Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I jak sie tu nie wq.....

Featured Replies

Napisano

Ostatnio mam jakies dziwne sytuacje.. np wczoraj auto mi sie uglebilo na maxa... a zawias mam zaledwie 4lata...

20120617153750resized.jpg

20120617153733resized.jpg

20120617154509resized1.jpg

i co teraz robic?? kupic nowy komplet tylnych eibach za okolo 120 funtow + przesylka czy moze caly zestaw FK ebay za 190 z przesylka ?? oslabiony.gif

Nie wspomne o tym ze eibach pro street (gwint) kosztuje 900funtow, i tyly wytrzymaly 4lata facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Zamawiam śrubunki z Twojego zawieszenia bo mi brakuje do mojego gwintu! grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

EDIT: Nie kupuj FK-a bo to immo qpa jest,jak chcesz ratować to tylko Eibach,ale nie wiem czy kupisz je pod regulowane śrubunki,a jesli ma być po kosztach to tylne m-pakietowe czyli tak na prawdę Eibach czarny jakieś -25mm w stosunku do serii. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zamawiam śrubunki z Twojego zawieszenia bo mi brakuje do mojego gwintu!

> EDIT: Nie kupuj FK-a bo to immo qpa jest,jak chcesz ratować to tylko Eibach,ale nie wiem czy kupisz

> je pod regulowane śrubunki,a jesli ma być po kosztach to tylne m-pakietowe czyli tak na prawdę

> Eibach czarny jakieś -25mm w stosunku do serii.

Dzwonilem do Eibach UK i mowili ze mozna kupic z tego zestawu same sprezyny (nr- 67 20 001 HA ) niby koszt okolo 60 funtow sztuka... i dali numer na przedstawiciela ale jakos dodzwonic sie nie moge sick.gif

Co do FK myslalem by kupic caly zestaw i wykorzystac sprezyny jedynie...

edyta: mam pomalu nerwice na auto i przegladam ostatnio 335d food.gif ale cena mnie odstrasza zlosnik.gif

edyta2 - kur... dodzwonilem sie i chca za tylne sprezyny 180funtow jak chce je miec w 3 dni a jak moge czekac 2-3tyg. to 150..... ja jeb...... caly fk kosztuje 190!!

to mnie zamotalo i wnerwilo.. czy warto uzyc tylne FK ?? i miec caly zestaw by sobie lezal na gorsze czasy?? czy kupic za ta sama cene EIBACH same sprezyny... ??

Napisano

A nie możesz kupić nigdzie samych spreżyn niższych- względem serii. i wyregulować je śrubunkiem od gwintu? ja bym tak zrobił grinser006.gif

Tylne czy od gwintu czy zwykłe obniżające nie sądzę, że różnią się- sprawdzone organoleptycznie zlosnik.gif kumpel ma gwint, ja mam tylko sprężyny i kształt wysokość taka sama zlosnik.gif

BTW w e46 czestym przypadkiem jest pękanie sprężyn z tyłu sick.gif ciekawe dlaczego?

Napisano

> Zamawiam śrubunki z Twojego zawieszenia bo mi brakuje do mojego gwintu!

> EDIT: Nie kupuj FK-a bo to immo qpa jest,jak chcesz ratować to tylko Eibach,ale nie wiem czy kupisz

> je pod regulowane śrubunki,a jesli ma być po kosztach to tylne m-pakietowe czyli tak na prawdę

> Eibach czarny jakieś -25mm w stosunku do serii.

A co nie udało się tych moich dalej zreanimować? zlosnik.gif

btw Fk nie taki zły jak go malują- nie jest to może eibach z regulacją miękości, ale ja osobiście złego słowa nie powiem.. grinser006.gif być może się nie znam alien.gif

Napisano
  • Autor

> A co nie udało się tych moich dalej zreanimować?

> btw Fk nie taki zły jak go malują- nie jest to może eibach z regulacją miękości, ale ja osobiście

> złego słowa nie powiem.. być może się nie znam

eibach pro street tez nie ma reg. miekkosci...

Co do sprezyn to te niskie pod talerzyki regulacyjne maja lekko inaczej zakonczony zwoj. szerszy i sciety o polowe... przynajmniej tak to u mnie wyglada...

Napisano
  • Autor

> BTW w e46 czestym przypadkiem jest pękanie sprężyn z tyłu ciekawe dlaczego?

Wlasnie pytalem kolesia z eibach uk o to ze jak to jest ze place 900 za zawias i po 4 latach peka i mowi ze ciezko mu powiedziec ale spotkal sie ze w tym bmw co jakis czas padnie tyl oraz jakis model audi ma podobnie.... Twierdzil tez ze w UK szybciej padaja bo wilgotnosc jest wieksza i sporo ludzi po uplywie 4lat maja podobne przypadki..

Napisano

Tyno ale ja rzucilem okiem na nasze allegro i tam komplet caly 4szt po 500zl jest.... confused.gif

Napisano
  • Autor

> Tyno ale ja rzucilem okiem na nasze allegro i tam komplet caly 4szt po 500zl jest....

tzn jaki ?? bo ja znalazlem taki jak ja mam uzywany za 1600 na allegro.

a tu masz na ebay http://www.ebay.co.uk/itm/EIBACH-Pro-Str...=item3f18d44acf moj zestaw lecz zdjecie masz tylko pogladowe.

