Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

głośna klima TTTM czy coś się sypie ?

Featured Replies

Napisano

Pacjent to niedawno kupiona XP. Zauważyłem a właściwie żona usłyszała jak podjechałem pod dom że auto głośno chodzi, jak wyłączyłem klimę zrobiło się znacznie ciszej. W środku auta tego nie słychać. Klima chodzi normalnie - chłodzenie, sterowanie nawiewami bez zastrzeżeń. No ale po załączeniu wyraźnie buczy nie wiem jak to opisać. Czytałem gdzieś że w autach PSA wiatrak chłodnicy klimy na wyższym biegu potrafi hałasować. Nie wiem czy to występuje tylko na jałowym biegu, po prostu w kabinie tego buczenia nie słychać. Jestem umówiony na przegląd klimy - taki standardowy, sprawdzenie szczelności, nabicie, odgrzybianie. Nie wiem czy tam gdzie jade znają się na francach więc może coś podpowiecie ? smile.gif

Napisano

Jezeli jestes pewien, ze to wiatrak halasuje. To moze cos nie tak z jego wywazeniem. I stad glosna praca.

Napisano
  • Autor

> Jezeli jestes pewien, ze to wiatrak halasuje. To moze cos nie tak z jego wywazeniem. I stad glosna

> praca.

Absolutnie nie jestem pewnien że to wiatrak, może sprężarka hmm.gif Auto pare mięsiecy stało w komisie u dealera /przez zimę/ wiec może coś siadło ?

Napisano

U mnie też czuć klimę na wolnych obrotach, silnik ma taki inny mniej gładki dżwięk, czuć że klima go lekko obciąża.

W sumie zawsze tak było i nie traktowałem tego jako problem.

Napisano

> Absolutnie nie jestem pewnien że to wiatrak, może sprężarka Auto pare mięsiecy stało w komisie u

> dealera /przez zimę/ wiec może coś siadło ?

.... a może łozysko koła pasowego sprężarki dało ciało stąd większy opór i jak to nazwałeś buczenie.

Dopóki nie rozbierzesz nie będziesz wiedział.

Napisano

Obstawiam łożysko w sprężarce klimy. Zobacz jeszcze rolkę alternatora jeżeli chodzi wszystko na jednym pasku.

Napisano
  • Autor

Byłem na przeglądzie klimy, pan stwierdził ze to wiatrak chłodnicy/klimatyzacji. Z samą klimą wszystko ok. Nie było czasu na naprawę musze umówić się na inny termin, no ale chyba lepiej że jęczy wentylator niż sprężarka wink.gif

Napisano

> Byłem na przeglądzie klimy, pan stwierdził ze to wiatrak chłodnicy/klimatyzacji. Z samą klimą

> wszystko ok. Nie było czasu na naprawę musze umówić się na inny termin, no ale chyba lepiej że

> jęczy wentylator niż sprężarka

no nie wierm czy tak lepiej dla Ciebie

wiatrak klimatyzacji to koszt około 370 zł (nowy, sklepowy)

łożysko kosztowałoby dużo mniej a za robociznę i tak i tak zapłacisz

Napisano
  • Autor

> no nie wierm czy tak lepiej dla Ciebie

> wiatrak klimatyzacji to koszt około 370 zł (nowy, sklepowy)

> łożysko kosztowałoby dużo mniej a za robociznę i tak i tak zapłacisz

Ale na razie nie ma diagnozy że jest do wymiany, może być banał czyli jakiś zaginiony odważnik etc a sprężarka to sprężarka, może by było łożysko, może coś więcej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.