Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Volvo assistance - ostrzegam

Featured Replies

Napisano

Mam problem z assistance Volvo do ktorego od wczoraj nie da się dodzwonić pad.gif dzwoniłem wczoraj cały wieczór i po odsłuchaniu automatu z informacja o nagrywaniu połączenie było zrywane. Dziś od rana też dzwonie i połączenie jest ale nikt się nie zgłasza. Zadzwoniłem do ASO do Krakowa gdzie mam wstępnie oddać auto do naprawy, podali mi jeszcze jeden numer tel gdzie automat poinformował mnie że w związku z trudnymi warunkami mam spierd.... na drzewo grinser006.gif tzn mam sobie sam wynająć lawete a oni po przesłaniu FV ROZPATRZĄ zwrot poniesionych kosztów tuk.gif

Normalnie chyba mnie zaraz rozwali. A gdzie pomoc zawarta w warunkach Assitanse choćby auto zastepcze czy inna pomoc techniczna?

Co byście zrobili w takiej sytuacji ? Szczęscie w nieszczęściu jest takie że żona mial wypadek niedaleko domu więc jakoś swoimi siłami dojechałem do garażu. Ale co by było gdyby to się stało gdzieś daleko?

Myślałem że decydując sie na Volvo dostane nie tylko w miare bezpieczny samochód ale też opieke na normalnym poziomie.

Teraz się zastanawiam co zrobić wynajmę lawete ale co z autem zastępczym?

Napisano

> Mam problem z assistance Volvo do ktorego od wczoraj nie da się dodzwonić

masz chińszczyznę i opiekę na takim właśnie poziomie...niestety sciana.gif to już jak mi padło punto nie było problemu z assitance i autem zastępczym...

Napisano

> Mam problem z assistance Volvo do ktorego od wczoraj nie da się dodzwonić dzwoniłem wczoraj cały

> wieczór i po odsłuchaniu automatu z informacja o nagrywaniu połączenie było zrywane. Dziś od

> rana też dzwonie i połączenie jest ale nikt się nie zgłasza. Zadzwoniłem do ASO do Krakowa

> gdzie mam wstępnie oddać auto do naprawy, podali mi jeszcze jeden numer tel gdzie automat

> poinformował mnie że w związku z trudnymi warunkami mam spierd.... na drzewo tzn mam sobie

> sam wynająć lawete a oni po przesłaniu FV ROZPATRZĄ zwrot poniesionych kosztów

> Normalnie chyba mnie zaraz rozwali. A gdzie pomoc zawarta w warunkach Assitanse choćby auto

> zastepcze czy inna pomoc techniczna?

> Co byście zrobili w takiej sytuacji ? Szczęscie w nieszczęściu jest takie że żona mial wypadek

> niedaleko domu więc jakoś swoimi siłami dojechałem do garażu. Ale co by było gdyby to się

> stało gdzieś daleko?

> Myślałem że decydując sie na Volvo dostane nie tylko w miare bezpieczny samochód ale też opieke na

> normalnym poziomie.

> Teraz się zastanawiam co zrobić wynajmę lawete ale co z autem zastępczym?

ale to dzwonisz na volvo ass ? a ubezpieczenia nie masz ? zadzwon na ass z ubezpieczenia

Napisano

> poinformował mnie że w związku z trudnymi warunkami mam spierd.... na drzewo

Widocznie działają pn-pt 10-18 w czerwcu jeśli nie pada deszcz. rotfl.gif

> tzn mam sobie

> sam wynająć lawete a oni po przesłaniu FV ROZPATRZĄ zwrot poniesionych kosztów

W kontekście Twoich rozmów w innym wątku z Sibujem, uważam, że nie jest to zły układ, dzięki temu możesz prywatnie wynająć lawetę i zawieźć autko do dobrego ASO gdzieś dalej.

> Normalnie chyba mnie zaraz rozwali. A gdzie pomoc zawarta w warunkach Assitanse choćby auto

> Co byście zrobili w takiej sytuacji ?

