Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II 1.8 - warto?

Featured Replies

Napisano

Witam, przyszła pora zmienić mojego Scenica na cos swieższego. Z uwagi na ograniczony budżet nie zawiele moge dolozyć. mam na oku Lagune II z silnikiem 1.8 do sprowadzenia od dziadka z niemiec hehe.gif. Przelot tego cuda to 213.000 km. Scenic przez 4.5 roku nigdy mnie nie zawiódł. nad laguna myslałem caly czas pomimo krążących opinii o ich awaryjnosci. Myslałem jednak nad dieslem 1.9 bądź 2.2. Ta upatrzona lalka warta jest wg. mnie zachodu, tylko jak z awaryjnościa tego silnika, jego realne spalanie i czy n ie jest za słaby do budy kombi.

Proszę ewentualnych uzytkowników o opinie.

PS. lalka z 2003 roku.

Napisano

> Witam, przyszła pora zmienić mojego Scenica na cos swieższego. Z uwagi na ograniczony budżet nie

> zawiele moge dolozyć. mam na oku Lagune II z silnikiem 1.8 do sprowadzenia od dziadka z

> niemiec . Przelot tego cuda to 213.000 km. Scenic przez 4.5 roku nigdy mnie nie zawiódł. nad

> laguna myslałem caly czas pomimo krążących opinii o ich awaryjnosci. Myslałem jednak nad

> dieslem 1.9 bądź 2.2. Ta upatrzona lalka warta jest wg. mnie zachodu, tylko jak z awaryjnościa

> tego silnika, jego realne spalanie i czy n ie jest za słaby do budy kombi.

> Proszę ewentualnych uzytkowników o opinie.

> PS. lalka z 2003 roku.

Opinii na temat tego auta znajdziesz tyle ze az strach sie bać wsiadać do niego... Osobiście nie narzekam na swoje auto - 1,8 F4P Galileo 2003r. Najbardziej newralgiczne punkty tego silnika to koło zmiennych faz rozrządu, które , odmiennie niż w magankach, daje o sobie znać ze uległo zużyciu - hałasuje do ok 1500 obr/min po nagrzaniu sie płynu chłodzącego powyżej 35stopni . Przepustnice lubią sie brudzić, a jak wyczyścisz to czasem trzeba komputerowo przyuczyć. Dodatkowo typowe usterki tego modelu : łożyska na amortyzatorach przednich czy też gumy na stabilizatorze.

Spalanie nie jest wcale ogromne - udało mi sie latem uzyskać wynik 6,2l/100km przy przejeździe z Konina do Wrocławia i nie jechałem wcale apatycznie, z tym ze trase znam na pamięć. Obecnie na tej samej trasie nie zejdę poniżej 6,7l/100km. Turlając sie po Wro latem spalanie ok 9,5l/100km, a zimą nawet i 12l/100km. Silnik podobno dobrze znosi gaz. Natomiast jeśli chodzi o osiągi to zależy czego potrzebujesz, rakieta to nie jest i czasem za mocniejszymi kompaktami o zbliżonej mocy nie daje rady...

Napisano

Kolega kupił niedawno pierwszy wypust z 1.8 16V - auto powala jeśli chodzi o komfort (jeżdżę Megane I). Środek przytulny do bólu i ogólnie sam się zakochałem. Problem w tym, że nieco kłopotów miał po zakupie. Jeśli Laguna jest gorsza niż Megane I - chyba bym odpuścił. Znam jednak użytkowników, którzy nie dadzą powiedzieć złego słowa, a więc wniosek taki, że zależy od jak solidnego dziadka niemca kupujesz wink.gif Powodzenia

Napisano
  • Autor

Żeby nie tworzyć watku pochwalę sie tu. Stałem sie włascicielem królowej lawet. Jak na razie wra,żenia pozytywne. jezeli bedzie sprawowała sie tak jak scenic to bede bardzo zadowolony. Wersja expression z dołozonym webasto.

Jedyne co mnie martwi to, ze nie mogę otworzyc klapy bagaznika. Jest ona chyba otwierana elektrycznie. Nie ma jak się do tego zabrac z uwagi na temp.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników lagun i nie tylko 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Żeby nie tworzyć watku pochwalę sie tu. Stałem sie włascicielem królowej lawet. Jak na razie

> wra,żenia pozytywne. jezeli bedzie sprawowała sie tak jak scenic to bede bardzo zadowolony.

> Wersja expression z dołozonym webasto.

> Jedyne co mnie martwi to, ze nie mogę otworzyc klapy bagaznika. Jest ona chyba otwierana

> elektrycznie. Nie ma jak się do tego zabrac z uwagi na temp.

> Pozdrawiam wszystkich użytkowników lagun i nie tylko

"NOTA: w przypadku usterki, możliwe jest ręczne

otwarcie tylnej klapy.

Posługując się małym śrubokrętem, przestawić występ

(A) od wewnątrz pojazdu."

Dodam ze w moim aucie zamek został wymieniony w ramach gwarancji 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.