Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria centralnego w drzwiach kierowcy Focus MK I

Featured Replies

Napisano

Witam.

Szukałem rozwiązania mojego problemu na forum, lecz nie znalazłem..

Jeśli chcę zamknąć auto od strony kierowcy (od wewnątrz czy z zewnątrz), to zamyka tylko drzwi kierowcy (pozostałe zostają otwarte).

Kiedy chcę zamknąć wszystkie drzwi, mogę to zrobić tylko zamykając drzwi pasażera od środka lub od zewnątrz przekręcając kluczyk w zamku drzwi pasażera. W tym przypadku drzwi kierowcy też się zamykają(!).

Tak samo wygląda otwieranie. Nie mam klucza z pilotem (zgubiony klucz :/ ). Posiadam tylko jeden zwykły kluczyk. Auto to Focus MK I 2001r. 1.8 benz. (wersja jeszcze przedliftowa).

Co może być przyczyną tej awarii??

Napisano

pewnie silownik walniety, albo kabel od niego - ewentualnie ktoś wymieniał silownik w drzwiach kierowcy i zamiast mastera dał slave'a

Napisano

brudne / padnięte mikrostyki w zamku, o którym piszesz, że nie działa.. Temat wałkowany w fordach co chwilę.

Wytargać zamek, rozebrać, wyczyścić i poskładać - zazwyczaj pomaga ok.gif

Robótka na 1-2 godzin, zależy od wprawy.

jeśli zamykasz auto od strony pasożyta to zamykają się wszystkie drzwi bo zamek w drzwiach pasożyta też jest masterem.

Napisano

> pewnie silownik walniety, albo kabel od niego - ewentualnie ktoś wymieniał silownik w drzwiach

> kierowcy i zamiast mastera dał slave'a

A może to poprostu anglik? Kwestia czy wcześniej działało poprawnie i teraz coś zaszwankowało czy tak zawsze było?

Napisano

nie, to nie anglik, focusy mk1 (nie wiem do którego roku) jak również np. mondeo mk2 miały mastery na obu przednich drzwiach.

Tutaj masz opis z fotkami co i jak - dotycz mondka mk3 ale nie spodziewałbym się większych różnic.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.

> Tutaj masz opis z fotkami co i jak - dotycz mondka mk3 ale nie spodziewałbym się większych

> różnic.

Przy najbliższej okazji sprawdzę opisany Tutaj wink.gif sposób (może już w ten weekend). Na pewno napiszę czy pomogło.

Dzięki pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.