Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

częste tankowanie , problem z przełączaniem na lpg

Featured Replies

Napisano

witam

mam ja takowy problem , auto to fabia 1,4 na lpg , instalacja reduktor brc a komp sterujacy stag , ale nie sekwencja , przełącza się na obroty bez konieczności grzania silnika ( auto i tak ciagle stoi w cieplym garazu ) a teraz problem :

od niedawna auto jest tankowane co 2 dni (ok 270km robione i tankowanie ok 21 litrow - w zbiornik wchodzi ok 30 litrow), auto po tankowaniu wstawiane do garazu i na drugi dzien rano gasnie po przelaczeniu na gaz , jak troche go pocisne to sie przelaczy , obroty spadaja i jakby przepalal , dlawi sie dlawi az w koncu odzyskuje moc i smiga normalnie , przewaznie do nastepnego tankowania

co to moze byc ? instalka ma ok 120tys km ,komp zmieniany przy 70 tys, reduktor rozbierany z 10 tys temu, filtr oleju tez w miare niedawno czyszczony

jakies pomysly??

Napisano

>...w koncu odzyskuje moc i smiga normalnie , przewaznie do nastepnego tankowania ...

Jakoś nie widzę związku tankowania z problemami z odpalaniem ...

Czy nie jest tak przy każdym odpalaniu po nocy?

A czy tankowanie jest zawsze na tej samej stacji?

Może jest coś w lpg z tej stacji, co przy pierwszym odpalaniu wypala się i już potem jest ok.

Długo tak masz? Znaczy czy w międzyczasie uzupełniali lpg na stacji na której tankujesz?

Napisano
  • Autor

> Jakoś nie widzę związku tankowania z problemami z odpalaniem ...

> Czy nie jest tak przy każdym odpalaniu po nocy?

> A czy tankowanie jest zawsze na tej samej stacji?

> Może jest coś w lpg z tej stacji, co przy pierwszym odpalaniu wypala się i już potem jest ok.

> Długo tak masz? Znaczy czy w międzyczasie uzupełniali lpg na stacji na której tankujesz?

no dzieje sie tak po nocy , wiec moze to noc ma na to wplyw bardziej , cos sie osadza czy o co be ? objaw jest od okolo 2 miesiecy ale nie zawsze jest problem , czasem odpala normalnie

Napisano

> no dzieje sie tak po nocy , wiec moze to noc ma na to wplyw bardziej , cos sie osadza czy o co be ?

> objaw jest od okolo 2 miesiecy ale nie zawsze jest problem , czasem odpala normalnie

Mialem podobnie, wyczyść silniczek krokowy z gazu. Mi pomogło.

Napisano

> Mialem podobnie, wyczyść silniczek krokowy z gazu. Mi pomogło.

O właśnie, tak dawno miałem inst. 2 gen. że już zapomniałem ...

Wiem, że była dawno temu wadliwa partia silniczków krokowych które się przycinały, ale ze względu na mijający czas prawdopodobnie nie ma już ich w autkach ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.