Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łatanie dziur w drogach przez polskich drogowców

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zaliczyłbym nie małą glebę, bo na ostrym zakręcie w centrum miasta drogowcy połatali dziury ale zapomnieli posprzątać tych drobnych kamyków, których do tego używają. Oczywiście tak naprawdę nie zapomnieli tylko oni zawsze tak robią screwy.gif

Ja jechałem dość powoli i tylko dlatego nic mi się nie stało ale tak sobie myślę, że jadąc nawet z przepisową prędkością w tym miejscu nie miał bym szans.

Jak myślicie, czy taka praktyka nie jest świadomym tworzeniem zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym?

Przecież mogliby zmieść ten syf i nie byłoby zagrożenia. Tymczasem widzę, jak robią to samo z kolejnymi dziurami - masakra.

Napisano

> Jak myślicie, czy taka praktyka nie jest świadomym tworzeniem zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu

Biorąc pod uwagę mały odsetek jednosladów na drogach, śmiem twierdzić, że rzadko w której brygadzie drogowców jest czynny motocyklista.

Oni po prostu nie zdają sobie sprawy, jak reaguje (o to się porobiło - dwuślad zlosnik.gifzlosnik.gif) pojazd - szczególnie jednosladowy, na piasek, żwirek na drodze. Żyja w błogiej nieświadomości, dopóki któryś z nich się nie wyp... . zlosnik.gif

Napisano

> jak reaguje dwuślad na piasek, żwirek na drodze.

Hmmm... hmm.gif masz na myśli moto po prostowaniu ramy?

Napisano

jest ...

i nie jeden motocyklista stracił zdrowie ..

a i nie jeden stracił życie przez takie guano frown.giffrown.giffrown.gif

z tego co kojarzę to tak było z kolegą Luigi... swieca.giffrown.gif

do dziś mnie to dobija ...

Napisano
  • Autor

Tak sobie myślę, że warto by zwrócić uwagę drogowców na tego typu tępe poczynania. Mam taki pomysł - u nas takie dziury naprawiają miejscowe zakłady komunalne, które podlegają gminie, czyli po części burmistrzowi. Oczywiście ten pewnie się nie przejmie jakimiś prośbami, czy petycjami ale mały protest obojętnie w jakiej formie mógłby przynieść poprawę tej sytuacji. Wiem, że brzmi to dziwnie ale czuję, że tego nie można tak zostawić angryfire.gif

Napisano

Kamyczki to masakra ale ja dodam jeszcze smołę passed_out.gif

u moich rodziców łączyli drogę starą z nową i na zakręcie 90 stopni wylali łączenie asfaltu ok 10 cm smołą która po rozgrzaniu jest płynna.

Ja przy 10 km/h miałem uślizg najpierw przodu a zaraz tyłu. Kuchnia jakbym jechał ciutkę szybciej lub bardziej się pochylił gleba mur beton passed_out.gif(

Napisano

> Ja przy 10 km/h miałem uślizg najpierw przodu a zaraz tyłu. Kuchnia jakbym jechał ciutkę szybciej

> lub bardziej się pochylił gleba mur beton (

I wtedy drogowi puryści i fetyszyści bezpieczeństwa piali by z "zachwytu": wina była by Twoja - niedostosowanie prędkości do warunków na drodze... screwy.gifsick.gif przecież zawsze można było jechać wolniej hmm.gif

Napisano

Panowie, a nie lepiej było by zrobić tak, że w przypadku szlifu motocyklem przez np. nie zamiecione kamyczki przez drogowców lub inne ich zawinienie, po prostu zadzwonić po psiarnie i domagać się tak jak np. autem wjedziesz w dziurę i pokrzywisz felgę pieniędzy od miasta ?!

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Panowie, a nie lepiej było by zrobić tak, że w przypadku szlifu motocyklem przez np. nie zamiecione

> kamyczki przez drogowców lub inne ich zawinienie, po prostu zadzwonić po psiarnie i domagać

> się tak jak np. autem wjedziesz w dziurę i pokrzywisz felgę pieniędzy od miasta ?!

No właśnie ciekawe jak ta kwestia by wyglądała hmm.gif

Czy faktycznie miasto lub inne władzę odpowiedzialne za daną drogę poczułyby się do odpowiedzialności. Ja myślę, że bez sądu to by nawet nie chcieli rozmawiać na ten temat - barany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.