Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo MK3 - jak zdjąć gril?

Featured Replies

Napisano

Zaraz trafi mnie szlag. Dałem jakiś rok, czy dwa temu auto do wymiany zderzaka (połamałem na przeszkodzie w śniegu) i wygląda na to, że przykleili grill do zderzaka - albo po prostu założyli na mokry lakier???

Efekt taki, że nie mogę go zdjąć za cholerę. Ciągnę ile się da i nic. Jakieś porady? Pamiętam, że po odkręceniu 2 zaczepów plastikowych się go wysuwało - coś tam mogło skorodować / zaśniedzieć? Na których to blaszkach się trzyma, bo już za cholerę nie pamiętam. (w instrukcji popatrzyłem i wygląda, że robię tak jak należy)

Panowie, szybka pomoc potrzebna, bo za chwilę zrobi się ciemno, a ja muszę reflektor wyjąć i wymienić żarówki...

Napisano

> po odkręceniu 2 zaczepów plastikowych się go wysuwało - coś tam mogło skorodować /

> zaśniedzieć? Na których to blaszkach się trzyma, bo już za

nic, po odpieciu zapinek na gorze wysuwasz grilla ze zderzaka (grill zaczepia sie o zderzak - jak odchylisz to sam zobaczysz jak). Zasniedziec nic nie moze bo wszystkie czesci sa plastikowe.

Pisze o poliftowym.

Napisano

> Pisze o poliftowym.

Przed liftowe też bez żadnych narzędzi się ściąga.

Napisano
  • Autor

> nic, po odpieciu zapinek na gorze wysuwasz grilla ze zderzaka (grill zaczepia sie o zderzak - jak

> odchylisz to sam zobaczysz jak). Zasniedziec nic nie moze bo wszystkie czesci sa plastikowe.

> Pisze o poliftowym.

Dobra, 2 godziny męki - w końcu wziąłem starą kartę kredytową i uzyskałem co chciałem. Musieli założyć chyba grill na dość świeży lakier i się przykleiło. Kartę połamałem w drobny mak, a lakier na zderzaku stracił dziewiczą gładkość zlosnik.gif - zresztą i tak zderzak tradycyjnie obwiśnięty, więc mi nie zależy...

Euro PGD w Krakowie tak lakieruje - przynajmniej tak się zemszczę. 3400 wzięli od ubezpieczyciela za wymianę zderzaka, grilla, jednej żarówki przeciwmgielnej i dobrego znaczka. facepalm%5B1%5D.gif I zrobili mi auto, w którym nie dało się zmienić żarówki na drodze. facepalm%5B1%5D.gif

Parę dni temu chwaliłem Forda, że ten system zmiany żarówek to niegłupi jest, bo można lampy wziąć do domu, czy do kabiny itd. To mam za swoje. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przed liftowe też bez żadnych narzędzi się ściąga.

Ja tam już zmieniałem żarówki "za poprzedniego zderzaka" - nastawiony byłem na 10 minut roboty.

Napisano

> Parę dni temu chwaliłem Forda, że ten system zmiany żarówek to niegłupi jest, bo można lampy wziąć

> do domu, czy do kabiny itd. To mam za swoje.

Ta, szczególnie gdy masz ksenony zlosnik.gif

Napisano

> Ta, szczególnie gdy masz ksenony

i niestety smycz jest dosc krotka i nawet lampy na gorze sie nie polozy zlosnik.gif

ale cos za cos zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.