Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo pilna sprawa - termostat CC900

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Da się wykręcić/wyrwać/wyjąć wkład do termostatu w CC900 na wtrysku ?

Właśnie mam auto rozkręcone i musze go złożyć. Woda mi się w układzie gotuje, a sprawdziłem i termostat się nie otwiera. Potrzebuje wyjąć wkład w tym termostacie, ponieważ nie mam go jak zmienić.

Sprawa bardzo pilna.

Napisano

> Witajcie,

> Da się wykręcić/wyrwać/wyjąć wkład do termostatu w CC900 na wtrysku ?

> Właśnie mam auto rozkręcone i musze go złożyć. Woda mi się w układzie gotuje, a sprawdziłem i

> termostat się nie otwiera. Potrzebuje wyjąć wkład w tym termostacie, ponieważ nie mam go jak

> zmienić.

> Sprawa bardzo pilna.

Nie widziałem termostatu 900 na oczy nigdy, ale jak sprawa rzeczywiście pilna tak jak piszesz, to metodą inwzyjno-agresywno-narzędziową pozbywasz się bebechów termostatu nie uszkadzając obudowy i skręcasz całość. I tak będziesz musiał kupić nowy razem z obudową zakładm i tak, więc po co się pieprzyć jeżeli są wątpliwości ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie widziałem termostatu 900 na oczy nigdy, ale jak sprawa rzeczywiście pilna tak jak piszesz, to

> metodą inwzyjno-agresywno-narzędziową pozbywasz się bebechów termostatu nie uszkadzając

> obudowy i skręcasz całość. I tak będziesz musiał kupić nowy razem z obudową zakładm i tak,

> więc po co się pieprzyć jeżeli są wątpliwości

Wyjąłem sprężynę, wyciągnąłem blaszkę. Nie mogę wyciągnąć trzpienia z środka. Ona nie wpadnie do głowicy, czy do węży.

Spróbuje to tak złożyć, może nie będzie źle działało ok.gif

Napisano

> OK, coś wykombinowałem, ciekawe czy zadziała

termostatu od 899ccm nie da się rozłożyć... próbowałem nie wyszło, blokował się.

No chyba, że zniszczyć wkład narzędziami żeby był pełen przelot.

Nowy termostat VARNET to ok 40-45zł

Napisano

> Witajcie,

> Da się wykręcić/wyrwać/wyjąć wkład do termostatu w CC900 na wtrysku ?

Nie istnieje wkład

> Właśnie mam auto rozkręcone i musze go złożyć. Woda mi się w układzie gotuje, a sprawdziłem i

> termostat się nie otwiera. Potrzebuje wyjąć wkład w tym termostacie, ponieważ nie mam go jak

> zmienić.

> Sprawa bardzo pilna.

Wywal, oczywiście niszcząc wkład z obudowy, a na jesień wstaw nowy termostat.

Tylko do wtryskowych są dwa rodzaje, w zależności od rodzaju (i koloru) wkręconego czujnika.

Napisano
  • Autor

> termostatu od 899ccm nie da się rozłożyć... próbowałem nie wyszło, blokował się.

Zgadza się, blokuje się sick.gif

> No chyba, że zniszczyć wkład narzędziami żeby był pełen przelot.

Obróciłem go o 90 stopni i wymagało to siły, żeby go obrócić. Zostawiłem go w tej pozycji, więc nie będzie się ruszał, a jest pełen przelot ok.gif

> Nowy termostat VARNET to ok 40-45zł

Wiem, tylko od wczoraj gotowała mi się woda w układzie i dzisiaj wieczorem chciałem zobaczyć czy to termostat z myślą o tym, że wyjmę wnętrze. O godzinie 22 nie mam możliwości go kupić ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.