Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tarcze i klocki do Mondeo IV

Featured Replies

Napisano

witam,

jaki zestaw polecacie?

może jakiś sprawdzony sklep lub sprzedawca z Alle...?

Pozdr

Napisano

> witam,

> jaki zestaw polecacie?

> może jakiś sprawdzony sklep lub sprzedawca z Alle...?

> Pozdr

Oryginalne. Dowolna hurtownia z gratami do Fordow

Napisano

A inne się rozpadną ??

Napisano

> A inne się rozpadną ??

zamienniki sa raz dobre, a raz nie. A oryginały sa zawsze takie same smile.gif

A jak możne mieć je w cenie zamienników, to po co kombinować.

Fajne są te sklepy typu ford.sklep.pl, albo abc-ford - szkoda że nie ma takich do VW...

Napisano

A myślisz że Ford sam produkuje te klocki i tarcze ? Przecież to jest to samo co w lepszym zamienniku , a czasem nawet zamiennik jest lepszy. Kurde w każdym temacie o zakupie części, materiały eksploatacyjne wszyscy piszą "kup oryginał kup oryginał". Nuuuda wink.gifzlosnik.gif

Napisano

myślisz, że jak masz napisane na cześci np. TRW to znaczy że to jest to samo, niezależnie czy jest to ori część, czy po prostu część marki TRW nie robiona dla żadnego producenta? smile.gif

Ja nie mówię, że części są złe - tylko jeśli musisz kminić jakiej firmy rzeczy brać i kombinować, a jednocześnie możesz sobie kupić oryginał i odpadają ci wszystkie rozterki, to po co kombinować.

Napisano

> myślisz, że jak masz napisane na cześci np. TRW to znaczy że to jest to samo, niezależnie czy jest

> to ori część, czy po prostu część marki TRW nie robiona dla żadnego producenta?

Z doświadczenia osoby której tata posiada od 17 lat sklep motoryzacyjny mogę Cię zapewnić że w 90-kilku procentach tak właśnie jest wink.gif ja już mam zboczenie i dlatego zawsze szukam zamienników zlosnik.gif

Napisano

> materiały eksploatacyjne wszyscy piszą "kup oryginał kup oryginał". Nuuuda

akurat w przypadku Forda to sie sprawdza. Ceny sa OK i ciezko sie na tym przejechac.

Napisano

> A inne się rozpadną ??

Jak beda z gownolitu to tak. Jak nie to nie. Po co kombinowac jak oryginaly nie w aso sa w normalnych cenach i starczaja na dlugo?

Napisano

> Z doświadczenia osoby której tata posiada od 17 lat sklep motoryzacyjny mogę Cię zapewnić że w

> 90-kilku procentach tak właśnie jest ja już mam zboczenie i dlatego zawsze szukam

> zamienników

A Z doświadczenia mojego kuzyna, który nie siedział może za ladą, ale jest inżynierem i zajmuje się jakością w fabryce TRW ci mówię, że część jest tak dobra, jak sobie zażyczy tego producent - czyli np. niedługo fiat i vw będą mieć auta na tej samej platformie - nowe punto i jakiś mały VW. Przekładnie kierownicze do nich będą identyczne i robione w tej samej fabryce - ALE - te do fiata będą mieć w środku tanie chińskie łożyska, a te do VW już niemieckie. Z zewnątrz identyko przekładnia smile.gif

Poza tym np mazda 2 i ford fiesta też mają te same przekładnie - ale ford bierze wszystko jak leci, nawet te niekoniecznie z tip top jakością, a mazda ma rygorystyczną kontrolę jakości i kiepskiej przekładni nie weźmie. Z kolei Audi A1 miało mieć tą samą, ale sobie zażyczyli lekko ją przeprojektować, żeby była jeszcze lepsza i spełniała wymogi segmentu premium smile.gif

Tutaj właśnie upadają tezy uczonych w piśmie fiatowców, że przecież fiaty się psuć nie mogą, bo są robione z tych samych części i tak samo pisze bosch na ich częściach co na częściach audi wink.gif

Ale apropo klocków i tarcz masz rację - można sobie pokombinować - wiadomo że ATE robi hamulce fordom, więc można sobie kupić klocki i tarcze ATE.

ALE - moim zdaniem - kupisz oryginały - kosztują tyle samo, a co oryginał to oryginał - kiedyś przy odsprzedaży możesz zawsze krzyczeć że auto robione tylko na ori częściach smile.gif

Napisano
  • Autor

> Fajne są te sklepy typu ford.sklep.pl, albo abc-ford - szkoda że nie ma takich do VW...

w pierwszym kpl. wychodzi 705 zł a w drugim 533 zł...

piszą, że oryginały..

dzięki za namiary...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.