Na wszelki wypadek miałbym PZU Assistance, które nigdy mnie nie zawiodło, zresztą kiedyś mając Fiat Assistance, z którego korzystałem i byłem zadowolony, miałem równolegle PZU Assistance.

> Szczęscie w nieszczęściu jest takie że żona mial wypadek

Zdarzenie drogowe/kolizję, wypadek to zdarzenie drogowe, w którym są zabici i/lub ranni.

> niedaleko domu więc jakoś swoimi siłami dojechałem do garażu. Ale co by było gdyby to się

> stało gdzieś daleko?

Wziąłbyś lawetę, którą poleciliby Ci policjanci.

> Myślałem że decydując sie na Volvo dostane nie tylko w miare bezpieczny samochód ale też opieke na

> normalnym poziomie.

Dawno temu zastanawiałem się nad zakupem jakiegoś autka, ale stanęło na Fiacie.

Wiesz dlaczego? Bo Fiat ma dużą sieć serwisową w PL(głównie interesuje mnie PL).

Z Volvo może być tak, że mają mniejszą infrastrukturę bo sprzedali mniej samochodów, przez 95% roku taka infrastruktura wystarcza, masz pecha bo trafiłeś w 5%, czyli w szczyt sezonu.

Skontaktuj się z leasingodawcą, może coś pomogą, na pewno mają kontakty. Może ASO da Ci autko zastępcze?

Pozdrawiam BAS

Napisano

No coz marka niszowa w PL to i pewnie malo ludzi w call center pracuje. Nie jestes duza firma ze stadem aut wiec nic nie mozesz zrobic! Skorzystaj z assistance ubezpieczyciela i na przyszlosc wykup dodatkwoe assitance w innej firmie.

Napisano

Zadzwoń na Warta Moto Assistance (601 311 311), po połączeniu z konsultantem (czeka się ok 20-30 minut - popatrz za okno i zrozumiesz czemu) powiedz, że dzwonisz z Volvo Assistance - to ta sama firma (Mondial Assistance).

(nie) stety - Volvo Assistance jest zwykle kolejkowane z wysokim priorytetem, ale z uwagi na obciążenie na IVR-ze coś zdechło i zrzuca klientów.

Sprawdzone empirycznie wczoraj wieczorem - DZIAŁA! :-)

Napisano

> No coz marka niszowa w PL to i pewnie malo ludzi w call center pracuje.

Naiwnie wierzysz, że ktoś utrzymuje własne CC i własne służby assistance?

Po to są firmy specjalizujące się w tego typu usługach, aby nie bawić się w to samemu.

Napisano

> Widocznie działają pn-pt 10-18 w czerwcu jeśli nie pada deszcz.

> W kontekście Twoich rozmów w innym wątku z Sibujem, uważam, że nie jest to zły układ, dzięki temu

> możesz prywatnie wynająć lawetę i zawieźć autko do dobrego ASO gdzieś dalej.

Bardzo dobra rada.

Jak rozumiem zapłacisz koledze, gdy assistance wyśle go na drzewo?

WSZELKIE ruchy generujące koszty winny być konsultowane z nimi.

Analogicznie jak wszelkie ruchy w przypadku likwidacji szkody winny być konsultowane z ubezpieczycielem.

Wyjątek jedyny - działania "nie cierpiące zwłoki", mające na celu zapobieżenie zwiększeniu szkody.

> Na wszelki wypadek miałbym PZU Assistance, które nigdy mnie nie zawiodło, zresztą kiedyś mając Fiat

> Assistance, z którego korzystałem i byłem zadowolony, miałem równolegle PZU Assistance.

Wszystko zależy od okoliczności.

Na dziś - wyjrzyj za okno i zrozumiesz.

Aktualny czas oczekiwania na lawetę na terenie warszawy to ok 4+ godzin.

Napisano

> Zadzwoń na Warta Moto Assistance (601 311 311), po połączeniu z konsultantem (czeka się ok 20-30

> minut - popatrz za okno i zrozumiesz czemu) powiedz, że dzwonisz z Volvo Assistance - to ta

> sama firma (Mondial Assistance).

