Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik krokowy sc 1.1 mpi

Featured Replies

Napisano

witam

ma ktoś może tani sposób na wymiane krokowca po taniości??

czyściłem ale lubi falować od czasu do czasu

wymiana całej przepustnicy raczej mi sie nie podoba bo gdy faluje to przegazuje i przestanie a 350 zeta za całość to przesada

co za pajac zespolił przepustnice z krokowym??

Napisano

> ma ktoś może tani sposób na wymiane krokowca po taniości??

masz gwarancje, ze to krokowiec?

> a 350 zeta za całość to przesada

[LiNK] 149zl

Napisano
  • Autor

używana też nie wiadomo ile pochodzi

czy gaz czy benzyna zachowanie takie same

potrafi nie zejść z obrotów nie jest to wina linki gazu a jak przegazuje sie to opadną

po jeździe na wysokich obrotach i sie wychamuje do zatrzymania zaczyna falować i też przegazować i przestaje

czujnik przepustnicy to pewnie nie bo nie gaśnie i niema problemu z odpalaniem rozgrzanego mróz zelżał to i zimny pali dobrze

Napisano

> używana też nie wiadomo ile pochodzi

ja kupilem za 100zl i dziala od 5 lat.

> po jeździe na wysokich obrotach i sie wychamuje do zatrzymania zaczyna falować i też przegazować i

> przestaje

jak zacznie falowac, to odepnij wtyczke od krokowca i zobacz co sie bedzie dzialo z obrotami.

Napisano
  • Autor

odpiołem na wyłączonym to po włączeniu obroty do oporu

jak zaczeło falować i dziurke dolotu powietrza do krokowca przytknołem palcem to przestawało falować

ta z otwocka przepustnica akurat niedaleko to nawet na miejscu mógłbym sprawdzić czy działa zobacze może sie skusze

Napisano

> odpiołem na wyłączonym to po włączeniu obroty do oporu

nic z tego nie rozumiem - jesli mozesz, to pisz tak, zeby kazdy zrozumial. wtyczke krokowca miales odlaczyc na wlaczonym silniku jak juz jest nagrzany i faluja obroty. jesli przestana, to mozna sie pokusic o zmiane przepustnicy.

> jak zaczeło falować i dziurke dolotu powietrza do krokowca przytknołem palcem to przestawało

> falować

no wlasnie, czyli krokowy z jakiegos powodu probuje regulowac obroty, ale nie moze sobie z tym poradzic. mozliwe, ze TPS zle wskazuje, a mozliwe ze MAP Sensor zle dale zle wskazania, a mozliwe ze sonda lambda.

Napisano
  • Autor

gdy zaczeło falować to po odłączeniu kabla od krokowca nie przestało

te falowanie mi sie nie podoba bo robi przy opadaniu obrotów prrrrrr w góre i prrrrr

może kabelek gdześ przetarty narazie jeden był przy czujniku przepustnicy ale bez zmian

map sensor hmm na ciepłym nie gaśnie

Napisano

> te falowanie mi sie nie podoba bo robi przy opadaniu obrotów prrrrrr w góre i prrrrr

mi w 16v tak robil jak lapal lewe powietrze przewodem od serwa. poszukaj nieszczelnosci...

Napisano
  • Autor

byłem u 3 elektryków jeden sie do tego nie dotyka a dwóch jaśnie panów na zapisy

rozebrałem przepustnice jeszcze raz przeczyściłem i składając moim oczom ukazał sie pęknięty przewód podciśnienia od ssącego

chodzi lepiej 20.GIF

Napisano

> byłem u 3 elektryków jeden sie do tego nie dotyka a dwóch jaśnie panów na zapisy

> rozebrałem przepustnice jeszcze raz przeczyściłem i składając moim oczom ukazał sie pęknięty

> przewód podciśnienia od ssącego

> chodzi lepiej

czyli to co mowilem :D mi jak pekl wlasnie przewod od serwa, to tak dziwnie wchodzil na obroty i zchodzil, jak by sie dusil na jalowym...

Napisano
  • Autor

od serwa jest duży i sztywny a ten u mnie jest połączony z listwą wtryskową gazu i kolektorem ssącym koło map sensora a między końcami przewodów jest czujnik podciśnienia gazu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.