Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie chce jechać na gazie - co może być przyczyną

Featured Replies

Napisano

Samochód to nissan primera 1.6 16V instalacja lpg II gen jakaś landi renzo (przycisk mam w postaci zielonej lampki która się naciska).

Co może być przyczyną tego że po przełączeniu na gaz auto przestaje jechać, nie szarpie itp. po prostu zaczyna zwalniać jak bym puścił pedał gazu, bezpiecznik był spalony myślałem że to to ale po wymianie nadal to samo frown.gif

Napisano

> ... po prostu zaczyna zwalniać jak bym puścił pedał gazu, bezpiecznik był spalony myślałem że to to ale po wymianie nadal to samo

Jak padł bezpiecznik, to musiał brać za dużo prądu. Może cewka elektrozaworu padła ...

Sprawdź czy dochodzi prąd do cewek i upewnij się czy cewka otwiera zawór ...

Napisano

> Samochód to nissan primera 1.6 16V instalacja lpg II gen jakaś landi renzo.....

Tak OT: kto skaleczył primę II gen?? Jak to jeździ w stosunku do benzyny i ile chleje?

Napisano
  • Autor

> Jak padł bezpiecznik, to musiał brać za dużo prądu. Może cewka elektrozaworu padła ...

ok.gif

> Sprawdź czy dochodzi prąd do cewek

ok.gif

> i upewnij się czy cewka otwiera zawór ...

Jak ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tak OT: kto skaleczył primę II gen?? Jak to jeździ w stosunku do benzyny i ile chleje?

Jak zakładali instalację to lepszych generacji chyba nie było, bo już ma 10 lat smile.gif Jest trochę słabsza, a pali z 10-11 ale nie robiłem jeszcze żadnej regulacji a z pewnością by się przydała. A tak na marginesie to w sumie raczej nie ma żadnych przeciwwskazań aby stosować II gen z tym silnikiem smile.gif

Napisano

> Jak ?

Najlepiej na słuch - jak przełącza na lpg to musi być słychać jak przeskakuje tłoczek w zaworze. Najlepiej jak ktoś będzie za kółkiem, a Ty osłuchasz z bliska elektrozawór.

Może też się przycinać wielozawór w butli lpg - procedura sprawdzenia taka sama ...

Napisano

W lanku mojej żony od czasu do czasu skleja się zawór krokowy, koledze w civicu również czyściłem krokowca od gazu tak się skleił że nie mogłem wyciągnąć trzpienia. Jeśli zawory się otwierają to na 99% sklejony w pozycji zamknięty zawór krokowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.