Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C5 ad. 2003 3.0 v6+automat, bac sie czy nie??

Featured Replies

Napisano

Dostalem dobra propozycje zakupu w/w auta, 4 wlasciceli, salon polska, 223 tysia przebiegu. Bac sie czy nie?? Z rozmow z klientami nie ma tragedii, ale wole sie upewnic zanim zapakuje rodzicow na mine smile.gif

Napisano

> Dostalem dobra propozycje zakupu w/w auta, 4 wlasciceli, salon polska, 223 tysia przebiegu. Bac sie

> czy nie?? Z rozmow z klientami nie ma tragedii, ale wole sie upewnic zanim zapakuje rodzicow

> na mine

ooo widze kolega w dobrym kierunku idzie zlosnik.gif kiedys sie chłopaków w Classicu wypytywałem o V6 Exclusive, polecali z całego serca ok.gif

Napisano
  • Autor

nie ja, ale rodzice sie zainteresowali... a w sumie jakbym mial ta niewielka kwote plus kaska na gaz to nawet bym im nie proponowal zlosnik.gif

Napisano

> nie ja, ale rodzice sie zainteresowali... a w sumie jakbym mial ta niewielka kwote plus kaska na

> gaz to nawet bym im nie proponowal

ja przed C4 sie przymierzałem do C5 V6, ale nie udało mi sie znaleźć dobrej sztuki. Tak czy siak auto faaaaajne ok.gif

Napisano
  • Autor

wiem ze fajne, zrodlo dla mnie wiarygodne smile.gif cena mysle ze zdecydowanie atrakcyjna, zobaczymy jak sie sprawa dalej potoczy

Napisano

> Dostalem dobra propozycje zakupu w/w auta, 4 wlasciceli, salon polska, 223 tysia przebiegu. Bac sie

> czy nie?? Z rozmow z klientami nie ma tragedii, ale wole sie upewnic zanim zapakuje rodzicow

> na mine

nie wiem jak c5 z tym silnikiem ale np xantia v6 ma mega zajeb......y odgłos pracy silnika

Napisano
  • Autor

tutaj nie jest zle, ale jest to stlumione przez ekologie niestety.

Napisano

> wiem ze fajne, zrodlo dla mnie wiarygodne cena mysle ze zdecydowanie atrakcyjna, zobaczymy jak sie

> sprawa dalej potoczy

to sie pochwal jak to do skutku dojdzie ok.gif

Napisano

Auto fajne, ale założenie "leję i jeżdzę" jest niewskazane.

Przy tym przebiegu możesz (ale wcale nie musisz !!) już mieć przypadłości typowe dla wieku i przebiegu każdego samochodu np katalizatory, lambdy, automat ZF 4HP20 też miewa humory przy tym przebiegu. Przy tym silniku dość często padają cewki zapłonowe.

Ogólnie nie jest to nic wielkiego, ale auto należy dokładnie sprawdzić.

Jakieś 2-4 tys na nieprzewidziane wydatki trzeba mieć w portfelu, a jak się cos stanie, to nie tragizować.

Zawieszenie hydrauliczne jest pancerne pominąwszy pocenie się na złączkach metalowo-gumowych.

Było duzo wątków o C5 ostatnio. Wygooglaj sobie Forum Cytrynki o C5, ale jest tam dyscyplina, głównie chodzi o prefixy [Mk1], [Mk2], [Mk3].

Napisano

Propo tematu jak w tych autach z gazem???Łykają przyjemnie czy problemy???

Napisano

4 właścicieli mówi samo za siebie, skrzynia zapewne niedługo się do roboty jak jeszcze nie była robiona. Francuzy do tego z silnikiem v6 i automatem i multum elektroniki to porażka i prędzej czy później właściciel żałuje że to kupił.

Napisano

> 4 właścicieli mówi samo za siebie, skrzynia zapewne niedługo się do roboty jak jeszcze nie była

> robiona. Francuzy do tego z silnikiem v6 i automatem i multum elektroniki to porażka i prędzej

> czy później właściciel żałuje że to kupił

na 9 letnie auto 4 włascicieli to nie dużo

Napisano

To po co zakładasz temat i chcesz wskazówek od innych screwy.gif, auto z 2003 roku i 4 właścicieli to mało co 2 lata ktoś to kupował i sprzedawał. hehe.gif

Napisano

> To po co zakładasz temat i chcesz wskazówek od innych , auto z 2003 roku i 4 właścicieli to mało co

> 2 lata ktoś to kupował i sprzedawał.

imho normalna sprawa

Napisano

> 4 właścicieli mówi samo za siebie, skrzynia zapewne niedługo się do roboty jak jeszcze nie była

> robiona. Francuzy do tego z silnikiem v6 i automatem i multum elektroniki to porażka i prędzej

> czy później właściciel żałuje że to kupił.

mialem lagune z automatem w pelnej opcji z nalotem ponad 500kkm czwarty wlasciciel w Polsce. i... zaluje ze sprzedalem. trudno znalezc drugie tak wygodne auto jak wlasnie renault lub citroen a jesli jeszcze jest z kulami hydractive to bym obejrzal taki standard co w kazdym aucie i bral. z tym ze v6 zbyt oszczedny nie jest...

Napisano

> czy później właściciel żałuje że to kupił.

Akurat automat to niemiecki ZF (w V6 średnio udany model 4HP20 po lifcie C5 zmieniony na japońskiego Aisina), elektronika to Bosch.

Boshowska elektronika niby humorzasta, choć ja nie doświadczyłem na szczęście.

Czyli generalnie to samo co wszędzie.

Aczkolwiek auto wdzięczne i do polubienia, jeżdzę nim już 6 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.