sprawdzałem żarówką i kabelkami czy do pompy do chodzi prąd, ale żarówka się nie zaświeciła będę musiał podjechać do kogoś, kto ma miernik, bo z tą żarówką to nie był chyba najlepszy pomysł. Zastanawia mnie jeszcze ten przepalony bezpiecznik, który wymieniłem a nic nie zmieniło się w pracy silnika nie wiem czy to był od pompy czy od wtrysków

Napisano

Sprawdz jeszcze raz bezpiecznik - byc moze masz zwarcie (sama pompa moze powodowac zwarcie, ale niekoniecznie) w instalacji i po przekreceniu stacyjki od razu sie pali. Niekoniecznie pompa musi byc do wymiany.

Jesli natomiast zdarzalo ci sie ze wyjezdziles paliwo do zera to istnieje duze prawdopodobienswo ze padla pompa.

Napisano
  • Autor

nie bezpiecznik sie nie przepalił po wymianie ale prąd i tak do pomy nie do chodzi przekaźnik tyka po przekręceniu kluczyka (te dwa przekaźniki koło bezpieczników od pompy) Paliwo zawsze miałem nie dopuszczałem nawet do tego żeby rezerwa się zapalała

Napisano

Chyba bedzie ci ciezko pomoc i mimo wszystko bedziesz musial "podjechac" do elektryka . Sprawdz dla porzadku jeszcze przekaznik (wjmij, przeczysc styki, ew. podmien na inny).

Sorki, ale brak pomyslow

Napisano

tzw czujnik przeciązeniowy bezpieczeństwa sprawdz.

Odcina pompe paliwa na skutek udeżenia, ale spotkałem się z przypadkiem kiedy bez większego powodu zadziałał.

Szukaj pod siedzeniem.

Napisano
  • Autor

> tzw czujnik przeciązeniowy bezpieczeństwa sprawdz.

> Odcina pompe paliwa na skutek udeżenia, ale spotkałem się z

> przypadkiem kiedy bez większego powodu zadziałał.

> Szukaj pod siedzeniem.

Wiem gdzie jest ale co mam z nim zrobić

Napisano

> Wiem gdzie jest ale co mam z nim zrobić

wciśnij gumowy grzybek grinser006.gif

możesz tez sprawdzić czy prąd dochodzi i wychodzi (2 kabelki są) będziesz już wiecej wiedział co się dzieje...

Napisano
  • Autor

gumowy grzybek był wciśnięty i niestety dalej nie odpala na benzynie frown.gif a czy prąd dochodzi nie sprawdzałem bo przed domem na parkingu za zimno smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam

Witam. Ja z sąsiedniego kącika. Mam podobny problem z marea97 1.6 16v. Tylko, że mi samochód odpala i chodzi ładnie do 2 tys. obrotów, a jak przekroczę 2 tys. to gaśnie od razu. Co to może być? Ma on gaz, ale od piątku nie używany, bo wykręcono zawór do wymiany. Pomimo tego zawsze pół baku benzyny miał. Od piątku do wczoraj chodził bez żadnych objawów tzn. nie gasł. Dziś rano odpalił, ale jak pisze jechać się nie da bo gaśnie. A może coś z zamarzaniem benzyny? Pozdrawiam Piotrek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.