Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Passat B5 - Kontrolka od poduszek powietrznych.

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich !

Mam problem w moim samochodzie z palącą się od kilku dni kontrolką od poduszek powietrznych. Problem polega na tym że po podłączeniu auta pod komputer wyskakuje błąd który jest związany z kolizją. To tak jakbym miał dzwona samochodem. Nie idzie tego błędu wykasować. Ktoś mi podpowiedział że może być uszkodzony jakiś sensor. W moim samochodzie są tylko 2 poduszki, w siedzeniach nie ma dlatego wyeliminowało to powiedzmy jakąś odpiętą kostkę pod siedzeniem. Z tego co pamiętam to w momencie przejeżdżania przez dziury miałem wrażenie jakby coś stuknęło w drzwiach od pasażera i zaraz po tym zapaliła się ta nieszczęsna kontrolka. Jak mam to naprawić czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć? Może ktoś już miał podobny problem i sobie z nim jakoś poradził. Gdzie szukać usterki? Gdzieś tam wyczytałem, że w środkowym tunelu jest cośco może być popsute. Czekam od Was na jakieś rady bo komputerem nie jestem w stanie nic zrobić.

Napisano

no ale VAG powinien podac Ci numer jakiegos bledu confused.gif U mnie swieci sie kontrolka od Air Bagu i przy probie jej kasowania pojawiala sie na nowo po chwili. VAG podal jakis numer (Ncostam,nie pamietam teraz), zgooglowalem i wyszlo, ze winny jest detonator lewej poduszki pasazera ok.gif

Napisano

> Witam Wszystkich !

> Mam problem w moim samochodzie z palącą się od kilku dni kontrolką od poduszek powietrznych.

> Problem polega na tym że po podłączeniu auta pod komputer wyskakuje błąd który jest związany z

> kolizją. To tak jakbym miał dzwona samochodem. Nie idzie tego błędu wykasować. Ktoś mi

> podpowiedział że może być uszkodzony jakiś sensor. W moim samochodzie są tylko 2 poduszki, w

> siedzeniach nie ma dlatego wyeliminowało to powiedzmy jakąś odpiętą kostkę pod siedzeniem. Z

> tego co pamiętam to w momencie przejeżdżania przez dziury miałem wrażenie jakby coś stuknęło w

> drzwiach od pasażera i zaraz po tym zapaliła się ta nieszczęsna kontrolka. Jak mam to naprawić

> czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć? Może ktoś już miał podobny problem i sobie z nim jakoś

> poradził. Gdzie szukać usterki? Gdzieś tam wyczytałem, że w środkowym tunelu jest cośco może

> być popsute. Czekam od Was na jakieś rady bo komputerem nie jestem w stanie nic zrobić.

musiałbys podac dokladnie jaki bład masz bo jesli to jest bład kolizji to taki bład po wypadku mozna jedynie wykasowac u ludzi ktorzy naprawiaja , kasuje komputery airbagu , zwykłym kompem tego nie wykasujesz , na tunelu srodkowym jest komputer airbagu

Napisano
  • Autor

Za jakiś czas Wam napiszę numer tego błędu. Orientuje się ktoś z Was skąd moge ściągnąc program VAG ale po polsku najlepije wersja ta 4.09

> musiałbys podac dokladnie jaki bład masz bo jesli to jest bład kolizji to taki bład po wypadku

Napisano

> Za jakiś czas Wam napiszę numer tego błędu. Orientuje się ktoś z Was skąd moge ściągnąc program VAG

> ale po polsku najlepije wersja ta 4.09

> > musiałbys podac dokladnie jaki bład masz bo jesli to jest bład kolizji to taki bład po wypadku

Sam program Ci nic nie da - on jest związany na stałe z konkretnym kablem.

Jak będziesz próbował użyć innego programu z danym kablem to uwalisz kabel i będziesz sobie musiał kupić nowy wink.gif

BTW - możesz skasowac błąd poduszek po wypadku, ale podobno ttylko ileśtam razy - chodzi o to że sterownik jest zaprogramowany na kilkukrotny"wypadek" (chyba dwukrotny). Potem sterownik do wymiany.

