Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pocący się "szew" pompy wody

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zajrzałem pod maskę szukając dlaczego w Uno mi się przydusza silnik po skręcie w prawo (jakiś czas temu o to pytałem) i zobaczyłem, że na szwie pompy wody z blokiem silnika jest zielony ślad "zapocenia" płynem chłodniczym - cały o szerokości tak z 5 mm, jakby pociła się uszczelka. Spod uszczelniacza wałka nic nie cieknie, jest sucho. Przejmować się, czy czekać? Próbować dociągnąć śruby mocowania pompy?

Napisano

dociągnięcie nic nie da, jak nie leci strumieniami i nie ubywa zbytnio, możesz zostawić, ale należałoby usunąć wycieki, bo nie znasz dnia wink.gif

Napisano
  • Autor

> dociągnięcie nic nie da, jak nie leci strumieniami i nie ubywa zbytnio, możesz zostawić, ale

> należałoby usunąć wycieki, bo nie znasz dnia

Dzięki. Można kupić gdzieś samą uszczelkę? I kładzie się ją na sucho, czy na jakiś silikon?

Napisano

> Dzięki. Można kupić gdzieś samą uszczelkę? I kładzie się ją na sucho, czy na jakiś silikon?

Nie3 wiem czy można kupic uszczelke ale w sobote wymieniałem pompe i nie stosowałem zadnych uszczelek bo nie miałem tylko położylem czerwony silikon.Dzisiaj rozgrzałem silnik i sprawdzałem czy sie nie poci.No i jest ok takze mozesz spokojnie dac silikon.Swoja droga to dostep do srub pompy jest tragiczny bez dobrych kluczy:(takze jak bedziesz uszczelniał to odkrec tylko te 4 sruby do bloku i nie odkrecaj 2 srub od rurki z pompy.Pompa ładnie sie odchyli na niej, zeskrobiesz uszczelke wyczyscisz powierzchnie pompy i bloku nałozysz silikon, skrecisz i git majonez.

Napisano
  • Autor

> Nie3 wiem czy można kupic uszczelke ale w sobote wymieniałem pompe i nie stosowałem zadnych

> uszczelek bo nie miałem tylko położylem czerwony silikon.Dzisiaj rozgrzałem silnik i

> sprawdzałem czy sie nie poci.No i jest ok takze mozesz spokojnie dac silikon.Swoja droga to

> dostep do srub pompy jest tragiczny bez dobrych kluczy:

Na szczęście sporo mam niezłych.

> (takze jak bedziesz uszczelniał to

> odkrec tylko te 4 sruby do bloku i nie odkrecaj 2 srub od rurki z pompy.Pompa ładnie sie

> odchyli na niej, zeskrobiesz uszczelke wyczyscisz powierzchnie pompy i bloku nałozysz silikon,

> skrecisz i git majonez.

Ok, dzięki za informacje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.