Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaźniki i obroty

Featured Replies

Napisano

witam . mam pytanie odnośnie wskazówek od paliwa i oleju. Chodzi dokładnie o to, że od ponad roku owe wskaźniki stoją w miejscu. Nie wiem czy to wina pływaka czy po prostu silniczki padły . O dziwo, gdy temperatura powietrza wzrasta do 25 stopni to na jakiś czas zaczynają normalnie funkcjonować, ale po kilku dniach znów się zatrzymują. klnie.gif o co tu chodzi ?

drugie pytanie tyczy się obrotów. Po odpaleniu stilacza silnik wchodzi na obroty do 1300 gdzie po minucie spada poniżej 1000. domyślam się że chodzi o ssanie(chyba), lecz najbardziej denerwujące są te falujące obroty - czyżby alternator ?

stilo 1.4 16 v benzyna 2004 rok

Napisano

1. Uzupełniamy profil(zwłaszcza samochód(w tym jaki silnik, jakie nadwozie itd.) i miasto).

2. Tu się witamy.

3. A co komputer pokazuje? Czy autko ma LPG?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> 1. Uzupełniamy profil(zwłaszcza samochód(w tym jaki silnik, jakie nadwozie itd.) i miasto).

> 2. Tu się witamy.

> 3. A co komputer pokazuje? Czy autko ma LPG?

> Pozdrawiam BAS

1. profil był uzupełniony z rok temu ale nie wiem czemu zostały wykasowane dane blush.gif

3. Komputer pokazuje tylko błąd. Podczas przeglądu powiedzieli tylko że chodzi o jakąś przepływke ( związane z tym błędem).

aa i autko nie jest z LPG.

zatem jeszcze raz - stilo 3D, rok 2004 , benzyna 1.4 16v. przebieg 186000

Napisano

> 1. profil był uzupełniony z rok temu ale nie wiem czemu zostały wykasowane dane

Niestety to się zdarza na AK.

> 3. Komputer pokazuje tylko błąd. Podczas przeglądu powiedzieli tylko że chodzi o jakąś przepływke (

> związane z tym błędem).

Dlatego falują Ci obroty. Na początek możesz go wymontować i porządnie przepłukać sprayem do czyszczenia gaźników, może pomoże, jak nie to wymiana. Czyszczenie nie powinno mu zaszkodzić, ale jest na kąciku kolega, który przy okazji czyszczenia zamordował sobie przepływomierz.

Co do wskaźników to do sprawdzenia i przepsikania kontakt-sprayem styki w liczniku, ale pewnie nie da to nic bo licznik dostaje te informacje po CAN, więc jeśli to byłaby wina styków to przy okazji więcej rzeczy by nie działało. Podmień licznik na inny, zosiuj proxy i zobacz co się będzie działo.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> ale jest na kąciku kolega, który przy okazji czyszczenia zamordował sobie przepływomierz.

to ja wink.gif Dzis wymiana...dam znac czy pomoglo wink.gif

Napisano
tutaj masz o wymianie silniczków, jak trzymałeś kiedyś lutownice w ręku to sobie poradzisz, mozesz też wymiewnić całe zegary jak Ci kasy nie szkoda.
Napisano
  • Autor

dzięki bardzo wszystkim za pomoc smile.gif a co do zegarów, tak też myślałem że będę musiał z lutownicą latać ale skoro to tylko to, to luzik cool.gif

Napisano

> dzięki bardzo wszystkim za pomoc a co do zegarów, tak też myślałem że będę musiał z lutownicą

> latać ale skoro to tylko to, to luzik

jak bedziesz chcial to moge polecic Ci sprawdzonego sprzedawce tych silniczkow. gosc jest uczcywy i mimo pomylki stanal na wysokosci zadania i poslal na swoj koszt, nie musialem nic odsylac itp.

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz chcial to moge polecic Ci sprawdzonego sprzedawce tych silniczkow. gosc jest uczcywy i

> mimo pomylki stanal na wysokosci zadania i poslal na swoj koszt, nie musialem nic odsylac

> itp.

ba! jasne że możesz podesłać dane, będę bardzo wdzięczny . smile.gif

p.s gdzie owy przepływomierz znajduje sie w stilo benzyna ?

Napisano

> ba! jasne że możesz podesłać dane, będę bardzo wdzięczny .

> p.s gdzie owy przepływomierz znajduje sie w stilo benzyna ?

Obstawiam, że pomiędzy filtrem powietrza a przepustnicą masz wsadzoną taką rurkę z wtyczką - to jest przepływomierz.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.