Dostałem do nich nr bezpośrednio z ASO i automat mi przekazał żeby sobie wezwac pomoc na własną ręke a oni rozpatrzą zwrot kosztów

> (nie) stety - Volvo Assistance jest zwykle kolejkowane z wysokim priorytetem, ale z uwagi na

> obciążenie na IVR-ze coś zdechło i zrzuca klientów.

> Sprawdzone empirycznie wczoraj wieczorem - DZIAŁA! :-)

Wczoraj wieczorem od 19-20 nie działało, rozłączało połączenie, 15 minut temu udalo mi sie dodzwonić spineyes.gif w poniedziałek na 9 rano laweta ma byc pod domem ok.gif mam nadzieje grinser006.gif

Napisano

> No coz marka niszowa w PL to i pewnie malo ludzi w call center pracuje. Nie jestes duza firma ze

> stadem aut wiec nic nie mozesz zrobic! Skorzystaj z assistance ubezpieczyciela i na przyszlosc

> wykup dodatkwoe assitance w innej firmie.

Wstępnie jestem umówiony z assistance PZU (dodzwoniłem się w 2 minuty) ale od nich dostane auto na 4 dni a z Volvo na min 6 więc wolałbym tą druga opcje ok.gif

Napisano

> Na dziś - wyjrzyj za okno i zrozumiesz.

> Aktualny czas oczekiwania na lawetę na terenie warszawy to ok 4+ godzin.

Mnie laweta potrzebna jest na poniedziałek kłopot z tym że nie dało się nigdzie dodzwonić no.gif naszczęscie dziś już po sprawie.

Wracając do warunków ja to rozumiem ale do PZU dodzwoniłem się w 2 minuty a pogoda u nich chyba taka sama grinser006.gif

Tak się zatanawiam czy nie dałoby się u nich wywalczyć auta zastępczego na dłuższy czas za to że wczoraj nie dało się dodzwonić hmm.gif oficjalnie może jakąs skarge skrobane do nich?

Dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> ale to dzwonisz na volvo ass ? a ubezpieczenia nie masz ? zadzwon na ass z ubezpieczenia

ass ubezpieczenia troche na gorszych warunkach działa więc wolałbym z Volvo ale wstępnie zgłosiłem też do ass PZU.

Napisano

> Mam problem z assistance Volvo do ktorego od wczoraj nie da się dodzwonić dzwoniłem wczoraj cały

> wieczór i po odsłuchaniu automatu z informacja o nagrywaniu połączenie było zrywane. Dziś od

> rana też dzwonie i połączenie jest ale nikt się nie zgłasza. Zadzwoniłem do ASO do Krakowa

> gdzie mam wstępnie oddać auto do naprawy, podali mi jeszcze jeden numer tel gdzie automat

> poinformował mnie że w związku z trudnymi warunkami mam spierd.... na drzewo tzn mam sobie

> Co byście zrobili w takiej sytuacji ?

Dwa lata temu, na początku zimy pojawił się duży mróz, problem z samochodem i zadzwoniłem do Forda. Pani grzecznie mnie poinformowała, że zasadniczo assistance działa idealnie ale aktualnie w związku z dużą ilością zgłoszeń nie są w stanie odebrać samochodu w terminie gwarantowanym, w ogóle nie wiedzą kiedy odbiorą. Na zastępczaka też nie można liczyć. Poprosiła o zrozumienie sytuacji, bo przecież cały rok wszystko było dobrze, tylko jedynie w mróz nie dają rady hehe.gif

Napisano

> Bardzo dobra rada.

> Jak rozumiem zapłacisz koledze, gdy assistance wyśle go na drzewo?

Sami mu to polecili.

> WSZELKIE ruchy generujące koszty winny być konsultowane z nimi.

Zostały skonsultowane, automat polecił mu wezwać lawetę i przesłać im fakturę.

> Na dziś - wyjrzyj za okno i zrozumiesz.

Wyjrzałem za okno, autor wątku też tak zrobił, zadzwonił do PZU i dodzwonił się w 2 minuty, widocznie w PZU zapomnieli wyjrzeć za okno. smile.gif

Żeby nie mnożyć postów:

> Naiwnie wierzysz, że ktoś utrzymuje własne CC i własne służby assistance?

