Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przy okazji tematu o kurtkach i szlifach

Featured Replies

Napisano

W razie - odpukać - takiej akcji można liczyć na zwrot kasy z OC czy AC (tu pewnie trzeba się wczytać w OWU, ale może jakaś praktyka jest w temacie) za ciuchy/kask?

Napisano

> W razie - odpukać - takiej akcji można liczyć na zwrot kasy z OC czy AC (tu pewnie trzeba się

> wczytać w OWU, ale może jakaś praktyka jest w temacie) za ciuchy/kask?

z OC bez problemu ok.gif

dostałem zwrot kaski za buty - cena zakupu nowych - 10% za roczne zużycie.

Napisano

> W razie - odpukać - takiej akcji można liczyć na zwrot kasy z OC czy AC (tu pewnie trzeba się

> wczytać w OWU, ale może jakaś praktyka jest w temacie) za ciuchy/kask?

AC - ubezpieczasz oddzielnie (nie słyszałem o takim produkcie, pamiętajmy, że pojazdy 2 kołowe to dla ubezpieczycieli raczej dopust boży, niż istotna grupa docelowa)

OC - sprawca płaci za WSZELKIE szkody spowodowane zdarzeniem. Jeśli np w trakcie zdarzenia w samochodzie zniszczeniu ulegnie bagaż/ładunek, to kasa na stół.

Analogicznie - skoro zniszczeniu uległo ubranie, to podlega ono roszczeniu odszkodowawczemu.

Jak jechałeś w kultowym teszercie i klapexach "Kubota", to ubezpieczyciel ma obowiązek zrefundować ich zakup :-)

Napisano

> z OC bez problemu

> dostałem zwrot kaski za buty - cena zakupu nowych - 10% za roczne zużycie.

Hmmm...

Tu bym się wykłócał - to jest sprzęt jednorazowego użytku (jak np pasy bezpieczeństwa/airbag w samochodzie).

Tak jak w powyższym przypadku nie nalicza się amortyzacji, tak i nie powinno się naliczać amortyzacji w przypadku odzieży moto.

Nooo, chyba, że ktoś w Kubotach jechał :-)

Napisano

> Hmmm...

> Tu bym się wykłócał - to jest sprzęt jednorazowego użytku (jak np pasy bezpieczeństwa/airbag w

> samochodzie).

> Tak jak w powyższym przypadku nie nalicza się amortyzacji, tak i nie powinno się naliczać

> amortyzacji w przypadku odzieży moto.

> Nooo, chyba, że ktoś w Kubotach jechał :-)

jak by było tak jak mówisz to dawało by to ogromne pole do nadużyć. Kupowało by się na bajzlu za 50zł starą 10-15 letnią skórę i żądało odszkodowania jak za nową tysiaka. To Polska jest......

W moim przypadku, te 10% (60-70zł) nie warte było dalszej kłótni

Napisano

> jak by było tak jak mówisz to dawało by to ogromne pole do nadużyć. Kupowało by się na bajzlu za

> 50zł starą 10-15 letnią skórę i żądało odszkodowania jak za nową tysiaka. To Polska jest......

> W moim przypadku, te 10% (60-70zł) nie warte było dalszej kłótni

Dlatego ZTCP albo łykasz kasę z wyceny, albo okazujesz dowód nabycia (paragon).

Napisano

Ja miałem zwrot za wszystko, łącznie z plecakiem który uległ uszkodzeniu, ogólnie odjeli mi po 10% za wszytko, oprócz kasku (tu 100%) ale tu musiałem kupić w podobnej cenie nowy kask i przesłać im dowód zakupu.

Szkoda z OC sprawcy w Allianz

Napisano

nie musisz miec zadnego paragonu , mialem dzwon i porwaly sie kalefixy termo na , ktore nie mialem kwitu. Wskazalem identyczne w necie i wyplacili kase minus amortyzacja

Napisano

> nie musisz miec zadnego paragonu , mialem dzwon i porwaly sie kalefixy termo na , ktore nie mialem

> kwitu. Wskazalem identyczne w necie i wyplacili kase minus amortyzacja

No właśnie chodzi o brak tego "minus amortyzacja" :-)

Napisano

zawsze policza amortyzacje dalem im rachunki na prawie 3500 zeta a wyplacili 2900 (kask , kurtka , spodnie i kalefixy), stratny nie bylem bo ciuchy mialy 1,5 roku i teraz za ta kwote mozna kupic te same tylko ze taniej (stare modele).

Napisano

> nie musisz miec zadnego paragonu , mialem dzwon i porwaly sie kalefixy termo na , ktore nie mialem

> kwitu. Wskazalem identyczne w necie i wyplacili kase minus amortyzacja

A jak np. nie wiem jaki dokładnie model kurtki mam ?

Napisano

poszukaj podobnej w necie , aby firma sie zgadzala i jako tako wyglad.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.