Napisano
  • Autor

No to faktycznie wydaje się że jest walnięty ten sensor ale nie wiem gdzie on jest. Gdzie najlepiej w Poznaniu podjechać żeby to naprawić i żeby nie było drogo?

Napisano
  • Autor

Kto mi podpowie skąd ściągnąc VAG najlepiej 4.09 po polsku. No chyba że sprawdze innym VAG mojego Passata.

Napisano

> Kto mi podpowie skąd ściągnąc VAG najlepiej 4.09 po polsku. No chyba że sprawdze innym VAG mojego Passata.

Kolego, oprogramowanie komercyjne się kupuje, a nie ściąga.

mar00ha

Napisano

> No to faktycznie wydaje się że jest walnięty ten sensor ale nie wiem gdzie on jest. Gdzie najlepiej

> w Poznaniu podjechać żeby to naprawić i żeby nie było drogo?

Lubon ul.Puszkina , wymontuj komputer i zawieś go tam albo na gielde jedz tam tez zresetuja Ci kompa

Napisano

> Kto mi podpowie skąd ściągnąc VAG najlepiej 4.09 po polsku. No chyba że sprawdze innym VAG mojego

> Passata.

a co chesz w nim sprawdzic ?

Napisano

> a co chesz w nim sprawdzic ?

pewnie chce spróbować wykasowac błąd - on ma niezarejestrowaną wersję i nie ma takiej opcji smile.gif

Napisano
  • Autor

Auto mam sprawdzone. Błędu nie idzie za pomoca kompa usunąć. Jest uszkodzony najprawdopodobniej te sensor. Nie wiem dokładnie gdzie on jest niby gdzieś w tym tunelu środkowym. Mam nadzieję że jak go wymontuję i po numerach kupie jakąś używkę to bedzie SI. No chyba że podjade do tego Lubonia i mi może tam jakoś pomogą.

> a co chesz w nim sprawdzic ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

W związku z zamieszczonym materiałem http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=285789331&Main=285789033, Sztab Antypiracki informuje, że o opublikowanej przez Pana treści poinformowaliśmy właściwą kancelarię prawną oraz właściciela praw autorskich.

Przypominamy, że osoby trzecie – również te z Pańskiego otoczenia (sąsiedzi, znajomi, współpracownicy), mogą poinformować policję o łamaniu przez Pana praw autorskich.

Sztab Antypiracki informuje, że uzyskanie programu komputerowego (gry komputerowej) bez licencji (bez zgody podmiotu uprawnionego) – np. jego ściągnięcie lub instalacja w komputerze – w celu osiągnięcia korzyści majątkowej podlega odpowiedzialności karnej w postaci kary pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Sprawca musi się także liczyć z obowiązkiem naprawienia szkody.

Podstawa prawna: art. 278 § 2 Kodeksu karnego.

Ponadto czyn taki podlega odpowiedzialności cywilnej przewidzianej w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskimi i prawach pokrewnych, w tym obowiązku zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.

Policjanci z Otwocka w jednej chwili wkroczyli do kilkudziesięciu mieszkań osób podejrzanych o piractwo. Zabezpieczono 40 komputerów stacjonarnych i laptopów. Właściciele są przesłuchiwani – grożą im dwa lata więzienia. http://sztabantypiracki.pl/pl/aktualnosci/pokaz/231

Bądź bezpieczny. Audytuj oprogramowanie, więcej informacji znajdziesz na stronie www.reo.org.pl i http://zrobtosamo.pl/firma/dostawcy.php

Napisano

> W związku z zamieszczonym materiałem

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=285789331&Main=285789033, Sztab

> Antypiracki informuje, że o opublikowanej przez Pana treści poinformowaliśmy właściwą

> kancelarię prawną oraz właściciela praw autorskich.

a wy w tym sztabie to grochowkę jecie i wódeczką zapijacie? Macie ocieplane okopy?

I tak sobie społecznie kapujecie?

Napisano

> a wy w tym sztabie to grochowkę jecie i wódeczką zapijacie? Macie ocieplane okopy?

> I tak sobie społecznie kapujecie?

Proszę o spokój. Porządku na kąciku pilnuje moderator. uzbroj_zlo.gif

mar00ha

Napisano

> Proszę o spokój. Porządku na kąciku pilnuje moderator.

> mar00ha

mogę kliknąć, powiadom, mogę, mogę? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.