Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam dosc - jaka kamere cofania z dobra widocznoscia w nocy?

Featured Replies

Napisano

Mam dosc - jaka kamere(+monitor) cofania z dobra widocznoscia w nocy kupic (tylko w rozsadnej cenie)? gdzie sie ja montuje - nad tylna szyba(autobus)?

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Mam dosc - jaka kamere(+monitor) cofania z dobra widocznoscia w nocy kupic (tylko w rozsadnej

> cenie)? gdzie sie ja montuje - nad tylna szyba(autobus)?

Spróbuję się dowiedzieć, co u nas w firmie montują... Generalnie z widocznością w nocy nie ma problemów.

Napisano

> Spróbuję się dowiedzieć, co u nas w firmie montują... Generalnie z widocznością w nocy nie ma

> problemów.

Ty lepiej mi napisz jak się sprawują te Groeneveldy w zderzakach i panelach bocznych U15 Aarchus cośmy trzy razy zmieniali przed wyjazdem

Napisano

> Ty lepiej mi napisz jak się sprawują te Groeneveldy w zderzakach i panelach bocznych U15 Aarchus

> cośmy trzy razy zmieniali przed wyjazdem

Wkurzaja zlosnik.gif

Az nawet ankieta byla, czy ich nie zdemontowac...

IMO sa przydatne, ale wada jest to, ze dzialaja tylko przy wlaczonym kierunkowskazie.

I nie maja rozbicia na strony. I nie ma regulacji glosnosci...

Napisano

> Wkurzaja

> Az nawet ankieta byla, czy ich nie zdemontowac...

> IMO sa przydatne, ale wada jest to, ze dzialaja tylko przy wlaczonym kierunkowskazie.

> I nie maja rozbicia na strony. I nie ma regulacji glosnosci...

To ciekawe, bo miał ten finalny działać tak, że jak włączasz prawy kierunek, to obserwuje zachowanie lewej strony dupy i na odwrót, nie działa to tak?

Napisano

> To ciekawe, bo miał ten finalny działać tak, że jak włączasz prawy kierunek, to obserwuje

> zachowanie lewej strony dupy i na odwrót, nie działa to tak?

No to tak nie działa...

Nawet przy dojeździe do przystanku na prostej drodze, przystanek bez zatoki i włączonym prawym kierunku wyłapuje ludzi stojących na przystanku. A jak jest ludziów więcej, to piszczy non stop... zlosnik.gif

Czyli rozumiem, że możemy to zgłosić jako usterkę? grinser006.gif

Napisano

> No to tak nie działa...

> Nawet przy dojeździe do przystanku na prostej drodze, przystanek bez zatoki i włączonym prawym

> kierunku wyłapuje ludzi stojących na przystanku. A jak jest ludziów więcej, to piszczy non

> stop...

> Czyli rozumiem, że możemy to zgłosić jako usterkę?

Trudno powiedzieć, na moje miało to działać tak jak mówie, czyli ostrzegać o zbliżaniu się tyłu prawego do przeszkody jak się skręca w lewo i na odwrót. Taki był wymóg Sporveje o ile sie nie myle. A jeździsz jednym autem czy kilkoma, wszędzie się tak dzieje?

Napisano

> Trudno powiedzieć, na moje miało to działać tak jak mówie, czyli ostrzegać o zbliżaniu się tyłu

> prawego do przeszkody jak się skręca w lewo i na odwrót. Taki był wymóg Sporveje o ile sie nie

> myle. A jeździsz jednym autem czy kilkoma, wszędzie się tak dzieje?

Generalnie to we wszystkich, ale nie napiszę na 100%, bo po prostu nie zwracałem na to uwagi...

U mnie na garażu jest sześć sztuk i tymi jeździłem...

Dziś niestety zauważyłem, że ktoś przerysował jednego U15 od środkowych drzwi aż do kół... frown.gif

Napisano

> Spróbuję się dowiedzieć, co u nas w firmie montują... Generalnie z widocznością w nocy nie ma

> problemów.

Dobra, kamerka wygląda tak:

imag0008u.jpg

Niestety, byłem dziś na tyle późno, że już jasno było.

Na dodatek nie miałem kogo dziś zapytać.

