Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Mazdy 3

Featured Replies

Napisano

Szukamy drugiego auta do domu -> Hatchback, 5 drzwiowe, fajny wygląd, mało awaryjne. Podoba nam sie mazda 3 i diesla raczej nie chcemy z racji tego ze wiele zlego o tym silniku slyszalem-a moze sie myle ? Ogólnie potrafią sie pierdzielić, druga sprawa że teraz ropa droższa od benzyny i w tym modelu lepiej wziąć benzynę. Benzynowy 1,6 byłby akurat dla kobity i jakos tam jeździ. Czasami i ja sie przejade więc nie chcę dziury w podłodze zrobić. Ile ten silnik realnie pali? Jeśli sporo i zaczną się większe przebiegi to jak te silniki sie gazują? Dać to sie da bo sporo zagazowanych 3 widziałem. Jakieś częste bolączki tego modelu ?

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Budżet ok. 20 tys. Podoba nam się jeszcze Leon II ale tutaj to trzeba liczyć min. 30 tys. by coś zdrowego kupić a nie chcemy się tak spinać.

Napisano

> Szukamy drugiego auta do domu -Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Budżet ok. 20 tys. Podoba

> nam się jeszcze Leon II ale tutaj to trzeba liczyć min. 30 tys. by coś zdrowego kupić a nie

> chcemy się tak spinać.

Budzet nie za duzy. IMO silniki forda nei lubia gazu. Ja bym za te pieniadze szukal np lacetti. Duuuuuuuuuuzo mlodsze bedzie i dobrze wyposazone. Lacetti bedzie z 2008 a mazda bedzie zajezdzony trup z 2003-2004.

Napisano
  • Autor

Hmmm..no tez to slyszalem...a ile benzynowa Mazda pali ?

Napisano

> Budzet nie za duzy. IMO silniki forda nei lubia gazu. Ja bym za te pieniadze szukal np lacetti.

> Duuuuuuuuuuzo mlodsze bedzie i dobrze wyposazone. Lacetti bedzie z 2008 a mazda bedzie

> zajezdzony trup z 2003-2004.

po przejechaniu tym trupem 100km ma sie taki wyraz twarzy smile.gif, a po 100km szewroletem sick.gif

a do tematu, po 1.6 cudow nie oczekuj, na miasto wystarczy, w trasie przy wiecej niz dwoch osobach puchnie...zalezy czym jezdzisz na codzien...

brat ma 2.0 i jest całkiem milo

Napisano
  • Autor

A to nie dla mnie-dla mnie to teraz minimum 200 Km musiałoby być by było fajnie. Dla żonki pytam.

Napisano

> po przejechaniu tym trupem 100km ma sie taki wyraz twarzy , a po 100km szewroletem

> a do tematu, po 1.6 cudow nie oczekuj, na miasto wystarczy, w trasie przy wiecej niz dwoch osobach

> puchnie...zalezy czym jezdzisz na codzien...

> brat ma 2.0 i jest całkiem milo

chyba odwrotnie w 8 letnim samochodzie moze posypac sie doslownie wszystko zwlaszcza, ze moze byc po dzaidku z Niemiec. Chevrolet bedzie tuz po gwarancji, serwisowany w ASO.

Napisano

> chyba odwrotnie w 8 letnim samochodzie moze posypac sie doslownie wszystko zwlaszcza, ze moze byc

> po dzaidku z Niemiec. Chevrolet bedzie tuz po gwarancji, serwisowany w ASO.

nie odwrotnie, dokładnie tak...

chevy bedzie zapewne wymagał mniej nakładow, aby był w pełni sprawny to oczywiste...

wyglad wewnetrzny i zewnetrzny oraz przyjemnosc z jazdy po stronie mazdy...

zalezy kto co bardziej ceni...

wystarczy sie przejechac i czuc na czym polega roznica...

Napisano

> nie odwrotnie, dokładnie tak...

> chevy bedzie zapewne wymagał mniej nakładow, aby był w pełni sprawny to oczywiste...

> wyglad wewnetrzny i zewnetrzny oraz przyjemnosc z jazdy po stronie mazdy...

> zalezy kto co bardziej ceni...

> wystarczy sie przejechac i czuc na czym polega roznica...

Jezeli mowimy o nowym aucie salonu to w pelni sei zgadzam. Natomiast jesli mam oprownywac auto 4 letnie do 8-9 letniego to roznica sie zaciera. Nawet mozna powiedziec, ze w mazdzie bedzie gorzej bo stolek wypierdziany i wysiedziany zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Sądząc po zdjęciu Ibizę masz w kobiecym kolorze. Daj ją żonie a sobie kup MPSa.

myslalem o tym bo fakt moj to babski kolor (nazywam go majonez) ale za duzo pozmienialem w niej zawias, silnik, koła by nadawała się dla kobity. Co do MPS-a to fajna fura ale niestety aktualnie nie stać mnie na zakup takiego auta bo jestem na dorobku....Remont mieszkania, po slubie i td. i tp.

Napisano

> Jezeli mowimy o nowym aucie salonu to w pelni sei zgadzam. Natomiast jesli mam oprownywac auto 4

> letnie do 8-9 letniego to roznica sie zaciera. Nawet mozna powiedziec, ze w mazdzie bedzie

> gorzej bo stolek wypierdziany i wysiedziany

pozostane przy swoim stanowisku zlosnik.gif mazda po panu 60kg, a chevy po 120kg taksowkarzu...i jest okey grinser006.gif

kiedys tez mialem dylemat czy civic 95' czy lanos kolo 2000r...wystarczylo sie przejechac zlosnik.gif na wybor przez 5 lat nie narzekalem...rowniez przy odsprzedazy wink.gif

Napisano

2008 to strasza wersja niz ja mam. ale.

ja mam 1,6 ze zmiennymi fazami rozrządu. łaba nie urywa ale bez przesady. jak się zredukuje to można żwawo wyprzedzać. samochód waży 1130 kg więc to tez wpływa na przyspieszenie.

ale rozumiem, że na AK każdy ma furę 200KM hehe.gif

wracając do tematu - pali od 5,3 - przy megakapeluszu do nieskończoności zlosnik.gif ja przy jeździe dookoła komina średnio wychodzę na ok. 8l. nie wiem jak w mieście bo nie jestem z miasta grinser006.gif szybka jazda jest okupiona dużym spalaniem niestety tongue.gif

jesli twoja Pani nie depcze jakoś specjalnie mocno to nie powinna średnio przekroczyć 7l - moim zdaniem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.