Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria pokrywy bagaznika

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Mrozy dały się we znaki wielkiemu kropkowi...nastąpiła awaria siłownika klapy bagażnika. Myślałem, że to bezpiecznik. Wymieniłem i...dalej się nie otwiera. Czasem załapie( po naciśnięciu klapy w dół) ale w 80% nie działa. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? obstawiam zamek bagażnika do wymiany, ale może przyczyna jest bardziej prozaiczna??

Pzdr

Napisano

może jakimś penetratorem go spenetruj oink.gif

Może brudu załapał i wilgoci i go mróz łapie

Napisano
  • Autor

> może jakimś penetratorem go spenetruj

> Może brudu załapał i wilgoci i go mróz łapie

Nie pomyślałem o tym. Dziś wstawię kropka do garażu gdzie jest + i spenetruję smarem do połączeń elektrycznych. może rzeczywiście to coś da. Tylko najpierw muszę go otworzyć. Nie znam szczegółów konstrukcyjnych tego auta aż tak( za rzadko mam z nim styczność) ale czy jest tam jakiś sznureczek do awaryjnego otwierania bagażnika??

Napisano

> Nie pomyślałem o tym. Dziś wstawię kropka do garażu gdzie jest + i spenetruję smarem do połączeń

> elektrycznych. może rzeczywiście to coś da. Tylko najpierw muszę go otworzyć. Nie znam

> szczegółów konstrukcyjnych tego auta aż tak( za rzadko mam z nim styczność) ale czy jest tam

> jakiś sznureczek do awaryjnego otwierania bagażnika??

Jesli masz GP to złóż oparcie z tyłu i przez bagażnik dostaniesz się do zamka, z prawej strony zamka jest dzwigienka która otwiera mechanicznie klape

Napisano

> może jakimś penetratorem go spenetruj

> Może brudu załapał i wilgoci i go mróz łapie

Podobne objawy miałem u siebie, po otwarciu bagażnika sprawdź czy reaguje na otwieranie - powinien wydawać dzwiek elektrozamka. JEśli jest dzwiek to spróbuj lekko podregulować gumowe odbojniki w klapie, może na mrozie coś się rozpręża i zamek nie ma siły otworzyć? Penetrowanie wnętrza zamka też polecam wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.