Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Wymiana amortyzatorów

Featured Replies

Napisano

Hej ho,

Wymieniłem dziś (a właściwie mechanik grinser006.gif) wszystkie amortyzatory - łącznie sztuk 4. Przy okazji okazało się że w McPherson'ie z jednej strony była walnięta sprężyna więc koszty dodatkowo poszybowały do góry - ale nie o kosztach chciałem zlosnik.gif

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - nareszcie czuć jakiś komfort jazdy - przez ostatnie 2 miechy to jakbym furmankę powoził grinser006.gif

Ale kilka rzeczy które mnie zastanowiło. Ręczny zawsze łapał mi na trzeci ząbek (na siłę można było jeszcze pociągnąć oink.gif na czwarty) a teraz drugi ząbek i już opór na hamulcu - znaczy się żyleta. Nie przeszkadza mi to, nawet lepiej (chyba) tylko mam pytanie czy to tak powinno być? Rozumuję to tak że autko trochę się dźwignęło z tyłu (przez nowe amory) większy prześwit i co linka się naciągnęła bardziej czy mechanik coś schrzanił hmm.gif

Druga sprawa to zaczęło mi coś popiskiwać w przednim lewym kole - na pewno to nie hamulce. Szczególnie słychać na luzie i na niskiej prędkości. Jakby coś obcierało/tarło - ma ktoś pomysł co to może być?

Oczywiście z tymi piskami to jadę do mechanika jutro niech sprawdza ale z ciekawości pytam czy ktoś może się domyślać co to może popiskiwać - żeby mi kitu nie wciskał zlosnik.gif

Napisano

> może się domyślać co to może popiskiwać - żeby mi kitu nie wciskał

Osłona tarczy hamulcowej od wewnętrznej strony ok.gif

Napisano
  • Autor

> Osłona tarczy hamulcowej od wewnętrznej strony

Też o tym pomyślałem ale przecież chyba jej nie ruszał przy wymianie amortyzatorów? Chyba że przy składaniu docisnął do tarczy hmm.gif

Napisano

> Też o tym pomyślałem ale przecież chyba jej nie ruszał przy wymianie amortyzatorów? Chyba że przy

> składaniu docisnął do tarczy

U mnie po wymianie amortyzatorow, oslona byla wlasnie docisnieta do tarczy, moze to jakas procedura serwisowa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No i okazało się że to.....osłona tarczy hehe.gif

Podniosłem auto i ewidentnie "szurało" coś przy obracaniu kołem - odgiąłem osłonę po trochu z każdej strony i cisza. Tak więc "problem" rozwiązany zlosnik.gif

Przy okazji dziś sprawdziłem sobie jeden z objawów który miałem przed wymianą - takie jakby "skrzypienie" przy kręceniu kierownicą - szczególnie na małej prędkości np. przy wyjeżdżaniu z parkingu. Objaw zniknął i teraz mam już pewność że to właśnie było łożysko - dobrze że zakupiłem cały komplet zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.