Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyciek - WTF?

Featured Replies

Napisano

w niedziele z samego ranca odpalilem moją honde (cb500) na ssaniu, wypalilem fajka, zalozylem kask (czas operacji do 5 minut) a pod moto, w miejscu gdzie jest wyprowadzone kilka wężyków pod motocykl pojawila sie plama zielonego plynu... chyba płyn chłodniczy hmm.gif na oko to z kieliszek ulecialo...

co to moze być, czym to moze być spowodowane i co z tym fantem poczać? niewiem.gif

zaczyna sie cos powaznego dziac czy moze po prostu ulecial nadmiar plynu chlodniczego? tylko w 5 minut przy 5 stopniach na dworze to chyba moto sie nie zdazylo na tyle nagrzac...

pozniej przy jezdzie i po niej zadnych wycieków nie było...

Napisano

A miałeś dobry płyn ? Tzn. czy miał odpowiednio niską temperaturę zamarzania, bo może w zimie zamarzł i coś uszkodził.

A taki ubytek na postoju to imho dosyć sporo.

Trzeba rozpocząć od dokładnego zlokalizowania wycieku, może obejma jakaś źle leży na wężu.

Napisano
  • Autor

> A miałeś dobry płyn ? Tzn. czy miał odpowiednio niską temperaturę zamarzania, bo może w zimie

> zamarzł i coś uszkodził.

> A taki ubytek na postoju to imho dosyć sporo.

> Trzeba rozpocząć od dokładnego zlokalizowania wycieku, może obejma jakaś źle leży na wężu.

moto dopiero co miało przegląd i płyn powinien być nowy ok.gif

Napisano

> moto dopiero co miało przegląd i płyn powinien być nowy

IMO przelali i stad wywalilo nadmiar

Napisano
  • Autor

> IMO przelali i stad wywalilo nadmiar

mam taką nadzieję ok.gif

z kolei w poprzedni weekend przeprowadziłem taką samą procedurę, odpaliłem, wypaliłem szluga, założyłem garnek i pojechałem i wtedy nic sie nie wylało... niewiem.gif

inna sprawa, że było wtedy trochę zimniej (szyby samochodowe oszronione) i chyba moto nie chodził wtedy cały czas na maksymalnym ssaniu ...

p.s. miałeś kiedyś taką honde, grzałeś ją przed jazdą? czy może jechałeś na ssaniu/zimnym silniku?

Napisano

> mam taką nadzieję

> z kolei w poprzedni weekend przeprowadziłem taką samą procedurę, odpaliłem, wypaliłem szluga,

> założyłem garnek i pojechałem i wtedy nic sie nie wylało...

> inna sprawa, że było wtedy trochę zimniej (szyby samochodowe oszronione) i chyba moto nie chodził

> wtedy cały czas na maksymalnym ssaniu ...

> p.s. miałeś kiedyś taką honde, grzałeś ją przed jazdą? czy może jechałeś na ssaniu/zimnym silniku?

mialem CBF ze wskaznikiem temp, grzalem normalnie jak sie powoli ubieralem wtedy ruszal sie wskaznik a potem przez kilka pierwszych km delikatnie bez palowania ale i bez specjalnego ograniczania sie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.