Napisano

napisz do eibach.pl

ja ostatnio tam w wiosennej promocji wyrwałem springi sportline'y za 481zł z przesyłką !

mi ori 1 mpakietowy spring też pękł (1 zwój) heh

Napisano

skoro tak wygląda sprężyna ciekaw jestem jakie są amortyzatory. 4 lata to jednak jest kawałek czasu więc w sumie to mnie nie dziwi. Może czas wymienić cały zawias ?

Napisano

Powiedz mi jak masz to zmontowane do kupy razem to śrubunki do regulacji wysokości masz założone od dołu sprężyny czy od góry? confused.gif

Napisano

> Powiedz mi jak masz to zmontowane do kupy razem to śrubunki do regulacji wysokości masz założone od

> dołu sprężyny czy od góry?

od dołu z tego co pamiętam

Napisano
  • Autor

> Powiedz mi jak masz to zmontowane do kupy razem to śrubunki do regulacji wysokości masz założone od

> dołu sprężyny czy od góry?

od gory sprezyny, wbijasz je na taka kulke, najlepiej posmaruj sobie jakos wink.gif

doradz mi czy brac za 150funciakow tylne 2 sprezyny i czekac na nie 2-3tygodnie czy kupic caly gwint nowy z FK za 190funtow i miec go za okolo 3dni... uzyc tylko tylne sprezyny i miec przednie amorki na gorsze czasy ??

lub

zalozyc caly FK odsprzedac przod eibach + tylne amorki i sprzedac auto wink.gif i poszukac 335d....

Napisano
  • Autor

> skoro tak wygląda sprężyna ciekaw jestem jakie są amortyzatory. 4 lata to jednak jest kawałek czasu

> więc w sumie to mnie nie dziwi. Może czas wymienić cały zawias ?

Nie to jakis feler jest, amorki jak nowe wygladaja. i przody i tyly.... wymienilem przeciez na gwinta 3-4lata temu i to wlasnie z tego gwinta ta sprezyna padla sick.gif

Napisano
  • Autor

> napisz do eibach.pl

> ja ostatnio tam w wiosennej promocji wyrwałem springi sportline'y za 481zł z przesyłką !

> mi ori 1 mpakietowy spring też pękł (1 zwój) heh

http://www.eibach.pl/eibach-bmw-3-%28e46%29-pss65-20-001-02-22-pi-716.html to nawet po promocji bedzie drogie wink.gif

Napisano

> Nie to jakis feler jest, amorki jak nowe wygladaja. i przody i tyly.... wymienilem przeciez na

> gwinta 3-4lata temu i to wlasnie z tego gwinta ta sprezyna padla

wygląd wyglądem a jak tłumienie ?

Napisano
  • Autor

> wygląd wyglądem a jak tłumienie ?

Idealnie, bez dziwnych podskoków, dźwięków, bujania, itd. nie było by problemu gdyby nie pęknięta sprężyna, i tylko te tylne zardzewiały lekko a reszta idealnie wygląda i się zachowuje.. Nie mogę nic zarzucić co dotego gwinta.. No prawie nic. smile.gif

Napisano
  • Autor

kupilem FK frown.gif bo caly zestaw w cenie tylnych sprezyn z eibacha... i wyciagne sobie tylne sprezyny a reszte czesci z FK bede trzymac jak bede sprzedawac auto... to moze przeloze lub dodam w komplecie by miec latwiej sprzedac wink.gif

od paru dni ogladam 335d i coraz bardziej sie napalam.... serduszka.gif

Napisano

Nie chcesz mi sprzedać śrubunków pod sprężyny? grinser006.gifPłacę gotówką! zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie chcesz mi sprzedać śrubunków pod sprężyny? Płacę gotówką!

pozyjemy zobaczymy wink.gif narazie musi to przyjsc do mnie itp.

ps- a ile zlota dajesz?? zlosnik.gif

Napisano

Na allegro są po ~200zł/kpl z TA Technix,przemyśl i czekam na propozycje. devil.gif

Napisano
  • Autor

> Na allegro są po ~200zł/kpl z TA Technix,przemyśl i czekam na propozycje.

a to fk o wiele lepsiejsze som wink.gif

bede mial w rece bedziemy rozmawiac wink.gif

Napisano
  • Autor

Wyglada dosc dobrze ten zestaw , wszystko ma ale nie wiem czy nie bedzie rdzewiec...

tylne sprezyny ktore mnie najbardziej interesuja sa skrecone w grubszego druta i maja oslonki gumowe naciagniete.. przypuszczalnie sama sprezyna bedzie twardsza od eibacha...

FK podobno mozna obnizyc od -30 do -100 a eibach do -75mm..

Samo wykonanie wyglada dosc dobrze i nie widze jakis wiekszych problemow z tym..

w komplecie mam nawet krotkie laczniki smile.gif

img1340275759vresized.jpg

img1340276189vresized.jpg

Napisano

To jak sprzedasz mi śrubunki? food.gifMogą być używane z Eibacha. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To jak sprzedasz mi śrubunki? Mogą być używane z Eibacha.

mysle ze sie dogadamy wink.gif

i jak cos to te z eibacha bym musial sprzedac bo sprezyna grubsza jest i na eibachu zle siedzi.. trzeba by moze i twoje przemierzyc by bylo wiadomo czy u Ciebie bedzie OK.

Napisano

> mysle ze sie dogadamy

> i jak cos to te z eibacha bym musial sprzedac bo sprezyna grubsza jest i na eibachu zle siedzi..

> trzeba by moze i twoje przemierzyc by bylo wiadomo czy u Ciebie bedzie OK.

Wieczorem pomierzę i uderzę na priv. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wieczorem pomierzę i uderzę na priv.

spoko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.