Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z sequentem 24

Featured Replies

Napisano

witam

przez 15tys km nie mialem najmniejszych problemow z gazem,pojechalem na przeglad gwarancyjny,wymiana filtrow i niby gratisowe wpiecie do kompa.Jak juz wyjechalem z warsztatu auto pracowalo jakos gorzej ale nie mialem czasu wrocic do nich.Na nastepny dzien jak auto odpalilem to po przelaczeniu na gaz od razu gaslo,wyjechalem w droge i masakra nie reagowalo na gaz,zajechalem do gazownikow wzieli na warsztat stweirdzili ze mapa sie rozjechala.Ok zrobili i auto dobrze jezdzilo.

Na nastepny dzien rano niestety to samo.Dopiero po 3km jazdy i odstawienia auta na parking i odpaleniu po 1h o dziwo znow dobrze jzdzilo caly dzien.... Nie wiem co juz poczac,ewidentnie stalo sie to po przegladzie ale oni twierdza ze nic nie przestawiali,pomozcie co mozna zrobic,mam kabel do instalacji

Napisano

Wyłącz ręcznie instalację i przejedź 50-60km tylko na noPB.

Może coś kombinowali, skasowali Ci nastawy autoadaptacyjne noPB i teraz próbujesz go adaptować na LPG.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedz,czyli co teraz po prostu recznie na beznyne i pojezdzic i gaz sie sam ustawi?:)dziwna sprawa ze jak auto postoi cieple to problem jak reka odjal

Napisano

> dzieki za odpowiedz,czyli co teraz po prostu recznie na beznyne i pojezdzic i gaz sie sam

> ustawi?:)

Jeśli nic nie skopali w ustawieniach instalacji i nie padł jakiś czujnik to tak. Twoja instalacja działa tak, że dostaje od ECU noPB sygnał podaj X paliwa wtryskiwaczem nr1, ten sygnał jest odbierany(ECU noPB nie wie, że wtryskiwacze noPB są odłączone) przez ECU LPG, dawka paliwa jest odpowiednio korygowana i wtryskiwacz LPG podaje dawkę paliwa X+a i tak dla każdego wtryskiwacza.

> dziwna sprawa ze jak auto postoi cieple to problem jak reka odjal

Jak to nie pomoże to będzie trzeba szukać dalej.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> I jak?

> Pozdrawiam BAS

narazie stanelo na przeplywce.Wymienili mi i sie poprawilo.ZObacze jak rano sie zachowa.Jednak po odpieciu klem troche za wysokie obroty trzyma na luzie okolo 1000.Pasuje to jakos adaptowac?

Napisano

> Pasuje to jakos adaptowac?

Nie wiem jak przebiega adaptacja noPB w BMW.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak przebiega adaptacja noPB w BMW.

> Pozdrawiam BAS

a dzisiaj rano pieknie na benzynie,na gaz sie przelaczyl i katastrofa.pojezdzilem z 2km na benzynie przelaczylem na gaz i zgasl.Po ostaniu 15 min jezdzil juz na gazie i benzynie bez zarzutu... Odtsawilem gazownikom ale oni sa tak niekumaci e szkoda gadac,wedlug mnie wsklazuje to na jakas usterke mechaniczna ktora "puszcza" jak auto sie nagrzeje.Moga byc t wtryski gazowe czy cos w tym stylu?dzieki

Napisano

sprawdż temp przełaczanie z beny na gaz.

miałem zbyt niskie i po przełaczeniu na gaz, auto pracowało na 3 cylindarach, czek engine swiecił. w komputerze był błąd wypadanie zapłonów tzn mieszaka zła za dużo gazu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.