Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

box dachowy

Featured Replies

Napisano

W najbliższe wakacje rodzinka będzie już większa, więc z obawy przed trudnościami zapakowania do mondeo mk3 sedan rodziny 2+2 (m.in. wózek i łóżeczko turystyczne), zacząłem rozglądać się za boxem. Szybko przejrzałem allegro, ale stwierdziłem, że być może warto po prostu wypożyczyć takie ustrojstwo, bo w sumie nie wiem czy będę jeszcze z tego kiedyś korzystał (może auto zmienię przed kolejnymi wakacjami?), a trzymać takiego grata nie bardzo mam gdzie. Dodzwoniłem się do jednej z wypożyczalni w Krakowie i dostałem ofertę:

- wypożyczenie belek - 139 zł (stała cena za 14 dni)

- wypożyczenie boxu do 450l - 17 zł/dobę

- wypożyczenie boxu od 450l do 600l - 20 zł/dobę

Pan stwierdził, że jak przyjadę to mi wszystko dobierze, a także, że w tym momencie będę mógł jeszcze w boxach wybierać i przebierać i wybiorę sobie ze sporej gamy boxów coś, co najbardziej mi się spodoba.

Co sądzicie o takiej ofercie? Czy 377 / 419 zł za dwa tygodnie używania boxu to dobra cena?

Napisano

Ja kupiłem Thula za 800, belki miałem.

Czyli 2 wyjazdy i się zwrócił smile.gif

Napisano

> (może auto

> zmienię przed kolejnymi wakacjami?),

Jeśli nie będziesz zmieniał Mondeo na Pandę to ten sam box możesz wykorzystać w innym aucie, tzn. box z Pandy przeniesiesz do Mondeo, w drugą stronę może być problem z długością dachu.

Box montujesz na belkach i to belki(lub same łapy) w razie zmiany autka zmieniasz, box zostaje ten sam.

> a trzymać takiego grata nie bardzo mam gdzie.

To trochę zmienia postać rzeczy.

> - wypożyczenie belek - 139 zł (stała cena za 14 dni)

Za niewiele więcej kupisz przyzwoite belki na allegro.

> - wypożyczenie boxu do 450l - 17 zł/dobę

> - wypożyczenie boxu od 450l do 600l - 20 zł/dobę

Musisz sam ocenić czy będziesz w przyszłości używał box'a, jeśli tak i jeśli znajdziesz miejsce, żeby go trzymać to na Twoim miejscu kupiłbym, ewentualnie na spółkę z kumplem, ale to pod warunkiem, że nie jeździcie na urlop w tym samym czasie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem Thula za 800, belki miałem.

> Czyli 2 wyjazdy i się zwrócił

Belek nie mam, kosztują ~200 zł. Razem 1000 zł i "problem" składowania... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli nie będziesz zmieniał Mondeo na Pandę to ten sam box możesz wykorzystać w innym aucie, tzn.

> box z Pandy przeniesiesz do Mondeo, w drugą stronę może być problem z długością dachu.

Nie do końca. Jeśli zmienię to na ten sam segment, ale kombi, ew. SUV, więc problem braku miejsca zniknie.

> Box montujesz na belkach i to belki(lub same łapy) w razie zmiany autka zmieniasz, box zostaje ten

> sam.

> To trochę zmienia postać rzeczy.

> Za niewiele więcej kupisz przyzwoite belki na allegro.

> Musisz sam ocenić czy będziesz w przyszłości używał box'a, jeśli tak i jeśli znajdziesz miejsce,

> żeby go trzymać to na Twoim miejscu kupiłbym, ewentualnie na spółkę z kumplem, ale to pod

> warunkiem, że nie jeździcie na urlop w tym samym czasie.

Moje pytanie miało być bardziej próbą rozeznania czy oferta wypożyczalni jest przyzwoita. Mam nadzieję, że ktoś, kto wypożyczał taki box odezwie się i powie ile płacił...

Napisano

to ja bym zrobil tak...

belki kupił swoje (uniwersalne z regulowanym rozstawem) a boxa wypożyczył zlosnik.gif

Napisano

> Nie do końca. Jeśli zmienię to na ten sam segment, ale kombi, ew. SUV, więc problem braku miejsca

> zniknie.

Z dzieckiem/dziećmi? Wydaje Ci się. hehe.gif

Kup box w jakimś supermarkecie motoryzacyjnym typu FeuVert/Norauto - mają czasami dobre promocje na semi-markowe boxy i nie robią problemów z naprawami/zwrotami kiedy coś się zepsuje. Tak, czytałem o probleme ze składowaniem, ale imho ekonomicznie nieuzasadnione jest płacenie takich kwot za wypożyczenie i sra... po gaciach, że w jakikolwiek sposób uszkodzisz wypożyczony sprzęt (kaucja powie sajonara).

BTW 320 litrowy box przy 500l bagażniku nie stanowi rozwiązania "problemu braku miejsca" - to tak na marginesie idea.gifok.gif.

Napisano
  • Autor

> Z dzieckiem/dziećmi? Wydaje Ci się.

Nic podobnego. W kombi klasy D zapakuję się spokojnie. Bez dwóch zdań smile.gif

> Kup box w jakimś supermarkecie motoryzacyjnym typu FeuVert/Norauto - mają czasami dobre promocje na

> semi-markowe boxy i nie robią problemów z naprawami/zwrotami kiedy coś się zepsuje. Tak,

> czytałem o probleme ze składowaniem, ale imho ekonomicznie nieuzasadnione jest płacenie takich

> kwot za wypożyczenie i sra... po gaciach, że w jakikolwiek sposób uszkodzisz wypożyczony

> sprzęt (kaucja powie sajonara).

> BTW 320 litrowy box przy 500l bagażniku nie stanowi rozwiązania "problemu braku miejsca" - to tak

> na marginesie .

Napisałem, że za 2 dychy na dobę dostanę 600 l. Chyba styknie? icon_rolleyes.gif

Składowanie mnie odrzuca, ten wątek utwierdził mnie w przekonaniu, że wypożyczalnie są dla ludzi takich jak ja biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.