Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyjęcie szyby z drzwi ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak jak w temacie jak wyjąc szybę z drzwi ktoś wie?

Drzwi konkretnie tylne ?

Całość może ogarnę ale nie mam pojęcia jak skonstruowana jest spinka szyby ta co spina ją z mechanizmem podnoszenia opuszczania, a nie chce uszkodzić. Potrzebuję wyjąć szybę bo nie mogę zamontować listwy zbierającej.

Napisano

> Witam

> Tak jak w temacie jak wyjąc szybę z drzwi ktoś wie?

> Drzwi konkretnie tylne ?

> Całość może ogarnę ale nie mam pojęcia jak skonstruowana jest spinka szyby ta co spina ją z

> mechanizmem podnoszenia opuszczania, a nie chce uszkodzić. Potrzebuję wyjąć szybę bo nie mogę

> zamontować listwy zbierającej.

Przez otwór w szykie przechodzi biały kołek i na niego wsunięta spinka na elastycznym plastiku. Spinkę pociągach w dół a szybę zsuwasz z kołka (najlepiej gdy szyba jest opuszczona).

Napisano

> Potrzebuję wyjąć szybę bo nie mogę

> zamontować listwy zbierającej.

no nie zartuj

opuszczsz szybe tyle ile mozna i na wcisk (zaczynajac od brzegu) ta listewka wchodzi

Napisano
  • Autor

> Przez otwór w szykie przechodzi biały kołek i na niego wsunięta spinka na elastycznym plastiku.

> Spinkę pociągach w dół a szybę zsuwasz z kołka (najlepiej gdy szyba jest opuszczona).

to że szyba opuszczona to sam doszedłem chodzi mi o ta żółtą spinkę ciągnę w duł za te wystające takie ... chym no dwa takie jak by uszy?

Napisano
  • Autor

ok po odpięciu szyby z zapinki co muszę zdemontować by ją wysunąć uszczelka idzie out? mechanizm podnoszenia opuszczania rozebrać? Wysuwam stroną od wnętrza auta czy od zewnątrz?

ok ogarnąłem temat.

Po tym jak w drugich przednich drzwiach listwa weszła bez problemu, a w drugich tylnych nie chciała juz zacząłem się zastanawiać czy fiat nie robił innych drzwi ale profil listwy taki sam.

Niestety te nowe listwy są na tyle sztywne, że by je zamontować bez uszkodzenia (są dwa rowki w środku i trzeba w odpowiedni trafić) polecam wyjęcie tylnej szyby co mam obecnie już przerobione.

Przy montażu ponownym szyby polecam sobie wszystko wyczyścić, a uszczelki przesmarować smarem sylikonowym w sprayu - ja używam go do konserwacji uszczelek ale przy zakładaniu szyby bardzo pomaga wsunąć uszczelkę tą dookoła szyby na odpowiednie miejsce smile.gif

Przesmarowane prowadnice i mechanizm opuszczania, klamka już była poprawiona więc ok posmarowałem środek woskiem zabezpieczającym antykorozyjnie profile zamknięte całość poskładana i bangla smile.gif

Jak znajdę czas zrobię drugie tylne drzwi i będzie wszystko smile.gif

Uszczelka podszybia ładnie przylega smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.