> Po to są firmy specjalizujące się w tego typu usługach, aby nie bawić się w to samemu.

To prawda, PZU też outsourceuje takie usługi, ale zakupili flotę samochodów, które dają w leasing podwykonawcom, więc teoretycznie jest jeden standard wyposażenia.

Call center PZU ma chyba własne.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dostałem do nich nr bezpośrednio z ASO i automat mi przekazał żeby sobie wezwac pomoc na własną

> ręke a oni rozpatrzą zwrot kosztów

No to w takim razie wczoraj o zakreślonej niżej porze tego nie było.

> Wczoraj wieczorem od 19-20 nie działało, rozłączało połączenie, 15 minut temu udalo mi sie

> dodzwonić w poniedziałek na 9 rano laweta ma byc pod domem mam nadzieje

Eeeeeee, po dodzwonieniu się zwykle działają prima-sort.

Napisano

> Sami mu to polecili.

O czym poinformowano już PO Twojej radzie.

> Wyjrzałem za okno, autor wątku też tak zrobił, zadzwonił do PZU i dodzwonił się w 2 minuty,

> widocznie w PZU zapomnieli wyjrzeć za okno.

Widocznie zamiast na faktyczny poziom usług stawiają na wysoką dodzwanialność :-)

> Żeby nie mnożyć postów:

> To prawda, PZU też outsourceuje takie usługi, ale zakupili flotę samochodów, które dają w leasing

> podwykonawcom, więc teoretycznie jest jeden standard wyposażenia.

Lat temu parę miałem okazję rozmawiać z laweciarzem, który stanowił "flotę link4, co to miało -set (jak nie -tysiąc) lawet".

Ponieważ kupił niedawno wcześniej nowy samochód, to okleili go w firmowe barwy i zagrał "ichnią" lawetę w reklamie.

Pan-osoba prywatna, nic z linkiem poza byciem zleceniobiorcą nie ma.

I tak naprawdę klientowi to to kalafiorem - istotny jest poziom obsługi i czas reakcji.

A tego dzisiejszym asistansom odmówić nie sposób.

Napisano

> Dwa lata temu, na początku zimy pojawił się duży mróz, problem z samochodem i zadzwoniłem do Forda.

> Pani grzecznie mnie poinformowała, że zasadniczo assistance działa idealnie ale aktualnie w

> związku z dużą ilością zgłoszeń nie są w stanie odebrać samochodu w terminie gwarantowanym, w

> ogóle nie wiedzą kiedy odbiorą. Na zastępczaka też nie można liczyć. Poprosiła o zrozumienie

> sytuacji, bo przecież cały rok wszystko było dobrze, tylko jedynie w mróz nie dają rady

Czyli tradycyjne podejście w dzisiejszych czasach: płać kliencie, a jak trzeba zapewnić usługę to się wypniemy.....

Napisano

> O czym poinformowano już PO Twojej radzie.

Popatrz na daty postów.

> Widocznie zamiast na faktyczny poziom usług stawiają na wysoką dodzwanialność :-)

Nie mam zastrzeżeń do poziomu usług PZU AutoPomoc.

> Lat temu parę miałem okazję rozmawiać z laweciarzem, który stanowił "flotę link4, co to miało -set

> (jak nie -tysiąc) lawet".

> Ponieważ kupił niedawno wcześniej nowy samochód, to okleili go w firmowe barwy i zagrał "ichnią"

> lawetę w reklamie.

> Pan-osoba prywatna, nic z linkiem poza byciem zleceniobiorcą nie ma.

Te niebieskie Nissany są leasingowane od PZU.

> I tak naprawdę klientowi to to kalafiorem - istotny jest poziom obsługi i czas reakcji.

> A tego dzisiejszym asistansom odmówić nie sposób.

Nie będę się z Tobą kłócił, trenowałem kilka razy PZU AutoPomoc oraz raz byłem przy tym jak znajomy trenował i nie mam zastrzeżeń.

Czy tak trudno Ci uwierzyć, że nie jestem związany z PZU, jestem jedynie ich zadowolonym klientem?

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.