Napisano

> Mam dosc - jaka kamere(+monitor) cofania z dobra widocznoscia w nocy kupic (tylko w rozsadnej

> cenie)? gdzie sie ja montuje - nad tylna szyba(autobus)?

Zamontuj sobie czujniki cofania będzie taniej smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zamontuj sobie czujniki cofania będzie taniej

w jednym czujniki mam, i nie jestem z nich zadowolony

Napisano

> w jednym czujniki mam, i nie jestem z nich zadowolony

Wiesz jak trafisz niefortunnie miedzy czujniki jakimś słupkiem to rozwalisz , ale sądzę że jak dobrze rozmieścisz "sensowny" zestaw to będzie to leprze rozwiazanie niż kamera no name..

Napisano

> Wiesz jak trafisz niefortunnie miedzy czujniki jakimś słupkiem to rozwalisz , ale sądzę że jak

> dobrze rozmieścisz "sensowny" zestaw to będzie to leprze rozwiazanie niż kamera no name..

Zle sadzisz.

Napisano

> w jednym czujniki mam, i nie jestem z nich zadowolony

A tak wyglada obraz z wspomnianej wczesniej kamery...

http://img9.imageshack.us/img9/9448/imag0236ri.jpg

Moze DEV cos wie kto to robi, bo nie wiem czy czasem nie sa to fabryczne od Solarisa...

PS. Po wizycie i rozmowie z mechanikami. Kamera i ekran są dostarczane przez firmę ROSHO: http://www.rosho.de

Co prawda do nas przychodzi to w komplecie, ale według ich strony wychodzi na to, że nie ma problemu aby kupić każdą rzecz osobno...

Napisano

> To mi wytłumacz czemu?

Wystarczy, że spojrzysz na fotkę pokazującą widok z kamery w nocy.

Tą, którą wrzuciłem w poprzednim poście. Wnioski powinny nasunąć ci się same...

Napisano

> Wystarczy, że spojrzysz na fotkę pokazującą widok z kamery w nocy.

> Tą, którą wrzuciłem w poprzednim poście. Wnioski powinny nasunąć ci się same...

No wiesz ja opieram sie na lusterkach i to mi wystarczy. CO do odległości to czujniki spełniają swoje zadanie... Kiedyś nie było czujników, kamer i sie jeździło .

Napisano

> No wiesz ja opieram sie na lusterkach i to mi wystarczy. CO do odległości to czujniki spełniają

> swoje zadanie... Kiedyś nie było czujników, kamer i sie jeździło .

W Sprinterze i Transicie może to wystarczy. Ale jak masz koniec 17m za siedzeniem kierowcy, to dobrze mieć trzecie oko... zlosnik.gif

Napisano

> W Sprinterze i Transicie może to wystarczy. Ale jak masz koniec 17m za siedzeniem kierowcy, to

> dobrze mieć trzecie oko...

ok.gif

Napisano

> A tak wyglada obraz z wspomnianej wczesniej kamery...

> http://img9.imageshack.us/img9/9448/imag0236ri.jpg

> Moze DEV cos wie kto to robi, bo nie wiem czy czasem nie sa to fabryczne od Solarisa...

> PS. Po wizycie i rozmowie z mechanikami. Kamera i ekran są dostarczane przez firmę ROSHO:

> http://www.rosho.de

> Co prawda do nas przychodzi to w komplecie, ale według ich strony wychodzi na to, że nie ma

> problemu aby kupić każdą rzecz osobno...

Rosho roschowaytogo.gif zamontowane już we fabryce na życzenie klienta, cały bodaj monitoring z rejestratorem, ale w każdym autobusie jest inaczej, więc może tutaj byłą tylko do cofania.

Napisano

> Rosho roscho zamontowane już we fabryce na życzenie klienta, cały bodaj monitoring z rejestratorem,

> ale w każdym autobusie jest inaczej, więc może tutaj byłą tylko do cofania.

Możliwe, że to wkładacie, nie wiedziałem. W każdym u nas jest komplet z rejestratorem i kilka kopułowych wewnątrz.

Szkoda tylko, że nie można sobie w czasie jazdy włączyć podglądu z kamery... :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.