Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony do 'miasta'?

Featured Replies

Napisano

Okazalo sie ze moje 'nowe' moto ma lekko stare opony :/ i wypadaloby kupic nowe. Co polecacie do naked'a do jezdzenia wokolo komina? Glownie na miasto i niezbyt dalekie trasy podmiejskie, zero kazaczenia i scigania, ew. od czasu do czasu troche jazdy 'technicznej' (gymkhana dla totalnych amatorow)

zdrofki

Napisano

maxxis promaxx maja niezle opinie, ja taka ujezdzam na tyle i jest ok nawet po deszczu

Napisano

Może głupie pytanie zadam i nie na temat icon_rolleyes.gif

ale jakie ciśnienie jest optymalne w oponach Zyphera

ciągle mam wrażenie, że tył jest za miękki, taki jakiś flakowaty niewiem.gif jak składam się w winklach hmm.gif

Napisano

> Może głupie pytanie zadam i nie na temat

> ale jakie ciśnienie jest optymalne w oponach Zyphera

> ciągle mam wrażenie, że tył jest za miękki, taki jakiś flakowaty jak składam się w winklach

A co na to instrukcja ?

Ja jak miałem za niskie ciśnienie w gpz to jeździło się tragicznie, na każdym zakręcie myślałem że się przewrócę i że z zawieszeniem jest coś nie tak, jak dopompowałem do tego z instrukcji to motocykl nie do poznania smile.gif

Napisano

> A co na to instrukcja ?

> Ja jak miałem za niskie ciśnienie w gpz to jeździło się tragicznie, na każdym zakręcie myślałem że

> się przewrócę i że z zawieszeniem jest coś nie tak, jak dopompowałem do tego z instrukcji to

> motocykl nie do poznania

Nie mam instrukcji. Gdzieś w necie wyczytałem, że 2,5 styknie. Mam podobne odczucia w winklach, że opona się flaczy i nosi mi tył niewiem.gif

Dawno, dawno temu za komuny ujeżdżając moto pompowałem do oporu, żeby opona była sztywna. Dzisiaj wszystkim rządzą standardy, więc pytam ile ma być. Chyba sobie dopompuję, ale obawiam się, że będzie za sztywno i wpadnę w ślizg frown.gif

Napisano

To może poszukaj instrukcji w internecie smile.gif

U mnie w gpz jest 2.2 przód oraz 2.5 tył

Napisano
  • Autor

> Może głupie pytanie zadam i nie na temat

> ale jakie ciśnienie jest optymalne w oponach Zyphera

> ciągle mam wrażenie, że tył jest za miękki, taki jakiś flakowaty jak składam się w winklach

wg manuala:

- front 2.0

- rear 2.2

zobacz czy masz wlasciwy rozmiar opony, bo niektorzy zakladali szersze kapcie zeby motor bardziej kozacko wygladal

Napisano

> wg manuala:

> - front 2.0

> - rear 2.2

> zobacz czy masz wlasciwy rozmiar opony, bo niektorzy zakladali szersze kapcie zeby motor bardziej

> kozacko wygladal

No tak mam (tył nawet 2,5), opony też oryginał i mimo to mam wrażenie, że mało

Napisano

> Okazalo sie ze moje 'nowe' moto ma lekko stare opony :/ i wypadaloby kupic nowe. Co polecacie do

> naked'a do jezdzenia wokolo komina? Glownie na miasto i niezbyt dalekie trasy podmiejskie,

> zero kazaczenia i scigania, ew. od czasu do czasu troche jazdy 'technicznej' (gymkhana dla

> totalnych amatorow)

> zdrofki

a jak stare masz te opony?

w mojej hondzie mam chyba z 2006r hmm.gif

mięsa na nich jest dużo ale martwi mnie ten rok crazy.gif

Napisano
  • Autor

> a jak stare masz te opony?

2001

> w mojej hondzie mam chyba z 2006r

> mięsa na nich jest dużo ale martwi mnie ten rok

na oko i miarke to nowki sztuki niesmigane wink.gif ale wlasnie deczko za stare... podobno max 5 lat sie opony nadaja do uzycia, a potem to juz loteria. Pol biedy jak te lata lezaly w magazynie odpowiednio skladowane, gorzej jak staly sobie na wystawie i ktos je zalozyl 'na sztuke' oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.