Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wydajnosc klimy

Featured Replies

Napisano

takie mam pytanie dotyczace klimy

jak jest z jej wydajnoscia w miskach?

chodzi mi o to ze w mojej pandzie owszem nawet w te upaly jest komfortowo w srodku jak klima na min temperature jest ustawiona, jednak jak porownuje temp powietrza (organoleptycznie a nie pomiarem) do jeepowatego to w pandzie z nadmuchow leci jednak cieplejsze powietrze - chlodne ale w jeepie leci wrecz lodowate tak ze przylozona do nawiewy dlon wrecz grabieje z zimna - i w czasie nawet ogromnych upalow w jeepie musze podkrecac klimke zeby cieplejszym dmuchala

czy leciec do serwisu zeby sprawdzili klime czy moze tak klima w pandzie dziala?

Napisano

>... czy leciec do serwisu zeby sprawdzili klime czy moze tak klima w pandzie dziala?

u mnie podobnie, nie działa za specjalnie nawet bezpośrednio po nabiciu, wymianie filtra pp.

w upały na 4 biegu ledwo daje radę, oczywiście jest różnica z tym co na zewnątrz, ale czasem brakuje jak słońce cały operuje

Napisano

> u mnie podobnie, nie działa za specjalnie nawet bezpośrednio po nabiciu, wymianie filtra pp.

> w upały na 4 biegu ledwo daje radę, oczywiście jest różnica z tym co na zewnątrz, ale czasem

> brakuje jak słońce cały operuje

na 4 to nie ma co dawać w takie upały ( +30 )

ciężko ustawić w manualnej klimie te nawiewy, dasz na szybę to wieje po głowie, i mało czuć chłodek, a ustawisz na przód to znowu wieje po rękach

aktualnie mam przednie nawiewy skierowane w górę i prędkość wentylatora na 2

problem polega na tym że kompresor nie pracuje ciągle tylko sie wyłącza i wtedy powietrze leci jakby cielplejsze

Napisano
  • Autor

> aktualnie mam przednie nawiewy skierowane w górę i prędkość wentylatora na 2

> problem polega na tym że kompresor nie pracuje ciągle tylko sie wyłącza i wtedy powietrze leci

> jakby cielplejsze

ustawienie przednich lekko w gore chyba najsensowniejsze jest - wtedy powietrze zaczyna fajnie po calej kabinie sobie "wirowac" - chociaz i tak nie zastapi to rozwiazania takiego co samo sobie zmienia kierunek dmuchania i miesza powietrze

a to ze kompresor nie pracuje w cyklu ciaglym... to akurat normalne zachowanie

w pipku na poczatku nie kumalem o co chodzi a slyszalem tylko co raz "cyk" a pozniej obczailem ze to sprezarka sie wylacza i wlacza co chwile - mam wrazenei ze jakby chodzila non stop to by w koncu zaczelo zamrazac a nie schladzac

Napisano

> na 4 to nie ma co dawać w takie upały ( +30 )

moja od 25 już ledwo zipie zlosnik.gif

> ciężko ustawić w manualnej klimie te nawiewy, dasz na szybę to wieje po głowie, i mało czuć

poza tym szyba się nagrzewa od słońca i klima chłodzi szybę a nie wnętrze...

> chłodek, a ustawisz na przód to znowu wieje po rękach

> aktualnie mam przednie nawiewy skierowane w górę i prędkość wentylatora na 2

podobnie kombinuję waytogo.gif

> problem polega na tym że kompresor nie pracuje ciągle tylko sie wyłącza i wtedy powietrze leci

> jakby cielplejsze

z jednej strony to problem z drugiej zaleta, przy takim małym silniczku (1.2) smile.gif

Napisano
  • Autor

> moja od 25 już ledwo zipie

> poza tym szyba się nagrzewa od słońca i klima chłodzi szybę a nie wnętrze...

> podobnie kombinuję

> z jednej strony to problem z drugiej zaleta, przy takim małym silniczku (1.2)

przy 3 razy wiekszym motorku tez tak pracuje sprezarka smile.gif

Napisano

> przy 3 razy wiekszym motorku tez tak pracuje sprezarka

ale pewnie jest większa i lepiej radzi sobie ze swoją robotą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale pewnie jest większa i lepiej radzi sobie ze swoją robotą

az za dobrze jak na nasze warunki

nie bylo jeszcze takich upalow zeby trzeba bylo ustawic na minimum na stale na czas jazdy - moze tylko chwile po wlaczaniu zeby szybko schlodzic wnetrze a potem trzeba robic cieplej bo i w swetrze moze byc chlodno hahah

Napisano

> az za dobrze jak na nasze warunki

> nie bylo jeszcze takich upalow zeby trzeba bylo ustawic na minimum na stale na czas jazdy - moze

> tylko chwile po wlaczaniu zeby szybko schlodzic wnetrze a potem trzeba robic cieplej bo i w

> swetrze moze byc chlodno hahah

i tak być powinno smile.gif

w moim przypadku Miś pojechał do Bułgarii i tam bardziej brakowało chłodzenia

choć na górskich serpentynach i tak trzeba było wyłączać sprężarkę i redukować momentalnie do dwójki hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.