Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ECU - potrzebne zdjęcia

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów zlosnik.gif

Proszę posiadaczy Uno 1.0 którzy posiadają ECU Boscha wewnątrz kabiny (za schowkiem po prawej stronie) o załączenie tu na forum (w miarę możliwości wyraźnych) zdjęć tego w jaki sposób ECU jest tam przytwierdzony (zdjęcia mocowania oraz dokładne miejsce otworów fabrycznych) oraz zdjęć wiązki która najprawdopodobniej wychodzi w górnej lewej części maski (stojąc przed maską i patrząc w stronę silnika)

Posiadam już drugie Uno zlosnik.gif

W obecnym komputer jest wewnątrz komory silnika na prawym nadkolu jednak potrzebuję w tym miejscu zamocować filtr powietrza wraz z obudową od Opla ASTRY (montuję BLOS-a ponieważ wnerwia mnie fakt że konwencjonalny mikser negatywnie wpływa na pracę na benzynie (zmiana dystansu między przepustnicą i wtryskiem przez co tworzy się plama benzyny na powierzchni przepustnicy co negatywnie wpływa na mieszankę na wolnych obrotach) oraz fakt że krokówka od instalacji - STAG-50 - po dłuższej jeździe - z racji braku sygnału zwrotnego - gubi położenie i nie trzyma zadanej mieszanki oraz mimo ustawienia max prędkości, reakcja jest powolna) ECU musi zostać schowany do kabiny pasażerskiej.

Proszę drogich kolegów (koleżanki?) o pomoc i czekam na zdjęcia.

Napisano

W czerwonych kółkach śruby mocujące do nadwozia, otwory są raczej w każdym Uno ok.gif Komputer przykręcony jest do plastikowego mocowania, które trzyma się na w/w śrubach ok.gif

285961056-IMG_4285.JPG

285961056-IMG_4283.JPG

post-88896-14352516360724_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki SERDECZNE!!! O TO WŁAŚNIE MI CHODZIŁO!!! zlosnik.gif

Co prawda ja mam całkiem inny komputer (inna obudowa ale muszę dorwać to mocowanie i jakoś to przyśrubować). Hmmm szkoda że nie bardzo wiem jakie są te śruby mocujące no ale to dalszy problem.

A posiadasz może zdjęcie jak pod maską wchodzą przewody do przedziału pasażera? (jak bardzo dolega uszczelka do wiązki i czy tak jak podpowiada mi przeczucie - wiązka wchodzi drugim otworem w lewej górnej części komory silnika, tam gdzie jest taki większy zaślepiony otwór.)?

Napisano

Tak, wiązka przechodzi od strony pasażera tą większą dziurką oink.gif

285961644-IMG_9342.JPG

Tak wygląda plastikowe mocowanie:

285961644-IMG_9347.JPG

A tak śrubki mocujące do nadwozia:

285961644-IMG_9351.JPG

Takie fikuśne są, blaszki utrzymują śruby w otworach w budzie, ale wystarczy zwykła śruba + podkładka od dołu i nakrętka i też będzie się trzymać wink.gif

post-88896-14352516361985_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki dobry człowieku zlosnik.gif

W przyszły weekend najprawdopodobniej biorę się za przekładanie ECU i montaż BLOS-a. Jak będę miał chwilę i nie zapomnę to wkleję jakieś fotki.

Jeszcze raz dzięki wielkie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.