Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup używanego samochodu we Francji

Featured Replies

Napisano

Jak dokładnie wygląda procedura zakupu samochodu we Francji od osoby prywatnej - tzn. jakie dokumenty mam otrzymać przy kupnie?

Jak załatwić ubezpieczenie na miejscu, aby wrócić do Polski na własnych kołach? cfaniaczek.gif Jakieś tablice czasowe (jaki to koszt)?

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Jak dokładnie wygląda procedura zakupu samochodu we Francji od osoby prywatnej - tzn. jakie

> dokumenty mam otrzymać przy kupnie?

> Jak załatwić ubezpieczenie na miejscu, aby wrócić do Polski na własnych kołach? Jakieś tablice

> czasowe (jaki to koszt)?

Jak nie zaponmę to w domu sprawdzę jakie mam papiery, ale wydaje mi się że tylko dowód rejestracyjny i umowa K/S.

Rejestrowałem francuza dwa lata temu.

Napisano

> Jak nie zaponmę to w domu sprawdzę jakie mam papiery, ale wydaje mi się że tylko dowód

> rejestracyjny i umowa K/S.

> Rejestrowałem francuza dwa lata temu.

Ja też miałem tylko Dowód Rejestracyjny i umowę bądź fakturę i jakieś ubezpieczenie dostałem ważne jakiś czas.

Na dowodzie rejestracyjnym jest ukośna kreska długopisem i adnotacja francuska. Ja chyba miałem że auto przeznaczone na części zarówno w przypadku Jumpera jak i corsy, którą kupiłem na AK

Napisano

> Ja też miałem tylko Dowód Rejestracyjny i umowę bądź fakturę i jakieś ubezpieczenie dostałem ważne

> jakiś czas.

> Na dowodzie rejestracyjnym jest ukośna kreska długopisem i adnotacja francuska. Ja chyba miałem że

> auto przeznaczone na części zarówno w przypadku Jumpera jak i corsy, którą kupiłem na AK

kojarzę że w dowodzie była cała historia właścicieli i nic więcej nie było.

Napisano
  • Autor

> Jak nie zaponmę to w domu sprawdzę jakie mam papiery, ale wydaje mi się że tylko dowód

> rejestracyjny i umowa K/S.

ok.gif

Napisano

> Jak dokładnie wygląda procedura zakupu samochodu we Francji od osoby prywatnej - tzn. jakie

> dokumenty mam otrzymać przy kupnie?

> Jak załatwić ubezpieczenie na miejscu, aby wrócić do Polski na własnych kołach? Jakieś tablice

> czasowe (jaki to koszt)?

Od sprzedawcy dowód rejestracyjny + umowa. Ubezpieczenie na 3 dni ok. 80eur. Ale to nie wszystko. Wrcać możesz jak masz dowód na siebie. W tym celu wizyta w prefekturze i obowiązkowo ważne badania techn. Czasami sprzedają z ważnymi badaniami, jeżeli brak potrzebny papier z przeglądu. Koszt dowodu ok. 20-30eur, przegląd koło 90eur.

Nawet nie próbuj wracać na kołach z przekreślonym dowodem, nawet jak ma ważne badania a sprzedawca zapewnia, że możesz tak jechać do PL. W razie kontroli niemiecka policja zatrzymuje takie auta.

Napisano

> Nawet nie próbuj wracać na kołach z przekreślonym dowodem, nawet jak ma ważne badania a sprzedawca

> zapewnia, że możesz tak jechać do PL. W razie kontroli niemiecka policja zatrzymuje takie

> auta.

To dla mnie w takim razie się udało.

Jeździłem miesiąc po Francji, potem przez Niemcy do Polski i po kraju prawie 9 miesięcy na francuskich tablicach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.