Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio kenwood, wlacza sie, ale nie nic nie slychac.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Po podlaczeniu radia Kenwood do instalacji, radio sie wlacza, panel swieci, wyszukuje stacji, ale nic nie slychac w glosnikach. Sprawdzane to bylo na sprawnej instalacji.

Gdzie i jak szukac awarii radia? Co moge sprawdzic jeszcze przed wyrzuceniem go na smietnik?

Napisano

> Witam,

> Po podlaczeniu radia Kenwood do instalacji, radio sie wlacza, panel swieci, wyszukuje stacji, ale

> nic nie slychac w glosnikach. Sprawdzane to bylo na sprawnej instalacji.

> Gdzie i jak szukac awarii radia? Co moge sprawdzic jeszcze przed wyrzuceniem go na smietnik?

Stało się tak nagle czy "nowe" radio podłaczone? Jeśli "nowe" to poszukaj w ustawieniach opcji AMP albo INT AMP czy jest na on czy off bo w niektorych kenwoodach mozna "wyłączyć" końcówkę mocy z poziomu menu.

Napisano

> Gdzie i jak szukac awarii radia? Co moge sprawdzic jeszcze przed wyrzuceniem go na smietnik?

Podłącz je w innym aucie. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Kupilem radio na allegro i mialo byc sprawne. Sprzedawca zapewnial, ze radio dzialalo pare miesiecy temu. Przy odbiorze osobistym okazalo sie ze radio nie gra, ale caly panel dziala. Kupilem radio za symboliczne jedno piwo. Podpielismy do jego instalacji i do mojej. W obu przypadkach bylo to samo.

Radio to kenwood kdc-307.

Napisano
  • Autor

W linku znajduje się manual do tego radia. Mógłbyś sprawdzić czy jest tam ta funkcja o której wpominasz ? Nie znam się zbytnio na tym, a funkcja może mieć inną nazwę smile.gifelektroda

Napisano

> W linku znajduje się manual do tego radia. Mógłbyś sprawdzić czy jest tam ta funkcja o której

> wpominasz ? Nie znam się zbytnio na tym, a funkcja może mieć inną nazwę elektroda

Słowo "amplifier" czyli rozwinięcie AMP znajduje tylko w rozpisce kabelków w kostce.

Napisano
  • Autor

> Słowo "amplifier" czyli rozwinięcie AMP znajduje tylko w rozpisce kabelków w kostce.

Szukałem tego, ale nie ma opisanego na kablach. Kojarzysz może jaki kolor ? połączone są tylko kable żółty z czerwonym, czyli zasilanie.

Rozkręciłem radio i nie zauważyłem żadnych niepokojących czynników na płytce.

Napisano

> Szukałem tego, ale nie ma opisanego na kablach. Kojarzysz może jaki kolor ? połączone są tylko

> kable żółty z czerwonym, czyli zasilanie.

> Rozkręciłem radio i nie zauważyłem żadnych niepokojących czynników na płytce.

285962747-Schowek01.jpg

post-41058-14352516364454_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Wiesz, radio mam chyba dobrze podłączone. Kwestia tylko tego całego AMP, bo według tego rysunku nie ma żadnego kabla odpowiadającej tej funkcji.

Napisano

> Wiesz, radio mam chyba dobrze podłączone. Kwestia tylko tego całego AMP, bo według tego rysunku nie

> ma żadnego kabla odpowiadającej tej funkcji.

Ja się tym nie znam, ja tylko przeszukałem instrukcję. wink.gif

Napisano

U mnie był taki problem jak miałem głośnik ( plusowy przewód ) zwarty do masy. Z tego co pamiętam wtedy się włącza jakaś funkcja ochrony radia czy coś. U mnie było własnie tak, że radio normalnie działało tylko nie było dźwięku.

Ale skoro piszesz, że instalacja napewno sprawna to może końcówka mocy w radiu uwalona, lub gdzieś zwarta do masy ? yay.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie był taki problem jak miałem głośnik ( plusowy przewód ) zwarty do masy. Z tego co pamiętam

> wtedy się włącza jakaś funkcja ochrony radia czy coś. U mnie było własnie tak, że radio

> normalnie działało tylko nie było dźwięku.

> Ale skoro piszesz, że instalacja napewno sprawna to może końcówka mocy w radiu uwalona, lub gdzieś

> zwarta do masy ?

dzisiaj może się dowiem. Dałem znajomemu elektronikowi i ma pomierzyć radyjko. Jak dowiem się o przyczynie to napiszę ok.gif

Napisano
  • Autor

Rozmawiałem z kumplem i mówi, że płytka była pęknięta. Ma to naprawić.

Prosił mnie, abym postarał się znaleźć schemat płytki tego radia. Może ktoś posiada taki schemat ?

Napisano

> Rozmawiałem z kumplem i mówi, że płytka była pęknięta. Ma to naprawić.

> Prosił mnie, abym postarał się znaleźć schemat płytki tego radia. Może ktoś posiada taki schemat ?

elektroda waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> elektroda

No i kumpel mi naprawił radio smile.gif

Okazało się, że jak ktoś chciał kostkę z radia wypiąć, to szarpnął i pękła płytka. Zerwały się 3 ścieżki, w tym jedna główna masa do końcówki mocy. Kumpel rozkręcił napęd CD i mówił, że wypadł mechanizm z prowadnic. Radio działa w 100 % zlosnik.gif

Takim oto sposobem stałem się posiadaczem sprawnego radia ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.